SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Le kéne fogynod, malacka!" - gúnyolódtak rajta a strandon, és senki sem védte meg

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-09-23
Anna ápolónőként dolgozik. Most érzett elég erőt ahhoz, hogy elmesélje, mi történt vele a nyáron. Strandolni ment, amikor egy csapat röplabdázó férfi hangosan gúnyolódni kezdett a testén. Mindenki szó nélkül hagyta, ő is, pedig a kisfiával volt a strandon, akit szintén zavart, hogy az anyukáját bántják. De ami utána történt, az még megdöbbentőbb.
"Le kéne fogynod, malacka!" - gúnyolódtak rajta a strandon, és senki sem védte meg

/Képünk illusztráció/

Anna története.

Csak egy kis nyugalmat szerettem volna

Két éve egyedül nevelem a kisfiamat. Most 5 éves. A férjemmel elváltunk. A válás azonban nagyon megviselt lelkileg. Bevallom: édességbe fojtottam a bánatomat, és el is híztam egy kicsit. Persze sosem voltam az a darázsderekú, vékony csaj, mindig egy kicsit ducibb, molettebb voltam, de azt hiszem, mostanában jobban elhanyagoltam magam. 

Talán azért is, mert már nem volt motiváció. Nem akartam jól kinézni, egyszerűen csak el akartam bújni a világ szeme elől.  

Valahogy összekuporgattam annyi pénzt, hogy 3 napra el tudjunk menni a Balatonra. A kisfiam is nagyon várta már. Ránk is fért a pihenés. De ami a nyaralás alatt történt velünk, az egy rémálom volt, és biztos, hogy sosem fogom elfelejteni. Nem is kívánom senkinek. 


"Le kéne fogynod, malacka!"

Első nap elfoglaltuk a szállást, és azonnal le is mentünk a partra. 

Leterítettük a törölközőnket, és elindultunk a víz felé. Volt a közelben egy nagy homokozó, és mivel a kisfiam imád homokozni, először azt céloztuk meg. Semmi gond nem is lett volna, ha nem jön oda egy csapat röplabdás srác. Nem voltak már kamaszok, inkább olyan fiatal felnőttek.

Amikor megláttak minket, azonnal elkezdtek beszólogatni: 

  • Szegény gyerek, biztos ő is el fog hízni, nem csodálnám, ha örökölné az alkatát!
  • Le kéne fogynod, malacka! 
  • Nem kéne annyi lángost meg palacsintát enni, anyuci!

Teljesen sokkot kaptam. Szerettem volna visszaszólni nekik, de egy hang se jött ki a torkomon. Megmondom őszintén, erre nem számítottam. A kisfiam meg azt kérdezgette, hogy: "Anyu, miért beszélnek így velünk ezek a bácsik?"

Csak annyit tudtam neki mondani, hogy nem tudom kicsim, nem mindenki olyan kedves mint mi, nem kell velük foglalkozni. Biztos nem tanította meg az anyukájuk őket arra, hogy hogy kell szépen beszélni valakivel. 

Amikor látták a srácok, hogy nem pattanok fel, akkor röhögve arrébb mentek. 

A jelenetnek persze sokan tanúi voltak, mégsem csinált senki semmit, nem szólt senki semmit. Mégis mit kellene tennem? Azért, mert van rajtam egy pár plusz kiló, már nem élvezhetem a strandolást? 
 

Az egyikük rosszul lett, és lám, lám, a malacka segített rajta...

Nagyon rosszul éreztem magam, de próbáltam ezt nem mutatni a gyerekem előtt. Legszívesebben sírva fakadtam volna. 

Elkezdtünk homokvárat építeni, aztán pár perc múlva kiabálásra lettünk figyelmesek. 

Valaki rosszul lett. Odafordítottam a fejem, ahonnan a hangokat hallottam. A röplabdás csapat tagjai szaladtak mindenfele, nem tudták, hol vannak a vízimentők, nem találták őket. Megfogtam a kisfiam kezét és odaszaladtunk. 

Láttam, hogy az egyik fiú a földön fekszik. Közöltem velük, hogy ápolónő vagyok. Megvizsgáltam és azonnal láttam rajta, hogy hőgutát kapott. Valószínűleg meg is erőltette magát, mert sokat sportolt a napon. 

Tettem a dolgom, nem szóltam egy szót sem. 

Közben megérkeztek a vízimentők és hívtuk a mentőket is, a fiút pedig kórházba vitték. 

A srácok először némán álltak előttem, aztán végül kinyögték, hogy bocsánat. 

Én rájuk mosolyogtam és azt mondtam: "Néha jól jön egy ilyen malacka is, mint én, nem igaz?"

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja