A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A figyelemzavaros gyermekre nyáron is oda kell figyelni - letölthető "Nyári túlélő kalauz" szülőknek

Családinet [cikkei] - 2017-06-01
A figyelemzavaros, hiperaktív gyermek a nyári szünetben is teljes odafigyelést igényel, ebben az időszakban sem lehet "elengedni a kezét" - erről Jávori Ildikó pszichopedagógus beszélt az M1 csütörtök délelőtti műsorában.
A figyelemzavaros gyermekre nyáron is oda kell figyelni - letölthető "Nyári túlélő kalauz" szülőknek

Mint mondta, ezeknek a gyermekeknek fontos, hogy a szünidő alatt is meglegyen a napirend, amelynek kialakítására egy-másfél hetet érdemes szánni a szünet első részében. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a figyelemzavaros és hiperaktív gyerekek állandó felügyeletet igényelnek: esetükben gyakrabban fordulnak elő a balesetek.

Az ADHD egyre elterjedtebb betegség, melynek pontos okáról még nem sokat tudunk a kutatások ellenére sem. Ezek a gyerekek nem bírnak nyugton maradni, folyton mozogniuk kell, a tanulásra pedig nem tudnak koncentrálni, hisz folyton elkalandoznak.
Félbeszakítanak másokat, képtelenek a közösségi szabályok elfogadására és betartására - például nehezükre esik kivárni a sorukat is, vagy elvégezni az iskolai feladatokat a tanórán. Folyton konfliktusba keverednek másokkal, s gyakran agresszíven lépnek fel.

A tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek fejlesztésével foglalkozó Eleventeam Alapítvány szakmai vezetője hozzátette, szervezetük kidolgozott egy szülőknek szóló "nyári túlélő kalauzt", amit ingyenesen lehet igényelni emailben.

Forrás: MTI
Fotó: Pexels/pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja