SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Laky J. Eszter: Otthonkönyv - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2015-12-14
Ha azt kérnénk az emberektől, hogy nevezzék meg azt a helyet, ami számukra a legkedvesebb, szinte kivétel nélkül vágnák rá a választ: az otthonuk.
Laky J. Eszter: Otthonkönyv - Nyereményjáték!

Mégis, ha titokban bekukkantanánk az ablakon egy átlagos hétköznapon, nem biztos, hogy idilli hangulatot, mosolygós arcokat és csodás rendet látnánk meg. Azt az igazán jóleső, szeretetteljes otthon-érzést ritkán éljük meg, de egy kis odafigyeléssel, tudatosítással megszerezhetjük és megtarthatjuk magunknak, ebben segít az Otthonkönyv.

„Azoknak, akik boldog otthont szeretnének” olvashatjuk a könyv első oldalán, és hát ki ne szeretne boldog otthont? A kiegyensúlyozott otthonlét, a derűs hétköznapok, a jó otthoni közérzet meghatározza az otthonunkon kívüli tevékenységekhez való hozzáállásunkat is.

A szerző célja, hogy bemutassa azokat a lehetőségeket, melyek végiggondolásával megszépíthetők az otthon töltött pillanatok: Mit hozunk magunkkal gyermekkori otthonunkból, és mit adunk tovább? Fontosak-e a körülöttünk lévő tárgyak, színek? Mit jelent az Én-terület? Milyen a józan rend? Hogyan tudjuk megteremteni a harmóniát életmódunk és környezetünk között? Melyek az otthoni szerepeink, szokásaink? Hogyan tudjuk tartalmasabbá tenni otthoni élményeinket? Ezekre, és még sok hasonló érdekes kérdésre kaphatunk választ a könyvből, ha együtt gondolkodunk a szerzővel.

Otthonlétünk minőségét több, egymással szoros kapcsolatban lévő tényező befolyásolja, de a saját elégedettségünk kulcsa elsősorban mi magunk vagyunk. Saját otthoni élményeinkért mi felelünk, a mi "dolgunk" széppé, meghitté tenni. Nagyon sokfélék vagyunk, és nagyon sokféleképpen használjuk otthonunkat, de a fő célunk mindannyiunknak az, hogy otthonunkban biztonságra, szeretetre, jókedvre, feltöltődésre leljünk. A jól funkcionáló, stresszmentes otthonhoz nincsen kész recept, mert az összetevőkből mindenki a maga igényeinek megfelelően válogathat, de léteznek olyan praktikák, jó tanácsok, amelyek úgy működnek, mint nagymamáink receptes füzeteiben a lábjegyzetek: ha nem vesszük figyelembe őket, a végeredmény sosem lesz az igazi.

Olvassátok szeretettel Laky J. Eszter könyvét, és töltsétek meg szíveteket, otthonotokat igazi és szép élményekkel!

Néhány gondolat a szerzőről:

Laky J. Eszter, lakberendező, pedagógus, pszichológus, évek óta a környezetpszichológia egy fontos szeletkéjével, az otthonpszichológiával foglalkozik. Számos cikke jelent meg az otthonnal, lakberendezéssel foglalkozó online magazinokban és szakportálokon.

Kiknek íródott a könyv?

Mindenkinek, aki számára fontos a jól működő otthon, a pozitív, támogató otthoni légkör. Az Otthonkönyv kérdéseket vet fel, példákat elemez, elgondolkodtat, és arra kéri az olvasót, hogy tekintsen saját otthonára lehetőségként. 

A könyv megrendelhető (2015 dec.7.-től):
tutiszoba@gmail.com
Ára: 1780 Ft
 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ha szeretnéd megnyerni ezt a szuper könyvet, nincs más dolgod, mint válaszolni a feltett kérdésekre december 20. éjfélig, és mi másnap (december 21-én) kisorsoljuk azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják tőlünk a könyvet. A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára és e-mailben is értesítjük őket.
(A nyereménykönyvet már csak 2016. januárjában küldjük el a nyerteseknek.)

Nyerd meg az "Otthonkönyv" címû könyvet!

1. Mi a könyv szerzőjének a foglalkozása?
2. Mi olvasható a könyv első oldalán?

Csak bejelentkezett felhasználók nézhetik meg az eredményeket!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

A szülő egyszer csak elkezdi érezni, hogy valami nincs rendben. A gyerek minden nap úgy indul el az iskolába, mint aki poklot készül járni. Rémálmai vannak, reggel karikás szemekkel ébred, fejfájásra, hasfájásra panaszkodik. Több pénzt kér tízóraira, mégis alig eszik, veszít a súlyából, tolltartója, személyes tárgyai rendre eltűnnek. Biciklije tele van sérülésnyomokkal, jegyei romlanak, hosszú ujjú pulóverét a csuklójára húzza, kapucniját pedig a fejére. Amikor saját magáról, mint értéktelen és semmire való emberről nyilatkozik meg, a szülő már biztos benne: valaki zaklatja, bántalmazza őt az iskolában. A fenti példák már súlyos abúzusra utalnak, melyben azonnal segítséget kell kérni.
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
A szerkesztő ajánlja