SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mivel töltsük a közös időt, amikor újra együtt a család?

Családinet [cikkei] - 2021-11-17
 [X]

Az ünnepi készülődés hevében hajlamosak vagyunk megfeledkezni az olyan apróságokról, mint családtagokkal való időtöltés. Nagy általánosságban ez a közös ebédelésben és filmnézésben merül ki, pedig számtalan lehetőség van az olyan szórakoztató együttlétekre, amelyek erősítik a családi köteléket. Ennek ékes példája a családi társasjátékok.
Mivel töltsük a közös időt, amikor újra együtt a család?

Örök klasszikusok

A tökéletes társasjáték kiválasztásakor mindig felmerül a kérdés: Monopoly vagy Gazdálkodj Okosan? Stratégiai társasjátékok vagy a logikai játékok közül válasszunk? Esetleg egy ügyességi társasjáték dobozát emeljük le a polcról? Amikor ilyen dilemmába ütközünk, érdemes az olyan társasjátékokhoz nyúlni, ami akár még a nagyi tetszését is elnyerheti.

A szójátékok szerelmeseinek bátran ajánljuk a Betűkocka vagy a Betűkirakó játék valamelyikét. Akik egy kis testmozgást is csempésznének a játékba, a Ki nevet a végén játszószőnyeg, míg ugyancsak aktív, de kevesebb megerőltetéssel járó kitalálós játék, a “Ki a tettes?”.

 

Lapot kérek!

Ha van olyan játék, ami minden generációt meg tud mozgatni, akkor az a kártyajáték. Mindamellett könnyen hozzáférhetők, hiszen minden áruház vagy játék webshop termékei közt megtalálhatók a különböző paklik.

Bár inkább tekinthető retrónak, mégis minden nyaraláskor vagy összejövetelkor előkerül egy póker szett, amivel rengeteg fajta játékot tudunk játszani. Viszont ha a fiatalabbakat is szeretnénk bevonni a jóba, a Fekete Péter lehet a legjobb választás.

 

Társasjátékok gyerekeknek vagy társasjáték felnőtteknek?

Annak ellenére, hogy a társasjátékok nagy része univerzálisnak tekinthető, így kortól és nemtől függetlenül bárki játszhat velük, mégis vannak kivételt erősítő szabályok. Ha felnőttek egymás közt szeretnének játszani, az olyan népszerű darabokat ajánljuk, mint például a Buliszervíz vagy a Páros Játszma.

Lotti Karotti: társasjáték a legkisebbeknek

A legkisebbek sem maradnak játék nélkül! Amíg az idősebbek kint beszélgetnek, addig a gyerekek a Minecraft társasjáték, a Labirintus társasjáték vagy a Lotti Karotti segítségével tudnak egymással játszani.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja