SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vízbe fojtotta két hónapos kisfiát egy anya Komlón - most emeltek vádat a nővel szemben

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-28
A nő attól félt, hogy a vizsgálaton nem találják majd rendben kisfia fejlettségét, ezért pedig ő lesz a felelős. Ezért döntött úgy, hogy inkább végez a kicsivel. A nővel szemben most emeltek vádat.
Vízbe fojtotta két hónapos kisfiát egy anya Komlón - most emeltek vádat a nővel szemben

A pszichiáter szülés utáni depresszió tüneteit vette észre

Komlói otthonában fojtotta vízbe két hónapos kisfiát az anya még május 30-án. A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a nővel szemben. A baba testére a nagyszülők találtak rá, de már nem lehetett megmenteni az életét.

A vádirat szerint a 28 éves nő 2022 márciusában szülte meg kisfiát. Férjével közösen nevelte, és a nagyszülők - a nő szülei - is gyakran segítettek a kicsi ellátásában, ugyanis közel laktak.

A gyerekorvos és a védőnő rendben találta a gyerek fejlődését, azonban a nő úgy vélte, hogy kisfia nem fejlődik megfelelően. Úgy érezte, hogy rossz anya, nem tudja ellátni a fiát. Pszichiáterhez ment, amit hozzátartozói javasoltak. A szakember a szülés utáni depresszió tüneteit vette észre, ezért gyógyszeres kezelést írt elő. A nő el is kezdte szedni a gyógyszereket. 


Attól félt, hogy nem találják majd rendben kisfia fejlettségét

Az anyának 2022. május 31-én kellett volna kisbabáját orvosi vizsgálatra vinnie. Az anya azonban attól félt, hogy a vizsgálaton nem találják rendben a baba fejlettségét, ezért pedig ő lesz majd a hibás.

Ezért döntött úgy, hogy a kisfiút inkább „megszabadítja a rá váró szenvedéstől”: megöli, és aztán magával is végez.

Május 30-án egyedül volt vele otthon. A vádirat szerint ekkor fojtotta meg a babát a fürdőkádban. 

A nő szülei, a nagyszülők találtak rá a halott unokájukra és a lányukra, ahogy a fürdőszobában maga elé mered. 

Azonnal elkezdték az újraélesztést, de már nem lehetett a babán segíteni, a mentősök sem tudták megmenteni az életét.

A két hónapos kisbaba egyébként az életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt.

A nő akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja