SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Orbán Viktor: szombattól lépnek életbe az újabb lazító intézkedések, a 16-18 éveseket május 10-e után oltják

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-04-30
Szombattól éjfélre módosul a kijárási tilalom, 11 óráig lehetnek nyitva az üzletek és a vendéglátóhelyek, valamint megnyílik a szolgáltatások széles köre a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt - jelentette be a miniszterelnök a Kossuth Rádióban reggel.
Orbán Viktor: szombattól lépnek életbe az újabb lazító intézkedések, a 16-18 éveseket május 10-e után oltják

Szombattól újabb enyhítések, főleg a védetteknek

Ma eléri a 4 milliót az oltottak száma, ezért holnaptól lépnek életbe jelentős könnyítések a szolgáltatásokkal és a kijárási tilalommal kapcsolatban. Szombattól tehát éjfélre kell hazaérni, 11 óráig vásárolhatunk és lehetünk vendéglőben, valamint a szolgáltatások széles köre bővül a védettek előtt. Így vakcinaigazolvánnyal látogathatók lesznek a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, cirkuszok, mozik, edző- és fitnesztermek, uszodák, közfürdők, kalandparkok, vadasparkok, játszóházak, múzeumok, könyvtárak, sportesemények, valamint a szállodák és az éttermek teraszai után azok belső helyiségei is. Ezekre a helyszínekre a védett szülők a gyerekeiket is magukkal vihetik.

 

16-18 éveseket május 10-e után oltják

Az érettségik, vagyis május 10-e után kezdik el oltani a 16-18 éveseket. Ez főleg elővigyázatosság, mert nem szeretnék, ha az oltásoknak bármilyen kisebb mellékhatása befolyásolná a diákok írásbeli vizsgáit. Ezt a korosztályt Pfizerrel oltják, ezért a kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy mára még lehet online regisztrálni az oltópontokon erre a vakcinára, viszont holnaptól a Pfizert a 16 év felettieknek rakják félre.

 

Mindenki utazhat nyáron, aki be van oltva

Kétoldalú megállapodásokat köt majd a kormány a fontosabb országokkal arról, hogy egymás vakcinaigazolványait elfogadják. Szerbiával és Montenegróval már megállapodtak, tárgyalnak a többi állammal is. A miniszterelnök szerint nyáron, a kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd külföldre.

 

A lakodalmakkal még várni kell

A családi rendezvényekkel kapcsolatban egyelőre fennmaradnak a jelenlegi korlátozások. A kormányfő szerint azok a nehezen kezelhető helyzetek, ahol a védettek összekeverednek a nem védettekkel és az esküvők pont ilyenek, mert szétszakítanák a násznépet. A miniszterelnök ezért azt nem tudta számokhoz kötni, hogy lagzikat mikortól lehet majd tartani.

Nyitókép: wikipedia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja