A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Orbán Viktor: szombattól lépnek életbe az újabb lazító intézkedések, a 16-18 éveseket május 10-e után oltják

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-04-30
Szombattól éjfélre módosul a kijárási tilalom, 11 óráig lehetnek nyitva az üzletek és a vendéglátóhelyek, valamint megnyílik a szolgáltatások széles köre a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt - jelentette be a miniszterelnök a Kossuth Rádióban reggel.
Orbán Viktor: szombattól lépnek életbe az újabb lazító intézkedések, a 16-18 éveseket május 10-e után oltják

Szombattól újabb enyhítések, főleg a védetteknek

Ma eléri a 4 milliót az oltottak száma, ezért holnaptól lépnek életbe jelentős könnyítések a szolgáltatásokkal és a kijárási tilalommal kapcsolatban. Szombattól tehát éjfélre kell hazaérni, 11 óráig vásárolhatunk és lehetünk vendéglőben, valamint a szolgáltatások széles köre bővül a védettek előtt. Így vakcinaigazolvánnyal látogathatók lesznek a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, cirkuszok, mozik, edző- és fitnesztermek, uszodák, közfürdők, kalandparkok, vadasparkok, játszóházak, múzeumok, könyvtárak, sportesemények, valamint a szállodák és az éttermek teraszai után azok belső helyiségei is. Ezekre a helyszínekre a védett szülők a gyerekeiket is magukkal vihetik.

 

16-18 éveseket május 10-e után oltják

Az érettségik, vagyis május 10-e után kezdik el oltani a 16-18 éveseket. Ez főleg elővigyázatosság, mert nem szeretnék, ha az oltásoknak bármilyen kisebb mellékhatása befolyásolná a diákok írásbeli vizsgáit. Ezt a korosztályt Pfizerrel oltják, ezért a kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy mára még lehet online regisztrálni az oltópontokon erre a vakcinára, viszont holnaptól a Pfizert a 16 év felettieknek rakják félre.

 

Mindenki utazhat nyáron, aki be van oltva

Kétoldalú megállapodásokat köt majd a kormány a fontosabb országokkal arról, hogy egymás vakcinaigazolványait elfogadják. Szerbiával és Montenegróval már megállapodtak, tárgyalnak a többi állammal is. A miniszterelnök szerint nyáron, a kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd külföldre.

 

A lakodalmakkal még várni kell

A családi rendezvényekkel kapcsolatban egyelőre fennmaradnak a jelenlegi korlátozások. A kormányfő szerint azok a nehezen kezelhető helyzetek, ahol a védettek összekeverednek a nem védettekkel és az esküvők pont ilyenek, mert szétszakítanák a násznépet. A miniszterelnök ezért azt nem tudta számokhoz kötni, hogy lagzikat mikortól lehet majd tartani.

Nyitókép: wikipedia

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja