SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Péntektől éjfélig szól a kijárási korlátozás, a védetteknek pedig a sportrendezvényeken sem kell maszkot hordani

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-04-29
Pénteken elérheti a 4 milliót a koronavírus elleni vakcinával beoltottak száma, így jelentős lazítások lépnek életbe a mindennapi élettel kapcsolatban - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a kormányinfón.
Péntektől éjfélig szól a kijárási korlátozás, a védetteknek pedig a sportrendezvényeken sem kell maszkot hordani

Ahogy eléri a 4 milliót a beoltottak száma – valószínűleg holnaptól – éjfélre módosul a kijárási tilalom, az üzletek pedig 11 óráig lehetnek majd nyitva.

Péntektől megnyitják a szolgáltatások széles körét a védettek előtt, ilyenek lesznek: a színházak, tánc- és zeneművészeti események, cirkusz, mozi, edző- és fitneszterem, uszoda, közfürdő, kalandpark, vadaspark, játszóház, múzeumok, könyvtárak, sportesemények, valamint a szállodák és az éttermek teraszai után azok belső helyiségei is. Ezekre a helyszínekre a védett szülők a gyerekeiket is magukkal vihetik majd.

A védetteknek és a velük lévő kiskorúaknak nem kell maszkot viselni a kulturális- és sportrendezvényeken.

Szigorú szabályok lesznek a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban, minősített eset lesz a védettségi igazolvány hamisítása. Emellett 100 ezertől egymillió forintig terjedő bírság vagy akár egyéves bezárás is jöhet azoknak a szervezőknek, akik nem ellenőrzik a vakcinaigazolványok meglétét.

A családi rendezvényekkel kapcsolatban egyelőre fennmaradnak a jelenlegi korlátozások. A lakodalmaknál a kormány az 5 millió beoltottnál szeretne lazítani a szabályokon, ezt valószínűleg május harmadik hétvégéjére érhetjük el.

A kormány ezen kívül felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a védettségi igazolványok elismeréséről más államokkal. Így a magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek ugyanolyan előnyei lesznek az érintett országokban, mint a helyi védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ugyanez fordítva is igaz lesz: a magyar kormány is elfogadja más államok védettségi igazolványait.

Kép: Magyarország Kormánya/youtube

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja