A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Több mint bébiszitter! Ez a csodakutya cumisüvegből etet, beágyaz és még a ház körül is segít!

Nemes Dóra [cikkei] - 2021-04-19
Szinte azonnal rabul ejtette a netezők szívét az a videó, amelyben egy ausztrál juhászkutya cumisüvegből etet egy kecskegidát. A bájos Instagram-posztot azóta több másik is követte, ezekből kiderül, milyen sok fantasztikus trükköt tartogat még Dusty a tarsolyában - már amennyiben egy kutyának van tarsolya... Dustyból ezt is kinézzük!
Több mint bébiszitter! Ez a csodakutya cumisüvegből etet, beágyaz és még a ház körül is segít!

A híressé vált kutyus egy farmon él két gazdija, Jeff és Emily Mabeys, az ő gyerekeik – Dawson, Aubrey, Anders –, kilenc másik ausztrál juhászkutya és sok-sok haszonállat társaságában egy utah-i kisvárosban.

– 2019 húsvétjára a gyerekek kecskegidákat kaptak ajándékba – meséli Emily. – Egyiküket az anyja korábban elutasította, így adott volt a feladat, hogy pár hónapig cumisüvegből kell majd etetni. Állattartóként természetesen ez egyikünk számára sem jelentett kihívást, de azért kíváncsiak voltunk, hogy a kutyánk, Dusty meg tud-e birkózni egy ilyen feladattal.

Az Instára feltöltött videó az aussie első – és egyben sikeres – próbálkozását örökíti meg:
 

 

– Már korábban megtanítottuk neki, hogy vezényszóra felvegyen és a szájában megtartson bizonyos dolgokat. Ennél a trükknél is ez volt a taktika: mondtuk neki, hogy fogja meg a cumisüveget, a kecskegida pedig azonnal odaszaladt hozzá, és enni kezdett.

Dustyt – természetesen csak egy fotó kedvéért – az egyik Mabeys baba etetésekor is próbára tették a szülők, a kép tanúsága szerint akkor is jelesre vizsgázott:
 

 

Dustyra nem csak ilyen esetben lehet számítani, képes például:

tábortűznél nyárson mályvacukrot pirítani,
 

 

némi segítséggel beágyazni,
 

 

ráadásul tökéletes bébiszitter is: vigyáz és játszik a gyerekekkel (igen, a labdát is visszahozza, de lehet vele hintázni, sőt, még libikókázni is)
 

 

S ha mindez nem lenne elég, Dustynak van még egy fantasztikus tulajdonsága: hivatalos tanúsítvánnyal rendelkező terápiás kutyaként daganatos gyerekek számára könnyíti meg jelenlétével a kemoterápiát és más kezeléseket USA-szerte. A gazdái szerint mindenki, akivel eddig találkozott, azonnal a szívébe zárta őt.

Az ausztrál juhászkutyák egyébként amellett, hogy kiváló terelőállatok, remek társak is: békések, védelmezők, szorosan kötődnek gazdájukhoz, valamint híresek kitartásukról és rendkívüli intelligenciájukról, amelynek köszönhetően könnyen és gyorsan tanulnak.

A család Instagram-oldalán további vidám fotókat láthattok Dustyról és a Mabeys család többi kutyusáról!

Forrás: brightside.me
Indexkép: Instagram/greenvalleyaussies

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja