A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A gyerekekre is lényegesen veszélyesebb a koronavírus brit variánsa - amerikai szakértő szerint

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-04-06
A járványügyi szakember eddig az iskolák újranyitását pártolta, de most inkább a zárás mellett van, mert a brit mutánssal úgy gondolja, hogy egy vadonatúj játszma kezdődött.
A gyerekekre is lényegesen veszélyesebb a koronavírus brit variánsa - amerikai szakértő szerint

A koronavírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb, mint a korábbiak - jelentette ki az amerikai NBC televíziónak nyilatkozva, a Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségek Kutatási Központjának igazgatója.

"Valójában itt, Minnesotában látjuk ennek a változatnak egy másik aspektusát, amelyről nem sokat beszéltek, és ez az a tény, hogy nagyon könnyen megfertőzi a gyerekeket". A szakember hozzátette: az észak-amerikai államban csaknem 750 iskola számolt be az utóbbi két hétben olyan esetről, amikor a brit variáns fertőzött meg gyereket.

Michael Osterholm arról is beszélt, hogy a vírus korábbi változatainál nem tapasztalták azt, hogy a legfiatalabbak is megfertőződnének, ahogyan azt sem, hogy súlyosan megbetegítené őket a vírus. Ezen kívül nem fertőzték tovább a társaikat sem. "Ezért egyike voltam azoknak az embereknek, akik nagyon határozottan támogatták az iskolák újranyitását. De a brit változat ezt a véleményemet teljesen megváltoztatta!"

A szakértő szerint a brit mutáció 50-100 százalékkal fertőzőbb, mint a korábbi változatok és az esetek 55 százalékában súlyos megbetegedést okozhat.

Forrás: MTI

Kép: Lukas fotója a Pexels-ről

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja