SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ingyenes mentálhigiénés program segíti a pedagógusokat és a gyerekekért dolgozó szakembereket

Családinet [cikkei] - 2021-03-24
A vírushelyzet súlyosbodásával ismét bezárultak a gyermekotthonok, az iskolák pedig digitális oktatásra álltak át. A gyermekvédelemben dolgozó szakemberekre, pedagógusokra a pandémia alatt hatalmas nyomás nehezedik. Az UNICEF Magyarország a megnövekedett igényekre reagálva folytatja szupervíziós programját, amelynek keretében ingyenes szaktanácsadással segíti őket.
Ingyenes mentálhigiénés program segíti a pedagógusokat és a gyerekekért dolgozó szakembereket

Az UNICEF Magyarország felkérésére mentálhigiénés szakértők vállalták, hogy tudásukat ingyenesen a gyerekekért dolgozó szakemberek szolgálatába állítják. A szupervíziós programba jelentkezhet minden pedagógus, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásban dolgozó szakember. Egy ülés jellemzően 45 perces beszélgetést jelent, az igényekhez és a kapacitáshoz igazodva 1-5 alkalommal. A pandémia korábbi szakaszában ötvenen részesültek a pro bono szolgáltatásban mintegy 160 szupervíziós ülés során. A kezdeményezést a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága is támogatja.     

A gyermekvédelemben dolgozók a gyermekotthonokban és nevelőszülői hálózatokban a karantén alatt is fáradhatatlanul gondoskodnak a családjukból kiemelt gyerekekről. A feladatuk most megterhelőbb, mint bármikor, hiszen az intézményekben a pandémia fellángolása miatt szigorú kijárási és látogatási tilalom lépett életbe. A gyerekek nem találkozhatnak a családjukkal, a bezártság fokozott mentális megterhelést jelent, növelheti a falakon belüli erőszakot. Az amúgy is kis létszámú stáboknak nehéz körülmények között kell biztosítaniuk a gyerekek tanítását. A digitális oktatásra való átállással a tanárokra is komoly teher nehezedik, megnövekedett munkaidőben, jelentős stressz mellett kell teljesíteniük felelősségteljes feladataikat. Minden támogatásra szükségük van ahhoz, hogy bírják erővel és kitartással az előttük álló heteket.

Szupervízió

„A tárgyi feltételek mellett az emberi erőforrásokkal is törődni kell. A gyermekekkel foglalkozó szakemberek a stressz és bizonytalanság közepette csak akkor lesznek képesek megadni a gyerekek fejlődéséhez szükséges stabilitást, ha ők maguk is megerősödnek, támogatást kapnak. Hálásak vagyunk azoknak a szupervizoroknak, akik jelentkeztek, hogy időt és energiát nem kímélve a kollégák és a gyerekek mellé álljanak” – mondta Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője.

Az UNICEF Magyarország a mentális egészség témakörét kiemelten kezeli a pandémia alatt, ezért elkötelezett, hogy a maga lehetőségeivel segítsen a nehéz helyzetű gyerekeknek, a gyerekekkel foglalkozó intézményeknek, szakembereknek.  A szervezet a járványhelyzetben az igények felmérése után eddig mintegy 50 millió forint értékben védőfelszerelést, számítástechnikai cikkeket, élelmiszert, játékokat és higiéniás termékeket szállított a gyermekotthonoknak, anyaotthonoknak, kórházi gyermekosztályoknak és nehéz sorsú családokat segítő civil szervezeteknek. Az UNICEF Magyarország 2020 szeptemberében indította el szupervíziós programját, amely most tovább folytatódik.  

Szupervízió


Ki jelentkezhet?

Minden a gyermekjóléti alapellátásban, és a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakember és pedagógus jelentkezhet.

Hogyan jelentkezhet?

Kérjük, keresse fel honlapunkat, ahol minden információt megtalál.

Milyen szolgáltatásokat kaphatnak a jelentkezők?

Egy-egy alkalom jellemzően 45 perces beszélgetést jelent, az igényekhez és kapacitáshoz igazodva 1-5 alkalomra biztosítunk lehetőséget. Indokolt esetekben az alkalmak száma bővíthető.

A beszélgetésen elhangzottakat minden esetben bizalmasan kezeljük. Jelentkezőket a meglévő kapacitásoknak megfelelően tudunk fogadni.

Az UNICEF Magyarország e kezdeményezését a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága is támogatja.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja