SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szünetelő online rendelés, vásárlási limit - még nehezebb a bevásárlás koronavírus idején

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-03-16
Online időpontot foglalni már csak sok hétre előre, vagy sehogy sem lehet, a boltok polcai pedig egyre inkább kifosztva állnak.
Szünetelő online rendelés, vásárlási limit - még nehezebb a bevásárlás koronavírus idején

Frissítés: A nagy üzletláncok egyéb változtatásokat is bevezettek:


Aldi

Dolgozóik biztonsága érdekében az Aldi nyitva tartása megváltozott: hétfőtől szombatig 8-19 óráig, vasárnap 8-18 óráig várják a vásárlókat. Emellett kérik, hogy egy családból csak egy fő intézze a bevásárlást, amennyiben lehet, fizessenek bankkártyával, tartsanak egymástól 2 méteres távolságot, és csak háztartási mennyiségben vásároljanak, ne halmozzanak fel készleteket.


Auchan

Az Auchan áruházak nyitva tartási ideje nem változott, online rendelésre azonban naponta háromszor nyitnak új kiszállítási időpontok:

  • Reggel 8 óra: aznapi kiszállítás (korlátozottan elérhető)
  • Este 6 óra: kiszállítás a következő 2 napra
  • Éjfél: kiszállítás a következő 2 hétre

Az Auchan dolgozói ebben a hónapban bérük 20 százalékát kapják meg bónuszként.


Tesco

A Tesco nyitva tartása is változatlan, a területén működ éttermek azonban csak 15 óráig fogadnak vendégeket. Ebben a hónapban az itt dolgozók is elismerő bónuszt kapnak.


Lidl

A Lidl nyitva tartása változatlan, de a többi bolthálózathoz hasonlóan ők is kérik vásárlóikat, hogy ne halmozzanak fel készleteket, tartsák meg egymás között a 2 méteres távolságot.


Spar

Hogy elejét vegye az indokolatlan készletfelhalmozásnak, a Spar mennyiségi korlátozást vezetett be áruházaiban: lédig, kimért termékeknél 5 kg-ban, darabos áruknál 10 darabbak maximalizálták a vásárlókként eladható mennyiséget. Az intézkedés célja az, hogy mindenkinek jusson elegendő élelem.

Szinte teljesen leállt az ország. Bezártak a gyermekintézmények, a múzeumok, egyre több munkahely állt át home office üzemmódra. Noha a miniszterelnök bejelentése nyomán az éttermek, kávézók és nem létfontosságú cikkeket tartó üzletek is csak délután 3-ig maradhatnak nyitva, az élelmiszerboltok egyelőre továbbra is a megszokott módon üzemelhetnek.

Ők pedig próbálkoznak a felszínen maradni. Pénztárosok, üzletvezetők, maguk is gyakran kisgyereket nevelők dolgoznak normál nyitvatartási időben mindenfajta védőfelszerelés nélkül, esetleg egy gumikesztyűben. És miközben a vásárlók száma nem csökken, az online kiszállítás elé megugorhatatlannak tűnő akadályok gördültek.


A legfontosabb változások
 

  • Az Auchan bizonytalan ideig nem tud több online megrendelést fogadni.
  • A Tesco kategóriánként 12 darabban maximalizálta a rendelhető tételek számát, és felhívja a figyelmet arra, hogy a kiszállítási időpontok jelenleg nagyon hamar betelnek. Fizetni csak online lehetséges. A bolthálózat közben ideiglenes munkatársakat toboroz.
  • A Kifli.hu kizárólag online fizetést tesz lehetővé.
  • A Netcsemegén a megnövekedett forgalom miatt átmenetileg szünetel a rendelésfelvétel.
  • A Spar március 17-től a megrendelésekkor kizárólag online fizetésre tér át. A személyesen vásárlókat arra kérik, hogy lehetőség szerint ők is használjanak bankkártyát, és ha csak egy mód van rá, kisgyermekeiket ne vigyék magukkal vásárolni.
  • A Rossmann is arra kéri vásárlóit, egy termékből maximum 5 db-ot vásároljanak.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: ccipeggy / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja