A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Durva bántalmazást vettek videóra egy kaposvári gyermekotthonban

Kercsó Dorottya - 2020-01-10
Egy fiú belekötött a szobatársába, és durván bántalmazni kezdte, harmadik társuk pedig röhögve videózta a verést. A felvétel később az internetre is felkerült, ez alapján kezdett nyomozásba a rendőrség.
Durva bántalmazást vettek videóra egy kaposvári gyermekotthonban

Képünk illusztráció!

Csütörtökön került fel a Facebookra egy döbbenetes videó arról, hogyan bántalmazza egy kamaszfiú a társát a kaposvári Zita Gyermekotthonban. A verés előzménye annyi, hogy az áldozat a szoba közepén áll, ami a Karcsi nevű agresszornak nem tetszik: többször tiszta erőből arcon majd hátba rúgja az ellenállást nem tanúsító sértettet, miközben egy harmadik társuk röhögve videózza és kommentálja az eseményeket, sőt többször is biztatja Karcsit: „Csináld már!”
Az áldozat el is sírja magát, a verésnek azonban csak az vet véget, hogy feltehetően valaki belép a szobába.

Az Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást. A videózó fiút gyanúsítottként hallgatták ki, Karcsi azonban megszökött a gyermekotthonból, így ellene körözést rendeltek el - írja az Index.


Korábban is volt gond ezzel a gyermekotthonnal

Nem ez az első botrány a Zita Gyermekotthon kerül. A problémás, disszociális zavarokkal küzdő fiataloknak otthont adó intézményben egy 2015-ös ombudsmani vizsgálat áldatlan állapotokat tárt fel: a gyermekotthon túlzsúfolt, lakóhelyei lerohadtak, a bútorok töröttek, a kilincsek leszakadtak, a gyerekek körében pedig általános erőszak jellemző. Mindennapos a droghasználat, sokan büntetés-végrehajtási intézményekből kerülnek ide, és ők azok, akikre felnéznek a többiek.

Az otthonban volt már példa súlyos szexuális bántalmazásra is, amely csak hetek múlva derült ki, és az áldozat később vissza is vonta a vallomását. A vizsgálat idején az intézmény 32 lakójából kilencen voltak szökésben.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Rawpixel.com / shutterstock

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja