A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyugalom: nem lesz hosszabb a tanév a jövő évtől

Családinet - 2018-06-13
Nagy port kavart a hír a napokban - az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azonban kedden cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet.
Nyugalom: nem lesz hosszabb a tanév a jövő évtől

Korábban azt írta a Népszava, hogy az értesüléseik szerint "jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy »táborszerű« foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet."

A lap úgy tudta, hogy erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig.
 

A tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően

Mint az MTI-hez eljuttatott közleményben írták, a "Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak".

Jelezték: a 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére - közölték.
Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező - tudatta az államtitkárság.

Indexkép: pxhere

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja