A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A semmittevésre is szükség van néha: ne zsúfold túl a gyerek nyarát!

Kerékgyártó Andrea [cikkei] - 2019-07-09
"Anya, kérlek holnap ne menjünk sehova! Szeretnék itthon lenni egy kicsit, elfáradtam az állandó jövés-menésben" - kérte Fanni a nyári szünet harmadik hetében.
A semmittevésre is szükség van néha: ne zsúfold túl a gyerek nyarát!

A szavai elgondolkodtattak. Megnéztem a naptáramat és megdöbbentem.

Ribizli szüret, Margitsziget, Margaréta játszótér, Hármashatár-hegy, Vuk játszótér, Római-part, Olimpia park, Csillaghegyi strand, Bazilika, Holdudvar park, Kiscelli erdő, Szépművészeti Múzeum, Máltai játszótér, Kézműves foglalkozás, RAM játszótér, Hajógyári sziget.

A naptáram színültig van programokkal. Azt a pár napot leszámítva, amikor vírusos torokgyulladással lázasan feküdt, majd lábadozott, valóban folyamatosan úton voltunk. Annyira szerettem volna tartalmas, élményekben gazdag nyarat Fanninak, hogy átestem a ló túloldalára.

Tiszta szerencse, hogy szólt, így vissza tudok venni a tempóból. Ezután is szervezek majd tartalmas programokat, de hagyok időt a látszólagos semmittevésre is. Hiszen a nyári szünet a feltöltődésről szól, és ha Fannit az tölti fel, hogy a környéken biciklizik vagy otthon rajzolgat, ám legyen.

Egyetlen dologhoz ragaszkodom csupán, mégpedig ahhoz, hogy minden nap több órát töltsünk a szabadban. Lehetőleg fák között.
A fáknak ugyanis csodálatos ereje van. Olyannyira, hogy Japánban receptre írják fel a betegeknek az erdőfürdőt. Így nevezik ugyanis a japánok az erdei sétát, aminek bizonyítottan gyógyító hatása van.

Ha van rá lehetőségetek, töltsetek hát minél több időt a természetben! Nincs is annál szomorúbb, mint ha egy gyerek a lakásban, a képernyő előtt ülve vagy valamilyen kütyüt nyomkodva tölti a szünidőt.

Amint végeztem ezzel a bejegyzéssel, én is gyorsan a táskámba süllyesztem a telefonomat és élvezem a játszótér gyönyörű fáit és a csodálatos kék eget!

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: JillWellington / pixabay 
Forrás: Lányomnak az életről/Facebook

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja