SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Olimpiai bajnokkal eveztek a Dunán

Családinet [cikkei] - 2014-10-03
Nagy nap érkezett el két fiatal sportoló életében. A Kolonics György Vízisport Központban együtt evezhettek Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozóval az "Eddz együtt a bajnokokkal" program keretében.
Olimpiai bajnokkal eveztek a Dunán

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésében a szeptemberi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón, több sportágban lehet közösen edzeni bajnokainkkal, többek között judo kiválóságainkkal: Hadfi Danival, Kovács (Atom) Antival, Karakas Hédivel, Krizsán Szabolccsal és Zámbori Bencével, de közös bokszedzés részesei is lehettek a látogatók Erdei Zsolt irányításával, Szávay Ágival pedig teniszezni lehetett. A rendezvény látogatói a MOB sátrában jelentkezhettek a Budapesti Nagy Sportágválasztót követő, külső helyszíneken megtartott, neves sportszemélyiségeink által irányított edzésekre, kajak-kenu, úszás, vízilabda, vívás és jégkorong sportágakban.

A két szerencsés kiválasztott, a 9 éves Csépe Orsolya, valamint a 11 esztendős Sándor Tamás, a szeptemberi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón kajak-kenuban jelentkezett a bajnokok által irányított edzésre, több száz társukhoz hasonlóan.  Az olimpián a női négyessel aranyérmes Szabó Gabriella nem kisebb izgalommal várta, hogy vízre szállhasson a két fiatallal. Jó társaságban a jó hangulat adott volt, melyen ezúttal még az időközben eleredő heves eső sem tudott kifogni. A gyerekek Gabi utasításainak megfelelően húzták a lapátot, fordították irányba a kajakot. Bár mindenki bőrig ázott, az edzést mégsem szakították félbe, esőkabátot öltöttek magukra a sportolók, és ment minden tovább úgy, mintha mi sem történt volna.

- Nagyon jól éreztem magam, imádom a gyerekeket, különösen jó azt látni, hogy nekik is tetszik, amivel mi, sportolók, kajakosok foglalkozunk. Ahogy hallottam Orsi már kedvet is kapott a sportághoz, ez mindenképpen nagy élmény számomra. Nagyon ügyesen forgatta a lapátot. Nosztalgiával gondolok vissza arra az időre, amikor kezdtem a pályafutásomat. Annyi idős voltam akkor, mint most Orsi, ráadásul az alkatom is hasonló volt. Még az időjárás is stimmelt, úgyhogy folyamatosan tolultak fel bennem az élmények – mondja el Szabó Gabriella. Már amikor a hajót kivitték a csónakházból a kis sportolók, valami egészen különleges öröm tükröződött az arcukon, amit csak az érez meg igazán, aki szereti és tiszteli a vizet. – Elsősorban a barátaimnak köszönhetem, hogy sportoló, élsportoló lettem. Minden nap a barátnőim kedvéért szaladtam le edzésre, akikkel játékosan sportolhattam a pályafutásom első négy évében. Annak ellenére, hogy heti öt, hat edzésem volt, nagyon boldog gyerekkort élhettem meg.  Mai napig teljes életet élek, a sport mellett fontos számomra a tanulás is,  hiszen az EDUTUS Főiskola hallgatója vagyok kereskedelem és marketing szakon – tette hozzá az olimpiai bajnok kajakos.

Fiatal korban nagy szükség van valódi, kézzel fogható példaképekre, és élményekre, melyek egy életen át meghatározóak lehetnek. Az „Edz együtt a bajnokokkal” program ezért is jó kezdeményezés, mert a Nagy Sportágválasztó szellemiségét, hangulatát, lendületét viszi tovább a mindennapokban.

Sándor Tomi alapvetően kézilabdázik, de a szeptemberi Budapesti Nagy Sportágválasztón kipróbálta a kajakot is, így tetszett meg neki, és jelentkezett az edzésre.  – Két iskolába is járok edzeni, kézilabdázni, így több alkalmam van a játékra. A kézilabdában az tetszik, hogy ha jönnek a sikerek, meg szoktak dicsérni – mondja el a 11 éves sportoló. A többi vizes sport sem áll távol tőle, szereti az úszást, a vízilabdát is, mégis leginkább lapátot akart ragadni.  – Ez a sport az, ami nagyon erősíti a kezeket, és izmos lehetek tőle – tette hozzá Sándor Tomi.

A tornász Csépe Orsi szintén a Budapesti Nagy Sportágválasztón kedvelte meg a kajakot.  – Több sport is tetszett, többnyire az akrobatikus, táncos elemeket tartalmazó mozgások.  Mégis a kajakot választottam, és jól döntöttem. Kormányozhattam is a hajót, és pont olyan volt az egész, ahogyan elképzeltem – mondta el Orsi, aki a 2013-2014-es tanévben Jó tanuló - Jó sportoló elismerést is kapott, és büszkén említette, hogy aranyérme is van már mezei futásban 1000 méteren. – Nagy élmény volt egy olimpiai bajnokkal edzeni, soha nem fogom elfelejteni – tette hozzá Csépe Orsolya.

A folytatásban úszásban (Kovács Ágnes), vívásban (Szász Emese, Kulcsár Győző) vízilabdában (Gergely István) és jégkorongban (magyar válogatott) lesz még kihelyezett edzés a program keretében.

Lantos Tivadar – Nagy Sportágválasztó

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja