SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fésűs Nelly anyaszerepben

Singola Edit [cikkei] - 2009-03-18
Láthatjuk színpadon, tv-ben, dívaként, de lóháton is. A hat éves Csenge édesanyja. Olyan anyuka, aki fontosnak tartja a sportot, a táncot és az éneklést, és legfőképpen az állatok szeretetét.
Fésűs Nelly anyaszerepben

Érettségi után leszerződött a debreceni Csokonai Színházhoz, ahol 3 évet töltött, a Színitanoda elvégzése után pedig a Budapesti Operett Színházhoz. De ismerhetjük a televízióból is: Éretlenek, Barátok közt, Sláger Tv, Show-bálvány, Kulcs, Koostoló…
Több külföldi operett és musical turnén is részt vett Nyugat-Európában, Kanadában Mexikóban és Egyesült Államokban.

FésűsFontosabb szerepei: Grease - Rizzo, Jézus Krisztus Szupersztár - Mária Magdolna, Nine - Liliane La Fleur, Hotel Menthol - FruFru, Hair - Peggy, Légy jó mindhalálig - Dorogi Bella, Kapj el - Sonja, Van, aki forrón szereti - Virág, Bál a Savoyban - Daisy Parker.

CsaládiNet: Kérem, néhány mondatban mutassa be családját: párját és kislányát!
Egy színésznőnek nehéz összeegyeztetnie a munkát és a családot, főleg ha már gyermeke is van. Önnek hogy sikerül ezt megoldania?


Nelly: Hétköznap mindannyian dolgozunk: a párom egy nagy kulturális központot vezet, én az ügyes-bajos dolgaimat intézem, este fellépéseim vannak, a gyerek- Csenge hat éves- pedig óvodába jár. Általában úgy alakul, hogy én akkor megyek dolgozni, amikor mások pihennek. Éppen ezért megpróbálom a legtartalmasabban együtt tölteni az időt a családdal, amikor lehet.
A párom anyukája csupán hat kilométerre lakik tőlünk, nyugdíjas pedagógus, tehát bármi gond van, ő tud nekünk segíteni, átvisszük hozzá a gyereket, vagy ő jön hozzánk.

CsaládiNet: Önnek milyen gyermekkora volt?

Nelly: Nagyon aktív gyermekkorom volt. Az anyukámmal éltünk kettecskén. Ő nagyon figyelte rám, és mivel én elég sokszor tettem rossz fát a tűzre, bőven kijárt nekem a szobafogság. Inkább fiú voltam, Fésűs Nellymint lány. A környéken nagyon sokat bandáztunk, a házak között, középen volt a játszótér és nagyon jól éreztük ott magunkat a többiekkel.

CsaládiNet: Mennyire hasonlít Önre kislánya természete, viselkedése? Elképzelhető, hogy színésznő lesz?

Nelly: Nem tudom, én nem látom a hasonlóságot, de mindenki azt mondja, hogy én vagyok kicsiben. Hogy mi lesz belőle? Momentán erdésznek készül, persze hat évesen még ez bármi lehet.

CsaládiNet: Mi a véleménye a mai családokról?

Nelly: Mostanában az a baj, hogy az emberek nagyon rohannak, hajtják a pénzt, nem marad idejük egymásra. A családok azért mennek szét, mert nem ülnek le beszélni. Régen legalább volt egy fix családi összejövetel: a vacsora, amikor megbeszélték a dolgaikat. Nálunk is nehéz megoldani, mert a párom későn ér haza, kilenc óra körül, de a hétvégéken mindig figyelek rá, hogy a reggeli és az ebéd közösen teljen el. Üljünk le az asztalhoz, ne ugráljunk fel az asztaltól, úgy együnk, hogy együtt vagyunk, a gyerek pedig segít nekem, közösen főzőcskézünk.

CsaládiNet: Munkájából kifolyólag sokat utazik. Mit tapasztalt, a világ más országaiban hogyan viszonyulnak a színészek, sztárok a családhoz?

Nelly: Az az igazság, hogy az utazásaim során nem feltétlenül színészekkel találkozom, inkább csak az utca emberével, ezért erről nem nagyon tudok nyilatkozni. Gondolom, ők is megpróbálják összeegyeztetni a dolgokat. Azt látom, hogy mostanában „divat” az örökbefogadás, és leginkább nurse vigyáz a gyerekre. Én ezzel ellentétben szeretek magam lenni a gyerekemmel.

CsaládiNet: Ha éppen akad egy kis szabadideje, mivel töltik ez együttléteket családi körben? Vannak közös éneklések? Szerepet kap a gyereknevelésben a zene, a tánc? Fontosnak tartja ezt?


Nelly: Táncolunk, énekelünk, társasozunk együtt.
Most Csenge abban a korban van, hogy mindent elénekel, angolul is. Persze nem létező angolsággal, mert csak néhány szót ismer angolul, amit az oviban tanul. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy jól érzi magát és nagyon édes közben.

CsaládiNet: Meseolvasás? Van kedvenc?



Csenge most már kezd olvasni magától is, hat éves. Én főként ifjúsági regényeket olvasok neki. A kedvencek közé leginkább a lovas történetek kerülnek.

CsaládiNet: Igen, úgy tudjuk Önről, hogy állatbarát. A kutyák és a lovak kislánya kedvencei is? Van saját állatuk? Mi a véleménye az ember-állat kapcsolatról, meghatározó egy gyerek életében, hogy Fésűskötődjön az állatokhoz, hogy kontaktusba kerüljön az élővilág fajaival?

Nelly: A kutyák és a lovak a kedvencek. A vizslánk volt a bébiszittererm, amikor a Csenge kicsi volt. Nagyon-nagyon fontosnak tartom az állatok közelségét. Nekem is volt kutyám gyerekként, szintén vizsla és spániel, most is ezek vannak.  Nagyon sokat jártam vidékre, és nem csak fotón láttam tehenet, hanem élőben is. A lovak végigkísérték az életemet.

CsaládiNet: A család a hagyományok ápolásának alappillére. Önök ápolnak családi hagyományokat? Megtartják az ünnepeket?


Nelly: A karácsony a legnagyobb ünnepünk, szent ünnepünk, olyankor az egész család összejön. Ha máskor nem is, de karácsonykor mindig együtt vagyunk. Főleg a gyerek miatt meg kell tartani az ünnepeket, hogy megtanulja a hagyományokat.

CsaládiNet: Kitűnő fizikai formában van. Nőként és anyaként törekszik az egészséges életmódra? Milyen ételeket készít?


Nelly: Nem leszek pozitív hős azzal, amit elmondok. Én igény szerint készítem az ételeket, ha salátát kívánok, akkor megeszem a salátát, de tőlem senki ne kérje, hogy mindig azt egyek. Változatosan étkezünk. Abból a szempontból egészségesen élünk, hogy leginkább szárnyashúst készítek. Viszont sokkal többre tartok egy jó libazsíros kenyeret, mint bármiféle vajat. Zsírral főzők, nem azt mondom, hogy a rántott húst is abban sütöm, de ahhoz, hogy három fej hagymát megdinszteljek, a legjobb a zsír, egészen más íze van tőle.

CsaládiNet: Spotolás? Ráveszi a családját, hogy mozogjanak?

Nelly: Mint a legtöbben, nagyon nehezen veszem rá magam arra, hogy elkezdjem, de ha már belevágok, akkor csinálom. De odafigyelek a családomra is. Végig kísérte a sport az életemet egészen gyermekkoromtól kezdve. Hiszem, hogy az a legjobb a gyereknek, ha korán elkezdi a sportot. Ha valaki gyerekként sportolt, sokkal kevesebb gondja lesz felnőttként a súlyával, mint annak, aki gyerekként egyáltalán nem csinált semmit, és felnőttként kezdett el mozogni,mert rájött, hogy
Nelly mégis szükséges. Ilyenkor már sokkal nehezebben alakulnak ki az izomtónusok.
Nekünk az általános iskolában még valóban testnevelés óránk volt. Tartok tőle, hogy manapság nem nagyon mozgatják meg a gyerekeket. Én Debrecenben tanultam, a mi
iskolánk a Tanítóképzőnek volt a gyakorló iskolája, és úgy kezdődtek a tornaórák, hogy körbe kellett futni az épületeket. Annak ellenére, hogy zenei osztályba jártam, odafigyeltek a tanárok a gyerekekre ilyen szempontból is.

CsaládiNet: Hogyan érzi magát 2009-ben? Elégedett az életével, a pályájával, a családjával?

Nelly: Igen, elégedett vagyok.

CsaládiNet: Ha lehetne három kívánsága, mi lenne az?


Nelly: Béke, nyugalom és szeretet.


Képek: http://fesusnelly.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja