SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Betti, a Desperado érces hangú énekesnője büszkén viseli a pocakját

Családinet [cikkei] - 2009-03-09
Interjú Bettivel a Desperado érces hangú énekesnőjével, aki "civilben" kismama!
Betti, a Desperado érces hangú énekesnője büszkén viseli a pocakját

- Amikor kislány voltál, sokszor gondoltál arra, hogy egyszer majd anyuka leszel? Ha igen, hogyan és hány évesen képzelted el magad ebben a szerepben?

- Igen, sokszor gondoltam arra,hogy egyszer anyuka leszek, az unokahúgommal sokat beszélgettünk kislányként erről a témáról és persze el is játszottuk. Hol én szültem, hol ő. Mindig azt terveztem, hogy még 30 éves korom előtt világra hozom az első babámat. Mivel júniusban leszek 29, a tervem úgy látszik, valóra válik.

- Hosszas tervezgetés eredménye a kis pocaklakód? Gondolom, ha valaki énekesnő, ráadásul egy csapat tagjaként, fontos, hogy az együttes lemez megjelenési, s egyéb elfoglaltságaival is időben össze lehessen egyeztetni a baba érkezésének időpontját.

- A párommal egy évvel ezelőtt határoztuk el, hogy kapcsolatunk eljutott  arra a szintre, hogy elérkezettnek gondoltuk a babavállalást. Mivel 2008 őszén jelent meg az ötödik nagylemezünk, úgy éreztük, pont jókor érkezik a kicsi. A pocakomban volt, amikor énekeltem az albumra a dalokat és a nyárvégi koncerteket is együtt csináltuk. Nem kis szervezést fog igényelni a fellépések és a gyereknevelés összeegyeztetése a jövőben, de remélem menni fog.

- Milyen volt a várandósságod eddig? Küzdesz a hányingerrel, rosszullétekkel, s esetleg súlyfelesleggel?

- Nagyon nagy szerencsém volt és elmondhatom, hogy mindig ilyen várandósságról álmodtam. Semmiféle rosszullétem nem volt egész idő alatt és talán emiatt is egy nagyon természetes dolognak éltem meg ezt az időszakot, amiből már alig egy hónap van hátra. Szedtem fel magamra nem kevés kilót is,de nem élem meg ezt sem tragikusan és az orvosom szerint sem beszélhetünk túlsúlyról,hanem a szükséges jött rám.

- Mennyire segített abban, hogy jól érezd magad a bőrödben, hogy Mammystic ruhákat viseltél?

- Óriási segítség volt számomra, hogy a szerencsém összehozott Pintácsi Vikivek, s ráadásul abban az időben kezdett még csak igazán láthatóvá válni a pocakom. A Mammystic ruhák nekem két okból is nagyon jók, az egyik, hogy nagyon praktikusak, egyediek hétköznapra is, másrészt a ruhát viselő leendő anyuka továbbra is igazi nőnek érezheti magát, ha esetleg egy partyra vagy színházba szeretne ellátogatni. Én kitűnően tudom használni fellépések alkalmával is. Anyaga és szabása kényelmes viseletet biztosít minden kismama számára.

- Melyek a kedvenc Mammystic darabjaid?

- Nekem szinte mind a kedvencem,de kiemelném a fekete-fehér csíkos felsőket, mivel ilyet még nem láttam egy kismamaruházatnál sem, valamint nagyon szeretem az egyszínű barna összeállításokat is csini miniszoknyával.

- Kislányt vagy kisfiút vártok? Voltak ezzel kapcsolatban neked vagy a párodnak vágyai, elképzelései?



- Kislányt várunk és titkon mindketten erre is vágytunk, de a lényeg természetesen az, hogy egészséges legyen.

- Készen van már a babaszoba?

- Január elején lakás felújítási projektbe kezdtünk, ugyanis rájöttünk, hogy kell a tetőtér is a kényelmes életterünkhöz. Így a babaszoba sincs még kész, de bízom benne, hogy mire megérkezik a kislányunk, minden a helyére kerül.

- Párod hogyan készül az apaságra?

- Ő is szedett fel néhány plusz kilót, csupán szolidaritásból, de a viccet félretéve, beleolvasgat szakkönyvekbe és ha valamiben elbizonytalanodik, azonnal az interneten terem, választ keresve a kérdéseire. A fürdetésre és a pelenkázásra is nagyon készül, szeretné sok dologból kivenni a részét.

- Neki melyik ruhában tetszel a legjobban?

- Ő főleg a színes, vidám mintás ruhadarabokat kedveli és a háromnegyedes nadrágokat, jó kis csizmával.

- Mit üzennél más kismamáknak?

- A nők életében ez egy csodálatos időszak. Viseljék bátran a nőiességüket, maradjanak meg igazi nőnek és viseljék büszkén a pocakjukat!



Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Miközben az utóbbi körülbelül két évtizedben világszerte érzékelhető volt a cigarettázás visszaszorulása (2007-ben 23% volt a dohányzók aránya, míg 2021-re 17%-ra csökkent), az új típusú, füstmentesként aposztrofált hevített dohánytermékek és elektronikus cigaretták forgalma növekszik. Az elmúlt években sok dohányos szokott át ezekre a termékekre és egyre nagyobb számban az addig nem dohányzó fiatalok is beleesnek általuk a nikotinfüggőség csapdájába. Hogyan működnek ezek az új termékek, és mit tudunk jelenleg az egészségügyi hatásaikról? Tekinthetők-e kevésbé káros alternatívának, illetve a leszokás eszközének? Dr. Cselkó Zsuzsát, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központjának vezetőjét kérdeztük minderről.
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
A szerkesztő ajánlja