SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az óceán csodája: a jótékony Kombucha gomba

Singola Edit [cikkei] - 2008-06-30
Nem egy újabb csodaszerről van szó, ugyanis a Kombucha gomba legalább kétezer éve ismert és használt "gyógyszer".
Az óceán csodája: a jótékony Kombucha gomba
    A Kombucha nem más, mint többféle baktérium és egy speciális élesztőgomba szimbiózisa, amely állítólag az óceánból származik. Felhasználva a mikroorganizmusokat tea formájában juttattatjuk be a szervezetbe. A gomba érdekessége, hogy a teakészítés során megerjed, és édeskés borszerű innivaló jön létre. A neve is erre utal.

A Kombuchát használják Japánban, Kínában, hazánkban szintén elterjedt. Természetesen nem egy csodaszer, mindössze egy lehetőség az egészség fenntartása és megőrzése érdekében. Aki kipróbálta, pozitív tapasztalatról számol be, de persze vannak szkeptikusok is.

De miért jó?
Szakemberek szerint meghosszabbítja az életkort, megelőzi a ráncok kialakulását, ugyanakkor támogatja a szabályos vérnyomás és koleszterinszint beállását. Jótékonyan hat az ízületekre, az immunrendszerre, az asztmára, allergiára, a szellemi és fizikai erőnlétre. Tisztítja a vért, méregtelenít, természetes antibiotikumként viselkedik. Meglepően jól hat a fejbőrre, a haj erősödik, gyorsabban nő tőle, visszaszínezi az ősz hajszálakat, és a körmök is erősebbek lesznek. Alkoholbetegek függőségét is orvosolhatjuk vele, de segít a másnaposság leküzdésében is.

Hogyan kell fogyasztani?
Először is a legjobb, ha saját magunk készítjük el a teát. Nem bonyolult a folyamat. A mennyiséget mi magunk szabályozhatjuk. Felforraljuk a szükséges mennyiségű vizet, majd minden liter vízhez kb. öt evőkanálnyi cukrot keverünk, és ezzel leforrázunk egy-két teáskanálnyi fekete vagy zöld teát, negyedórát állni hagyjuk. Leszűrjük és lehűtjük, így adjuk hozzá a Kombucha-teát és a gombát, majd valamilyen természetes anyaggal letakarjuk, ami átengedi a levegőt. Ezután nincs más dolgunk, mit kb. tíz napot érleltetni 23-28 oC között. Ha elkészült, leszűrjük, a gombát kiemeljük, és készíthetünk újabb adagot, vagy pihentetjük a gombát és egy kévés lével légmentesen lezárt edényben a hűtőbe helyezzük. A teát is érdemes hűtőben tárolni. A készítés során arra kell ügyelni, hogy mindig tiszta eszközöket használjunk, és dohányfüst ne érje a mikroorganizmust, de dohányzó ember se nyúljon a gombához, mert a nikotin az ellensége. Ha megfelelően bánunk a gombával, akár generációk között is örökölhető lesz.

A következő lépés az adagolás. Nincs pontos mérték meghatározva, de az átlag napi három pohár tea. Nem ajánlott állandóan ezt inni, inkább kúraszerűen kell alkalmazni. Általános állapot erősítésére reggel egy-egy pohárral fogyasszunk három hétig, valamilyen betegség kiegészítő kezelésére napi három pohárral három-hat hónapon keresztül. A hatást úgyis mindenki maga érzi, és eldöntheti, meddig és hogyan alkalmazza.

Nemcsak italként fogyaszthatjuk, hanem használhatjuk borogatásként is, például fájó ízületekre, bőrproblémákra, sebekre. Fürdővízhez ugyancsak adhatjuk, de pakolásként a hajra, fejbőrre is rakhatjuk.

A Kombucha erejét annak köszönheti, hogy egy élő ital, úgy fejti ki hatását, mint egy erősítőszer, ezáltal növeli a szervezet energiáit. Alátámasztásul szolgáljon, hogy versenylovaknak is adják, mint energiaitalt.

   

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja