SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

14 pont, amivel gyerekbiztossá tehetjük otthonunkat

Családinet [cikkei] - 2010-07-29
Bármit megtennél, hogy csemetéid biztonságban legyenek. De biztos, hogy a házad is biztonságos? Kövesd tanácsainkat, amelyekkel a gyermekek számára is biztonságos lesz az otthonotok, és Te nyugodtan alhatsz.
14 pont, amivel gyerekbiztossá tehetjük otthonunkat

 

A gyerekszoba
Ellenőrizd a kiságyat! Bizonyosodj meg róla, hogy a kiságy megfelel a legújabb biztonsági előírásoknak. Tartsd távol az elektromos vezetékeket a kiságytól, és ne tedd a kiságyat az ablak közelébe, ha lehetséges.
Szerelj védőhálót az ablakokra! Ne felejtsd: bár az ablakháló biztonságot ad, de nem helyettesíti a szülői felügyeletet!  
 
A fürdőszoba 
Szerelj fel biztonsági gyerekzárakat! Tégy biztonsági zárat a vécékre, hogy a gyerekek ne tudjanak bejutni. Ne feledkezz meg a szekrényekről, gyógyszeres fiókokról és más veszélyes tárgyakról sem!
Kérd meg a vízvezeték-szerelőt, hogy szereljen be túlforrósodást gátló eszközöket a csapokra és a zuhanyrózsára. Szabályozd a víz hőmérsékletét, így elkerülheted a leforrázást.

A konyha
Takard el a fogantyúkat! Tartsd távol a gyerekeket a csábító fogantyúktól, úgy, hogy fogantyúvédőt teszel rájuk.   
Tegyél biztonsági fedőt a szemetesre! A fedő megóvja majd a kis kezüket, de legjobb, ha a szemetes nincs a gyerekek szeme előtt, hogy ne tudjanak belenyúlni.
Szerelj ide is biztonsági zárakat! Minden olyan fiókra tegyél zárat, amiben kések, ollók és éles eszközök vannak. Tartsd távol a gyerekeket a háztartási eszközöket, tisztítószereket tartalmazó szekrényektől!

A házban –úgy általában - 
Rövidítsd le a redőnyzsinórokat!  Használhatsz biztonsági rojtokat és belső fékező szerkezeteket is, ezáltal meggátolhatod, hogy a gyerekek belegabalyodjanak.
Szerelj fel biztonsági „kapukat”! Minden lépcső elé tégy biztonsági kaput, nehogy a szaladgálás közben leessen a lépcsőn a gyerkőc.
Tegyél fel sarok- és élvédőket! Ezekkel megelőzheted a sérüléseket, ha a kicsi nekiesne az éles széleknek.
Szerelj fel az ajtókra csapódásgátló szerkezeteket! Ezek segítségével megelőzhető, hogy a kis ujjaikra csapódjon az ajtó. 
Ha még nincs, akkor szerezz be vezeték nélküli telefont! A gyerekek belegabalyodhatnak a telefonzsinórba. További előnye a vezeték nélküli készüléknek, hogy sokkal egyszerűbb szemmel tartani a kicsiket, ha szabadon járkálhatsz még telefonálás közben is. 

A kert
Legyenek „gyerekmentes” területek! Tiltsd el a kicsiket a grillsütő környékéről és minden olyan terület legyen tiltott zóna, ahol a fűnyírót és szerszámokat tároljátok. 
A medence is legyen biztonságos! Építs egy körülbelül 160 cm magas kerítést a medence köré. Arról is gondoskodj, hogy a medencéhez vezető kapun legyen tolózár, így nem tudnak bemenni a gyerekek egyedül, de vészhelyzet esetén egy felnőtt könnyedén ki tudja nyitni.

Fotó: www.flickr.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja