SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Bezzeg a mai fiatalok!" - kontra a felnőttek kiábrándító világa...

- 2020-03-17
Az ország legnépszerűbb tanára szerint a jelenleg krízishelyzetben mindenki példát vehetne a tizenévesektől együttműködésből, kitartásból.
"Bezzeg a mai fiatalok!" - kontra a felnőttek kiábrándító világa...

Balatoni József, történelemtanár Jocó bácsi világa nevű Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait.

"A világ megérett a változásra... Nagyon.

Ma reggel furcsa érzéssel indultam el az iskolába. Megmagyarázhatatlanul nyomasztó volt a város. Érezhető, hogy valami változóban van. Az üres iskola, a digitális platformok kialakítása, tanulása. Hihetetlen jó érzés, hogy a diákok mennyire szuperek, együttműködőek. Azt gondoltam, hogy ez egy jó nap, jó érzés töltött el a körülményekhez képest... Az oktatás néhány nap alatt évtizedeket ugrott digitálisan a tanárok áldozatos munkájának köszönhetően. Büszke vagyok, hogy ma pedagógus lehetek, tehetek azért, hogy minden a lehető legjobb legyen, amit ebből a helyzetből ki lehet hozni.

Aztán betévedtem egy boltba, és minden összeomlott bennem. Döbbenet, ami ott ment. Tömeg, üres polcok, egymást lökdöső, veszekedő emberek. Néhány perc alatt sokan löktek arrébb, szóltak be. Két nő majdnem összeverekedett egy doboz zsírért. Egy srác már a második bevásárló kocsit szórta tele úgy, hogy söpörte le a polcról a rajta lévő cuccokat. Szerintem nem is nézte, mi az, csak szórta, hogy az már az övé. Ha nem látom ezeket, nem hiszem el. Komolyan, majdnem sírógörcsöt kaptam attól, amit ott megéltem.
És tele volt a bolt idős emberekkel, akik még mindig nem értik, hogy nem szabad. A saját védelmük érdekében. A maradj otthon az nem egy opció, hanem a védekezés legjobb módja jelenleg. Hihetetlen volt megélni, hogy a diákok, a jövő generáció fegyelmezettsége, elszántsága, tenni akarása után egyszer csak az elállatiasodott felnőttek való világába csöppentem. Nem, nem akarom ezt! Egyáltalán nem! Emberek ébredjünk fel! Tanuljunk a gyerekektől, az ő hozzáállásukból! Nincs ezek a mai fiatalok! Vagyis van: bezzeg ők. Jó értelemben. Vegyük már észre, hogy ez nem egy gagyi amerikai film, ez most a valóságunk. Nagyon is...

Csak rajtunk múlik, mennyire lesz súlyos a helyzet! Igen, most nincs mozi, színház, kávézó. És nincs közösségi élmény. Talán felértékeljük majd ezeket, ha elül a "vihar". De most áldozatok, lemondások kellenek ahhoz, hogy utána folytatni tudjuk az életet normális formában. És talán máshogy, talán felelősségteljesebben, talán jobban. Mert most ez a lényeg.

Segítsük, támogassuk egymást, legyünk megértőek, türelmesek, odafigyelőek! Mert most ez a fő... Minden más mellékes."

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Jocó bácsi világa
Kép: MTI/Balázs Attila

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja