SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

34 ötletes játék és kreálmány wc-papír gurigából

Németh Noémi [cikkei] - 2020-04-29
Wc-papír gurigából játék? Nem is gondolnád, mi minden készülhet abból, amit egyébként csak kidobnánk: rengeteg kreatív játékötleteket gyűjtöttünk össze az újrahasznosítás jegyében. Készítsetek új játékokat költekezés nélkül!
34 ötletes játék és kreálmány wc-papír gurigából

A meglévő játékok egy idő után unalmassá válhatnak. Érdemes azonban szétnézni a lakásban és felújítani egy-egy régi darabot, vagy újakat gyártani olyan egyszerű alapanyogokból, mint például egy papírhenger. Sőt, hasznos és dekoratív tárgyakat is készíthetsz belőlük! Ehhez gyűjtöttünk össze remek ötleteket.

Mivel az elkészítésükhöz olló, néhol éles tárgyak, máshol ragasztópisztoly is szükséges, ezért csak felnőtt jelenlétében szabad nekiállni a barkácsolásnak.
 

DIY játékok és praktikus tárgyak wc-papír gurigából


1. Marionett báb
 


kép: MSM _ / Youtube


Ragasztópisztoly segítségével boríts be egy teljes (ez lesz a test), és egy félbevágott gurigát (ez lesz a fej) valamilyen színes papírral. További színes papírokból készülhet a kutyus füle és foltjai, de akár teljesen más fajta kutyát is össze lehet rakni - csak a fantázia szab határt. A lábak készülhetnek műanyag kupakokból, vagy bármi másból, amit otthon találtok, és a célnak megfelel. Szükség lesz még spárgára és két jégkrémes pálcikára: ahhoz, hogy a kutyus marionett bábbá váljon, össze kell kötni a különböző testrészeit a pálcikákkal. Nézd meg videón, hogy készül:

 


kép: Ider Alves / Youtube

Nem csak kutyából lehet báb - más állatok is készülhetnek ugyanígy, pl. róka és nyuszi:


Kép: 5-Minute Crafts / Youtube

Vagy béka.


Kép: Easy Kids Craft / Youtube

 

2. Nyomda

Nyomd össze a guriga szélét bármilyen formára (a legegyszerűbb egy szívet formázni belőle), mártsd festékbe, és kész is a házi nyomda.

Képek: 5-Minute Crafts / Youtube

 

3. Karácsonyfadísz

Vágd fel a gurigát 1 cm széles csíkokra, gyűrd őket különféle formákra, majd ragaszd össze. Ezután mártsd az egészet ragasztóba majd csillámporba, konfettibe, vagy ehelyett fújd le ezüst vagy arany festékkel. Végül kösd át egy szép szalaggal, és már kész is a dísz.


Képek:  5-Minute Crafts / Youtube

 

4. Tároló

Ragasztópisztoly segítségével vond be alufóliával a gurigákat, majd ragaszd őket össze, és rögzítsd egy kemény kartonlapon.


Kép:  5-Minute Crafts / Youtube

Díszítheted spárgával (vagy bármi mással is).

Kép:  VENTUNO ART / Youtube

 

Képek: Easy Kids Craft / Youtube

Talpként használhatsz egy régi CD-t vagy DVD-t is, ami amúgy már a kukában végezné: csak borítsd be valamilyen szép anyaggal vagy színes papírral, és ragaszd rá a hengereket, ahogy a következő képen látod.

Kép: EMMA DIY / Youtube

Különleges szalagokkal, csillogó anyagokkal gyönyörű tárolót készíthetsz!

Kép: Artesanato Maria Figueiredo / Youtube
 

5. Vonat

A képen látható módon vágd szét, majd ragaszd össze a gurigákat, fesd le őket temperával, ragassz rájuk műanyag kupakokat, végül kösd össze a kocsikat.


Kép:  5-Minute Crafts / Youtube

Ugyanez másik verzióban:

Kép: Oficina de Artes Diversas / Youtube


6. Komplett állatkert

Színes papír, ragasztó, festék, szívószál és hasonló egyszerű tárgyak segítségével bármilyen állatot el lehet készíteni. 

Kép: Mini Kid Zone / Youtube
 

Szuper kreatív állatkert - figyeld a kígyót! :)



Kép: Papelisimo / Youtube
 

Kép: Pink Cloud / Youtube



7. Nyuszi

Kép: Kawaii Diy / Youtube


8. Békahad

Képek: Easy Kids Craft / Youtube

 

9. Bagoly:
 

Kép: VENTUNO ART / Youtube

 

10. Távcső

Két guriga és egy fél összeragasztásával, színes papírokkal és egy madzag segítségével szépséges játék távcső készülhet. A színes papírokat tovább lehet díszíteni, színezni, rajzolni rájuk, így kreatív alkotások születhetnek.

Kép: Ana Julia / Youtube


11. Húsvéti állatok

Tűzd össze a guriga tetejét, majd az alját is, a felsőre merőlegesen (ahogy a képen látszik). Ragassz rá színes papírból füleket, szemeket, szárnyat, csőrt - így lesz csibéd és nyuszid, de készíthetsz bármilyen más állatot is.

Kép: Kawaii Diy / Youtube


12. Virág

A gurigák külsejét és belsejét fesd ki, vagy ragassz rá színes papírt. A tetejüket vagdosd be 1-2 centinként, majd hajtsd ki a csíkokat (a virág szirmait). Vágd a szélüket formára, vagy kerekítsd le, színes papírból ragassz az aljukra leveleket, és kész is a virág, ami húsvétkor tojástartóként is funkcionálhat.

Kép: Kawaii Diy / Youtube

 

13. Szalvétatartó

Vágj félbe egy gurigát, díszítsd, ahogy csak szeretnéd (készítsd neki talpat is, hogy megálljon), majd tedd bele az összegöngyölt szalvétát.

Kép: Kawaii Diy / Youtube
 

14. Traktor

Több minkát és vagdosást, farigcsálást igényel, de egyszerűen elkészíthető egy traktor, vagy másféle munkagép is. Színes papírra, ragasztópisztolyra és hurkapálcákra lesz hozzá szükség.



Kép: Clubinho Legal / Youtube

Nézd meg videón, hogy készül: 


15. Kaktusz

Tündéri dekorációt készíthetnek az ügyes kis kezek, aminek anya is örül: nézd meg videón, hogy készül a wc-papír guriga-kaktusz!

Kép: VENTUNO ART / Youtube 

 

16. Antarktisz, tenger, óceán

A guriga-állatok mellé elkészíthetjük természetes élőhelyüket is: pingvinek esetében például színes papírok és hungarocell segítségével vizet és jégtáblákat.

Medúzákat és vízi élővilágot is készíthetünk némi fonál és krepp-papír segítségével.

Képek: Easy Kids Craft / Youtube

 

17. Házikók

Színes papír vagy festék, filctollak, és muffin-sütőpapír segítségével szépséges házakat készíthetünk, amibe akár be is költözhetnek a mini lakók - már ha van, aki befér. Ha nincs, itt az ideje őket is legyártani! :)

Kép: Easy Kids Craft / Youtube

 

18. Telefontartó

Vágj egy akkora nyílást a gurigára, amekkorába éppen befér a telefonod. Díszítsd a gurigát színes papírral, dekorcsíkokkal, fesd ki, vagy borítsd be fóliával, ahogy tetszik. Tűzz az aljára rajzszögeket, hogy ne boruljon fel.

Kép:  VENTUNO ART / Youtube

Egy másik megoldás: széthajtott gemkapcsokból is készíthetsz neki talpakat, amik megakadályozzák, hogy feldőljön.

Kép: WeDOIT / Youtube

 

19. Telefontartó filmnézéshez

Vágd ki a gurigából a képen látható mintát, a saját telefonod méreteihez szabva. Díszítsd, amivel szeretnéd, és mehez a mozizás, videózás!

Képek: WeDOIT / Youtube

 

20. Fali dísz

Több munkát, színezést, ragasztgatást igényel, de érdemes belevágni egy fali dísz elkészítésébe is: gyönyörű alkotások születhetnek, miközben megcsillogtathatják a gyerekek a kreativitásukat is. 

Kép: Tanis Creativity / Youtube

Ragaszthattok rá gyöngyöket, köveket, gombokat is akár.

Kép: MadeByFate / Youtube

 

21. Kígyó

Fesd különféle színűre a gurigákat - amennyit szeretnél -, ragaszd őket össze egy szalag vagy spárga segítségével, készítsd neki arcot, és kész az újabb játék.

Kép:  Clumsy Crafter / Youtube 


22. Minyon

Annyira adja magát: a wc-papír guriga formája miatt tökéletes Minyonná válhat! Színes papírból fel lehet öltöztetni, de használhatsz hozzá puha filcet vagy akár régi, kinőtt farmert is. Ha lezárod az alját, akkor akár dobozka is lehet belőle.

Kép: EMMA DIY / Youtube

 

23. Pozsgás növény

Ez picit időigényesebb, mint a többi alkotás, de a végeredményért megéri fáradozni vele! Csak gurigára, festékre és ragasztó(pisztoly)ra lesz szükség. A következő videón láthatod, hogy készül pontosan:

Kép: EMMA DIY / Youtube

 

24. Szivecskés dísz

Vágd fel a gurigákat kisebb, egyenlő szélességű darabokra. Fesd be őket pirosra (vagy amilyenre szeretnéd), ragaszd össze szív alakban, a felső darabokba pedig fűzz egy szép szalagot, amivel a falra is fellógathatod a díszed, ha megszáradt.

Kép: EMMA DIY / Youtube

 

25. Hajgumitartó

Csomagold be a gurigát a kedvenc papírodba, és fűzd rá a hajgumikat, amik eddig a lakás eldugott pontjain kallódtak - és sosem találtál egyet sem, amikor szükség lett volna rá.

Kép: EMMA DIY / Youtube

 

26. Autó

Csajos verdát vagy fiús autót is készíthetünk wc-papír gurigából: ennyire egyszerűen.

Kép: While You Were Cleaning / Youtube

 

27. Bárány

Kép: PapelyManualidades / Youtube

Cuki bárányok is válhatnak a gurigákból. Nézd meg videón, hogy készül:

 

28. Kaktuszos ceruzatartó

Többféle tolltartót mutattunk már a cikkben, de alighanem ő a legcukibb:

Kép: MissDebbieDIY / Youtube

 

29. Díszbögre

Inni természetesen nem lehet belőle, de játékbögrét készíthetünk a gurigákból. A képen látható poharak különleges anyagokkal lettek borítva és kibélelve: felhasználhatunk régi, már kinőtt ruhákat, de akár egyszerű papírt, dekormatricát vagy öntapadós tapétát is.

Kép: Manualidades para ti / Youtube

 

30. Páva

Gyönyörű, díszes madarat alkothatunk meg egy teljes gurigából, és néhány darabokra vágottból, amikből a tollak készülnek. Érdemes körülnézni a varrósdobozban és a régi játékok között: számtalan apró díszt találhatunk, amitől még szebb lehet a madárkánk. Csillámporral, metál színű sprayvel vagy filccel is bátran lehet díszíteni.

A farktollakat érdemes egy kör alakú, színes papírral bevont kartonra (vagy CD-re) ragasztani, és ehhez rögzíteni a madár testét.

Kép: Manualidades para ti / Youtube

 

31. Tároló doboz

Kép: SULTANIN OYUNCAK ATÖLYESİ / Youtube

Egészen komoly építményeknek is lehet az alapjuk egy olyan egyszerű dolog, mint néhány guriga. Nem csak hasznos, de szép is - nézd meg a videón, hogy készül ez a kis doboz, amiben számos kincset lehet rejteni.

 

32. Kosár

A gurigák tetejét vagdosd be egyenlő távolságonként (fél-1 cm). Majd az elkészült szárakat hajtsd ki, és ragaszd hozzá a guriga aljához. Egy másik guriga darabjaiból vagy gumipántból készülhet a kosár teteje, a díszítés pedig csak rajtatok múlik. Ha színes kosarat szeretnél készíteni, még a szétvágás előtt fesd ki a gurigát!

Kép: Artesanato Maria Figueiredo / Youtube

 

33. Ékszertartó

Több guriga összeragasztásával illetve kifestésével, vagy valamilyen anyaggal való beborításával szépséges ékszertartót készíthetsz! Szépen mutatnak rajta a puha filc anyagok, vagy bármilyen ruha, amire már nincs szükség.

Kép: Artesanato Maria Figueiredo / Youtube


34. Óriás szaloncukor - karácsonyfadísz

Tekerd csomagolópapírba, kösd át egy szalaggal, amibe fűzz bele még egyet, amivel felakaszthatod - és pillanatokon belül kész is van az óriás szaloncukor, ami jól mutat majd a karácsonyfán.

Kép: Artesanato Maria Figueiredo / Youtube

További zseniális ötleteket itt találsz:

Jó barkácsolást!

Indexkép: Papelisimo / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja