SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Halálra gázoltak egy kétéves kislányt Hajdúhadházon - a baleset megelőzhető lett volna

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-07-11
Indulás közben ütött el egy kisteherautó egy kétéves kislányt Hajdúhadházon. A gyerek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

A legtöbb gyerekbaleset nyáron történik. Mindössze pár másodperc időráfordítással a gyerekeket érintő közúti balesetek nagy része megelőzhető lenne. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy a plüssmaci ne várja otthon hiába a gazdáját...
Halálra gázoltak egy kétéves kislányt Hajdúhadházon - a baleset megelőzhető lett volna

A gyerekek a közlekedésükben kiszámíthatatlanul viselkednek, a járművezető sose vezessen rutinból!

Hajdúhadháza belterületén történt a tragédia: egy középkorú férfi tehergépkocsival indulás közben elütött egy kétéves kislányt, aki a helyszínen meghalt. 

A balesetet követően büntetőeljárás indult. Így a jogerős bírósági végzés után derül majd fény arra, hogy a gyerek halálát a járművezető figyelmetlensége, vagy esetleg más tényező okozta.

A Baleset-megelőzés csoportban arra hívták fel a járművezetők figyelmét, hogy a gyerekeink védelme érdekében mikre érdemes odafigyelni. Hiszen, mint írták, a legtöbb gyermekbaleset a nyári hónapokban történik.

"Tudni kell, hogy a gyermekek korántsem rendelkeznek a biztonságos közlekedéshez szükséges ismeretekkel (nem csak a legkisebbek, hanem sokszor az iskoláskorúak sem). Ezen túlmenően figyelmük sem elég megosztott, közlekedésük során sokszor a kalandot, a játékot keresik, figyelmüket teljesen elvonhatja bármilyen érdekesnek látszó tárgy, vagy esemény, és ekkor biztonságérzetük is teljesen megszűnhet.

Ha pedig veszélyhelyzetbe kerülnek, akkor kiszámíthatatlanul viselkednek, például dermedten állva maradnak, és várják, mi is történik. Különösen nagy veszélyforrás továbbá, hogy az alacsony testmagasság miatt a gépjármű mögött, (és olykor – főként a tehergépjárművek és a SUV-ok esetében – a gépjármű előtt) tartózkodó gyermek gyakran nem is észlelhető.

Mindezekre tekintettel nagyon fontos, hogy a járművezetők soha ne vezessenek rutinból, bízva abban, hogy eddig sem történt probléma, így ezután sem lesz! A gépjárműbe történő beülést követően kizárólag akkor induljanak el, amennyiben meggyőződtek arról, hogy sem a jármű előtt, sem pedig mögötte nem tartózkodik senki! Gyermek sem, akinek testmagassága esetleg a motorháztető, ill. a csomagtér magasságát sem éri el!

Tekintettel arra, hogy minden járműnek van holttere, továbbá a visszapillantó tükrök a kellő körültekintéshez önmagukban nem elegendők, ezért már a gépjárműbe ülés előtt meg kell győződni arról, hogy nincs semmilyen veszély, különösen azokon a helyeken, ahol gyermekek vannak, vagy megjelenésükre számítani lehet! Mindezek megtartása által, néhány másodpercnyi idő ráfordításával az elképzelhető legnagyobb tragédiák, a gyermekeket érintő közúti balesetek megelőzhetők! És a plüssmaci sem fogja hiába várni otthon a gazdáját!

Őszinte részvétünk a családnak, és a hozzátartozóknak!"

Indexkép: webandi / Pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja