SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fiatal lánynak adta ki magát, így szerzett intim képeket és videókat gyerekekről

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-07-11
Álprofilok mögé bújva próbált meg szexuális tartalmú képeket és videókat kérni gyerekektől egy férfi. Három lányt is sikerült becserkésznie, egyikük még videót is küldött magáról. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha a gyerekünk az interneten ismerkedik, beszélget!
Fiatal lánynak adta ki magát, így szerzett intim képeket és videókat gyerekekről

A bizalmukba férkőzött, önként küldték a szexuális tartalmú képeket

A Nagykátai Járási Ügyészség szexuális kényszerítés és kényszerítés miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó férfival szemben. A férfi álprofilokat hozott létre, amivel az volt a célja, hogy kislányoktól szerezzen szexuális tartalmú képeket és videókat - írja a Pest Megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint a férfi sikerrel is járt: még 2020-ban hozott létre több álprofilt is, legtöbbször fiatal lánynak adta ki magát. Így próbált ismerkedni, beszélgetni a gyerekekkel. Három lányt is sikerült becserkésznie a vádirat szerint. 

Az első lány önként küldött neki egy intim képet, mivel a férfi a bizalmába tudott férkőzni. Ezt követően zsarolni kezdte a lányt, hogy küldjön még neki képeket, különben ezt az intim fotót felteszi az egyik közösségi oldalra. A lány megijedt és készített még tíz képet és egy videót is, mindegyik szeméremsértő. 

A második lány esetében a szobáját ábrázoló képet kért, a férfi pedig ezután egy félmeztelen lányt montírozott oda, és el akarta hitetni a kislánnyal, hogy őt ábrázolja - és terjeszteni fogja a fotót, ha nem küld neki intim képeket és videófelvételt. 

A kislány szerencsére szólt az édesapjának, aki a lány nevében üzenetváltásba bonyolódott a férfival. 

A harmadik esetben pedig az volt a csali, hogy azt mondta a kislánynak, hogy már van egy intim képe róla. Így szerzett a lány meztelen felsőtestéről képet tőle. 

Nézd meg ezt is: Az interneten mindenki másnak mutatja magát, mint ami - zseniális videó a netes ismerkedés veszélyeiről


A szexting veszélyei

A szexting azt jelenti, hogy megosztunk másokkal olyan fotót vagy videót, amin meztelenül vagyunk láthatóak. 

Fontos, hogy ennek veszélyeiről beszélgessünk gyerekünkkel, hiszen: 

  • bár azt hihetjük, hogy ezt csak egyetlen személy láthatja, amint elküldjük online, azt megoszthatják másokkal, de a telefonunkat fel is törhetik, el is lophatják, stb. 
  • ha kikerül egy ilyen kép és valaki terjeszteni kezdi, az az öngyilkosságba is hajszolhat egy fiatalt.
  • ezekhez a gyerekkori képekhez később hozzájuthatnak a jövőbeli munkáltatók, barátok, stb. - így akár évtizedekkel később is megkeserítheti az életünket
  • ha nem ismerjük az illetőt személyesen, az is lehet, hogy hamis profilt használ, és valójában a saját maga szórakoztatása miatt csal ki intim képeket gyerekektől. 

Hangsúlyozzuk gyermekünk számára, milyen súlyos következményekkel járhat, ha valaki felelőtlenül félmeztelen vagy meztelen képeket, videókat küld magáról! 

Indexkép: Pexels képe a Pixabay-en

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja