SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A 10 éves kislány megakadályozta a saját elrablását egyetlen egyszerű kérdéssel - ezt minden gyereknek tudnia kellene

Családinet [cikkei] - 2022-03-23
Három évvel ezelőtt, amikor az arizonai Maddison Raines 10 éves volt, egy napon épp egy barátjával sétált a parkban, amikor megközelítette őket egy idegen férfi egy fehér terepjáróban.
A 10 éves kislány megakadályozta a saját elrablását egyetlen egyszerű kérdéssel - ezt minden gyereknek tudnia kellene

A kislány elmondása szerint a férfi eltakarta az arcát, miközben azt mondta neki, hogy a bátyja súlyos balesetet szenvedett, és azt mondták neki, hogy jöjjön el érte. Ahelyett, hogy pánikba esett volna, és beült volna az autóba, Maddison megőrizte a hidegvérét, és megkérdezte az idegentől, mi az a kódszó, amit a családja a biztonság kedvéért használ ilyen helyzetekben.

„Nagyon megijedtem. Féltem, hogy a bátyám tényleg balesetet szenvedett, hogy megsérülhetett” – mesélte Maddison. De nem hagyta, hogy a félelme az ébersége fölé kerekedjen.

A kérdése meglepte az idegent, aki nem tudott válaszolni. Elsápadt és azonnal elhajtott, Maddison pedig hazaszaladt, és elmesélte a történteket a nagymamájának.

„Egyszerűen csak megdermedt az arca. És elhajtott” – mesélte az akkor ötödik osztályos lány a Good Morning Americának. „Nagyon megijesztettek a történtek, mert ha beszálltam volna az autóba, nem tudom, mit csinált volna velem.”

Maddison édesanyja örül, hogy kislánya ilyen talpraesett volt

Brenda James, a kislány édesanyja elmondta, hogy a család nemrégiben vezette be a vészhelyzetekben alkalmazott biztonsági szót.

„Maddison megmutathatja a többi gyereknek, hogy rendben van, ha felteszed ezt a kérdést, és hogy nem mindenki a barátod. Szerintem a gyerekek jobban reagálnak más gyerekekre, mint a felnőttekre, és megértik, hogy lehetnek bátrak, okosak és elszaladhatnak” – mondta a kislány édesanyja.

A Pinal megyei seriff hivatala közzétett egy Facebook bejegyzést, amiben Mark Lamb seriff elismeréssel adózott Maddison szüleinek, amiért megtanították a lányuknak ezt az okos stratégiát.

„Nagyszerű, hogy a gyerek szülei kitalálták a jelszót, és beszéltek a gyerekeiknek az idegenek jelentette veszélyről. Azt reméljük, hogy ez a történet más szülőket is arra ösztönöz, hogy beszélgessenek erről a gyerekeikkel, és közösen álljanak elő egy tervvel, hogy a gyerekek tudják, mit kell tenniük egy ilyen helyzetben” – állt az azóta már törölt bejegyzésben.

„Tudják, hogy ki mehet el értük, és ki nem” – mondta az édesanya a gyerekeiről. „De mindig fennállhat egy olyan helyzet lehetősége, hogy olyannal találkoznak, akit nem ismernek, vagy legalábbis nem ismernek elég jól, ezért találtuk ki a jelszót.”

Callahan Walsh, az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Nemzeti Központjának szakértője szerint a gyerekek gyakran megmenekülhetnek a potenciális veszélytől, ha saját belátásuk szerint cselekednek. „Az esetek 80 százalékában a gyerekek el tudnak menekülni az elrablóik elől, ha saját belátásuk szerint cselekednek. Ez jelentheti azt, hogy kiabálnak és rugdosnak, vagy jelentheti egy jelszó használatát is” – mondta.

A lány gyors gondolkodásának köszönhetően sikerült elriasztani a feltételezett emberrablót. Ha nem lett volna az édesanyja által bevezetett jelszórendszer, valószínűleg másképp végződött volna a történet.

Forrás: Filantropikum.com 
Képek: Good Morning America / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja