SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Videón, ahogy az életéért fut a kislány, akit el akartak rabolni

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-08
Egy héten belül már másodszor akarta elrabolni egy férfi a kislányt, akinek sikerült elmenekülnie. Először egy autóból szólította meg, majd édességgel és pénzzel próbálta magához csalogatni az iskola előtt.
Videón, ahogy az életéért fut a kislány, akit el akartak rabolni

Az életéért futott a kislány, akit pénzzel és édességgel próbált magához csalni a férfi

A közösségi oldalakon terjed az a felvétel, amit egy köztéri kamera rögzített, és amelyen jól látható, hogy egy kislány fut az utcán. Minden szülő rémálma, hogy elrabolják a gyerekét. 

Az amerikai rendőrség ismertette a videó háttértörténetét. A kislány az életéért fut: egy férfi el akarta őt rabolni. Fekete furgonjából szemelte ki áldozatát, és meg is szólította a kislányt, de ő ügyesen úgy tett, mintha nem hallaná. Másnap azonban ismét megjelent, amikor a kislány hazafelé tartott. Édességgel és pénzzel próbálta magához csalogatnia  lányt, ő azonnal elkezdett rohanni.
 


 

Szerencsére a kislánynak volt annyi lélekjelenléte, hogy elszaladt. A férfi egy ideig követte a kislányt, de aztán feladta és elhajtott. A felvételek alapján a feltételezett elkövető ellen körözést adtak ki.
 

Tanítsuk meg gyerekeinket arra, mit tegyenek, ha baj van!

Fontos, hogy beszélgessünk gyerekünkkel arról, milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk. Soha ne álljanak szóba idegenekkel, ne fogadjanak el tőlük semmit, és ha baj van, akkor szaladjanak olyan helyre, ahol tömeg van és kérjenek segítséget.

Egy amerikai gyermekorvos, Dr. Tobi Adeyeye Amosun a For Every Mom magazinnak elmondta: minden hónapban találkozik egy-két olyan gyerekkel a rendelőjében, aki szexuális zaklatás áldozatává vált. Éppen ezért az orvos szerint a veszély elkerülése érdekében a következő alapelveket érdemes megfogadni: Hogyan védjük meg gyermekeinket a szexuális ragadozóktól? - A gyermekorvos tanácsai

Következő összeállításunkban pedig olyan veszélyes helyzeteket vettünk sorra, amelyek váratlanul érhetik a gyermekeket és lefagyhatnak: például hogy mit kell tenniük, ha valaki figyeli őket, ha egy idegen telefonál és kérdezősködni kezd, vagy ha egy ismeretlen ember megragadja őket az utcán. Nézd meg, mire érdemes megtanítani a gyermeked: 21 váratlan helyzet, amire minden gyereket fel kell készíteni - életmentő lehet

Indexkép: NBC News / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja