SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

3 dolog, amire a tanév kezdetekor készítsd fel iskolás gyerekedet

Kovács Ildikó [cikkei] - 2020-09-02
Az idei tanévkezdés más lesz, mint az eddigiek, hiszen a gyerekek március óta csupán az évzárón találkozhattak egymással egy rövid időre. A hosszú iskolai távollét megváltozott szokásokat is hozott magával, visszazökkenni a régi kerékvágásba pedig nem is olyan egyszerű. Főleg akkor, ha a levegőben folyamatosan ott lóg a bizonytalanság: vajon mikor zárnak be ismét az iskolák a koronavírus miatt? Az ebből származó feszültség melegágya lehet az iskolai agresszivitásnak is.
3 dolog, amire a tanév kezdetekor készítsd fel iskolás gyerekedet

Kovács Ildikó önvédelmi szakértő szerint a szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt segíteniük kell a gyermekeket abban, hogy vissza tudjanak rázódni az iskolai életbe és fel tudják oldani a világjárvány okozta feszültségeket az iskolai életben. Úgy véli, az őszinte beszéd, a stresszoldó módszerek és az egyszerű önvédelmi technikák segítségével a gyerekek egyrészről meg tudják előzni a feszültségek agresszivitásban történő kirobbanását, másrészről pedig fel tudják ismerni és kezelni is tudják majd az ilyen szituációkat. A szakértő szerint van néhány olyan eset, amivel szinte biztosan találkozni fognak az iskolások a tanév kezdetén. 

Iskolai erőszak

  1. A közösségbe történő visszaszokás a zárkózottabb típusú gyermekek számára kihívást jelent, ők gyakrabban kerülhetnek emiatt konfliktushelyezetekbe. Beszélgessünk a gyermekünkkel, adjunk neki önbizalmat, hiszen ha magabiztosan, határozottan lép fel, jó eséllyel el tudja kerülni, vagy egyszerűen meg tudja oldani a nézeteltéréseket.
     
  2. Hosszú idő telt el azóta, hogy a gyermekek utoljára együtt tölthettek egy egész hetet. Az első időszakban várhatóan többször ugratják majd egymást, de az ártatlannak tűnő viccelődésekből is komoly viták generálódhatnak. A piszkálódások, kötekedések határozott fellépéssel, már nonverbális kommunikációval is kezelhetők, de érdemes megtanítanunk iskolás gyermekünk számára, hogyan tolja el magától az őt maceráló társát.
     
  3. A járványveszély okozta bizonytalanság levezetésében, valamint az életkori hormonális változásokból adódó feszültségek levezetésére tökéletes lehet a kiscsoportos önvédelmi edzéseken való részvétel. Ennek során ugyanis nem csak a felesleges energiáikat és a felgyülemlett stresszt tudják levezetni a gyerekek, hanem olyan hasznos ismeretekre, tudásra is szert tehetnek, amit a közösségi konfliktusok kezelése során is kamatoztatni tudnak majd.

Névjegy
Kovács Ildikó önvédelmi szakértő közel másfél évtizede űz többféle harcművészeti stílust és küzdősportot, nyolc éve pedig speciális, női önvédelmi képzéseket is tart. Évente mintegy 200 előképzettséggel nem rendelkező tanítványt készít fel fizikálisan és mentálisan. A képzésein elsajátított védekező technikákat a résztvevők éles helyzetekben is eredményesen alkalmazzák. Úgy véli: az önvédelem olyan tudás, amelyet mindenkinek el kellene sajátítania.

 

Kovács Ildikó


Kovács Ildikó
Önvédelmi szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/947-71-42
E-mail: kovacsildiko@onvedelemoktatas.hu
Honlap: http://www.onvedelemoktatas.hu/
http://www.kovacsildiko.com/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja