SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszi hóember

Mester Györgyi [cikkei] - 2019-03-28
Böbe, rendes nevén Erzsike, nagyon szerette a telet.
Tavaszi hóember

Ez furcsa volt, mivel odahaza - a kitűnő és egyenletes központi fűtés ellenére -, folyton panaszkodott, hogy fázik, szenved a hidegtől, nincs elég meleg a lakásukban. Azonban, ha leesett a hó, akár sál nélkül is, órákat rohangászott az udvaron, kesztyű nélkül hócsatázott, és ugyancsak csupasz kézzel épített hóembert.

Ismét beköszöntött a tél, Böbe legnagyobb örömére. Az iskolában, a szünetekben, hógolyózott az osztálytársaival, de még tanítás után is, órákat töltött az udvarukon. Míg korábban apuka segített neki az építésben, mára már ragaszkodott hozzá, hogy a hóembert egyedül ő maga csinálja. Ilyenkor bezzeg nem fázott a keze, de amikor bement a lakásba, azonnal elkezdett nyafogni, hogy nincs elég meleg, és reszket minden porcikája.

Még február közepén is jócskán hullott hó, azután azonban - a meteorológiai előrejelzések szerint -, már nem volt várható hóesés, sőt, „az időjárás gyors enyhülésére lehet számítani” adta hírül a televízió. Böbe elkezdett szomorkodni. Ő annyira szereti a telet. Miért ér véget ilyen gyorsan minden évben? Még három hónapig se tartott ki, mint ahogy egy rendes évszaktól elvárható lenne. Márciusban van a születésnapom, és addigra soha nem marad meg a hó. Főként a szülinapomat nem érte meg egyetlen hóember sem - panaszolta fel, nap mint nap Böbe.

De hát a természetnek nem lehet ellentmondani, ami elmúlik, az elmúlik. Véget ért a tél, zöld hajtások jelentek meg a fákon. Sőt, egy-egy aranyeső bokron már a rügyek is kipattantak, és apró, aranysárga virágok csodálkoztak rá a napsütésre.

Böbe születésnapja szombatra esett. Mivel nem kellett iskolába mennie, kicsit kényeztette magát a továbbalvással, lustálkodott. Úgy gondolta, illik időt hagyni a szüleinek, hogy kellő alapossággal előkészülhessenek az ő megajándékozására, elkészíthessék az ő szülinapi meglepetését. Anya és apa csókkal köszöntötte, ez azonban nem volt rendkívüli dolog. Puszit minden reggel szokott kapni, iskolába menetel előtt. Reggelire anya a kedvencét tálalta - ezen sem volt mit csodálkozni. Viszont a szülei csak nem rukkoltak elő az ajándékaival. Vajon mire várnak?!
Reggeli után közvetlenül, apuka megkérte, bújjon bele a cipőjébe, és vegyen kabátot. El nem tudta képzelni, hová mennek. Most nem a házukban lesz az ajándékozás?!

Amint kilépett az udvarra, azonnal megoldódott a rejtély. Szóhoz sem jutott a meglepetéstől, mert a nagy diófa alatt, ott állt egy igazi, hóból gyúrt, kicsi hóember. Láthatóan apuka keze nyomát viselte magán, mert nem voltak egyforma nagyok a szénszemei, görbe volt a répaorra, s az apró piros fazék is, igencsak hetykén állt a feje búbján. De hóember volt, hóember a javából. A törzsét alkotó hógömb oldalába, kéz gyanánt, virágzó aranyeső ágakat tűztek, és édesanya további gondoskodásának köszönhetően, a hóember előtt álló szánkón, szépen becsomagolva, ott sorakoztak a születésnapi ajándékai is.

Miután megtörtént az ajándékok kibontása, a nagy öröm közepette apuka elárulta a titkot. A garázsban üresen álló, régi, de még működőképes hűtőszekrény őrizte meg márciusig a kis hóembert. Ott virrasztott már egy hónapja, várva élete első tavaszát, amit Böbe születésnapja jóvoltából ért meg.

Kép: suju / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja