SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tengerszem óvoda - egészséges gyermekkor, ahol a fejlesztés játékosan valósul meg

Családinet [cikkei] - 2018-06-08
 [X]

A Tengerszem Oviban egy egészséges, fejlesztő, vidám gyermekkort szeretnének minden gyermek számára nyújtani, ami felkészíti őket az iskolára, megkönnyíti a későbbi életüket, de kifejezetten játékos formában, nem túlterhelve a gyermekeket. A játék örömét, az óvónénikkel és barátaikkal való együttlétet mindig előtérbe helyezik.
Tengerszem óvoda - egészséges gyermekkor, ahol a fejlesztés játékosan valósul meg

Miért nyitotta meg kapuit a Budapesti Tengerszem Óvoda?

Az elképzelés 2016 őszén fogalmazódott meg a fenntartókban, Szótér Beátában és Nyikos Richárdban, akik az akkor még két és fél éves kisfiuknak kerestek magánóvodát. Sorra járták Budapest legjobb magánintézményeit, és mindegyikben találtak valamilyen különlegességet, de egyik sem kínálta azt az ötvözetet, amire igazán vágytak. Nem volt olyan óvoda, amire azt mondhatták volna: „Ez az, amit keresünk, amit szeretnénk gyermekünknek adni.”

Saját élettapasztalataikból tudják, hogy a kisgyermekkorban megszerzett tudás az, amit később már nem lehet ugyanolyan eredményességgel pótolni. Richárd állítja: bár megszerzett 4 különféle gazdasági felsőfokú angol nyelvvizsgát, mégsem ért meg olyan készséggel egyes szituációkat, mint Bea, aki óvodás kora óta tanulta az angol nyelvet, és már középiskolában felsőfokút szerzett belőle. Erre a példára alapozva hozták létre a Budapesti Tengerszem Óvodát, ahol a gyerekek korai sport, tudás- és készségfejlesztésére kiemelt hangsúlyt helyeznek.

Tengerszem Magánóvoda - Mozgásfejlesztés

Az óvoda alapelve, hogy a gyermekeket fejleszteni kell, de kifejezetten játékos formában. Meg kell hagyni számukra a játszás örömét, és sosem szabad túlterhelni őket a gyermekkor terhére, hiszen az a későbbiek során akár visszájára is fordulhat.

Mik az óvoda fő céljai?

Két alapelem az óvodában az egészséges életmód és a játékos fejlesztés. Az egészséges életmód három területen jelenik meg: az étkezésben, a mozgásban és a sóterápiában.

A napi háromszori (reggeli, ebéd, uzsonna) étkezéshez a közétkeztetési beszállítóval lehetővé vált egy finom, egészséges menü összeállítása. Ezt egészíti ki a bio zöldségből és gyümölcsből álló tízórai.

Tengerszem Magánóvoda - Étkezés

A mozgásközpontúság megjelenik az óvoda mindennapjaiban, hiszen már az alapprogramban benne van heti 4 mozgással töltött alkalom, ami focit vagy táncot, nyáron úszást, télen korcsolyázást és egy nagy mozgásfejlesztő tornát tartalmaz, fejlesztő pedagógusok és szakértő edzők felügyeletével. Természetesen a 3 percre lévő BVSC uszoda és korcsolyapálya kivételével mindegyik sportlehetőség az óvodában valósul meg, hiszen az intézmény óriási műfüves focipályával, színes játékterülettel és kosárpályával rendelkezik. A hatalmas udvaron minden korosztály megtalálja a hozzá illő mozgási lehetőséget, hiszen többféle típusú mozgásfejlesztő eszközt telepítettek be. Rossz idő esetére pedig a 100 m²-es tornaterem biztosít sportolási lehetőséget. Természetesen az alapvető mozgástevékenységeken kívül a gyermekek napjai tovább színesíthetők kiegészítő sporttevékenységekkel. A tornaterem méretéből adódóan a nemzetközi teniszszövetség által a Stay+Play programban bevezetett piros teniszpálya is elérhető azon szülőknek, akik szeretnék, hogy gyermekük már 3 éves kortól elkezdje a sportot. Mivel a családban többen is elkötelezett golfozók, nem tudták kihagyni a tornaterem adta lehetőséget, így már 3 éves kortól lehetőség van golftanulásra is. További igénybe vehető sportlehetőségek a balett, a lovaglás, illetve a téli sportok szerelmeseinek a síelés.

Tengerszem Magánóvoda - Mozgás

Beáta és Richárd minden szolgáltatásukkal arra fókuszáltak, hogy lehetőleg ne kelljen utaztatni a gyerekeket, azaz minden fejlesztő foglalkozás az óvoda területén valósuljon meg. Maguk is jól tudják, hogy a szülők mennyire féltik gyermeküket.

Miért hasznos az óvoda sószobája?

A Tengerszem Óvodában található egy gyerekek részére kialakított speciális terem, a sókamra, amiben egy „somokozó” is helyet kapott. A sószobát a gyermekek heti egy alkalommal, játékos foglalkozás (mese, diavetítés, éneklés stb.) keretében veszik igénybe. A számukra kialakított sóhomokozó a sószoba nagy részét alkotja, ahol játszva gyógyulhatnak és fejleszthetik koncentrációs képességüket, miközben immunrendszerük is erősödik. A sótéglák megvilágításából adódóan érvényesül a szín- és fényterápia, ami megnyugtatja a túlmozgásos, figyelemhiányos gyermekeket. Az építkezés során odafigyeltek a sótéglák beépítésére: nem használtak sóporlasztót és nem építették be túlzottan a kamrát, amely a légúti problémákkal, allergiákkal rendelkező gyermekekre káros hatást gyakorolhatna. Mindezek mellett az őszi-téli esős, latyakos időben is homokozhatnak a gyerekek, amit imádni fognak.

Tengerszem Magánóvoda - Sószoba, sóhomokozó

Hogyan fejlődik a gyerekek logikai és nyelvi érzéke?

Az egészséges életmód mellett nagy hangsúlyt kapott a logika és a nyelvi érzék fejlesztése. Az alapellátás tartalmaz angol nyelvi fejlesztést anyanyelvi pedagógussal, és havi 1 alkalommal robotprogramozást 3 éves kortól. Az angol nyelven kívül 27 különböző nyelv választható fakultatív tevékenységnek.

Már napjainkra is igaz, és a jövőben is az informatikai szakemberek lesznek azok, akik a világ egyik legkeresettebb tudásával és kiváló logikai képességekkel rendelkeznek. Ezt a tényt felismerve a programozásoktatás szervezésében jártas Richárd beépítette az óvoda programjába a robotprogramozás oktatását. A gyerekeknek az alapellátásban havonta 1 alkalommal van lehetőségük megismerkedni a robotprogramozással, és általa fejleszteni készségeiket, logikus gondolkodásukat. Sőt, a gyerekeknek akár minden nap vehetnek kiegészítő, játékos fejlesztő órákat is. Ami kiemelten különleges az óvodában, hogy már kiscsoportos kortól elkezdhető a robotprogramozás, de minden korcsoport más típusú programozási eszközöket használ.

További komplex fejlesztő elemként a sakkoktatás is elérhető. A foglalkozásokon fókuszba kerül a gyerekek számokkal való megismertetése, kreativitásuk és stratégiai gondolkodásuk fejlesztése. A sakkozással koncentrációs- és problémamegoldó képességük, valamint figyelmük is fejlődik.

Milyen további szolgáltatásokkal várják a szülőket?

Beáta és Richárd saját tapasztalataikból kiindulva ébredtek rá arra, hogy a rohanó, felgyorsult világban egyre kevesebb lehetősége van a szülőknek egy-egy alkalommal, vagy akár napi rendszerességgel óvodába vinni gyermeküket. Ez eredményezte azt a döntést, hogy létrehozzák az ovibusz szolgáltatást. Legyen szó budai, pesti vagy akár agglomerációs területről, az ovibusz időre érkezik a gyermekért a megjelölt címre. A szülőnek csupán annyi a dolga, hogy felkísérje a buszra gyermekét. A szolgáltatás keretében folyamatosan nyomon követheti a buszt egy nyomkövető alkalmazás használatával, majd a gyermek megérkezése után az óvónő felhívja, vagy sms-ben értesíti őt a gond nélküli megérkezésről.

Végül, de nem utolsó sorban azokra az anyukákra is gondoltak, akiknek van idejük a gyerek délutáni hazavitele előtt vagy megérkezésük után, és szeretnek mozogni. Számukra mama és baba-mama tornát vagy jógát is biztosítanak.

Tengerszem Magánóvoda - Udvar

További információ: tengerszemovi.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja