SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Olimpiai bajnokkal eveztek a Dunán

Családinet [cikkei] - 2014-10-03
Nagy nap érkezett el két fiatal sportoló életében. A Kolonics György Vízisport Központban együtt evezhettek Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozóval az "Eddz együtt a bajnokokkal" program keretében.
Olimpiai bajnokkal eveztek a Dunán

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésében a szeptemberi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón, több sportágban lehet közösen edzeni bajnokainkkal, többek között judo kiválóságainkkal: Hadfi Danival, Kovács (Atom) Antival, Karakas Hédivel, Krizsán Szabolccsal és Zámbori Bencével, de közös bokszedzés részesei is lehettek a látogatók Erdei Zsolt irányításával, Szávay Ágival pedig teniszezni lehetett. A rendezvény látogatói a MOB sátrában jelentkezhettek a Budapesti Nagy Sportágválasztót követő, külső helyszíneken megtartott, neves sportszemélyiségeink által irányított edzésekre, kajak-kenu, úszás, vízilabda, vívás és jégkorong sportágakban.

A két szerencsés kiválasztott, a 9 éves Csépe Orsolya, valamint a 11 esztendős Sándor Tamás, a szeptemberi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón kajak-kenuban jelentkezett a bajnokok által irányított edzésre, több száz társukhoz hasonlóan.  Az olimpián a női négyessel aranyérmes Szabó Gabriella nem kisebb izgalommal várta, hogy vízre szállhasson a két fiatallal. Jó társaságban a jó hangulat adott volt, melyen ezúttal még az időközben eleredő heves eső sem tudott kifogni. A gyerekek Gabi utasításainak megfelelően húzták a lapátot, fordították irányba a kajakot. Bár mindenki bőrig ázott, az edzést mégsem szakították félbe, esőkabátot öltöttek magukra a sportolók, és ment minden tovább úgy, mintha mi sem történt volna.

- Nagyon jól éreztem magam, imádom a gyerekeket, különösen jó azt látni, hogy nekik is tetszik, amivel mi, sportolók, kajakosok foglalkozunk. Ahogy hallottam Orsi már kedvet is kapott a sportághoz, ez mindenképpen nagy élmény számomra. Nagyon ügyesen forgatta a lapátot. Nosztalgiával gondolok vissza arra az időre, amikor kezdtem a pályafutásomat. Annyi idős voltam akkor, mint most Orsi, ráadásul az alkatom is hasonló volt. Még az időjárás is stimmelt, úgyhogy folyamatosan tolultak fel bennem az élmények – mondja el Szabó Gabriella. Már amikor a hajót kivitték a csónakházból a kis sportolók, valami egészen különleges öröm tükröződött az arcukon, amit csak az érez meg igazán, aki szereti és tiszteli a vizet. – Elsősorban a barátaimnak köszönhetem, hogy sportoló, élsportoló lettem. Minden nap a barátnőim kedvéért szaladtam le edzésre, akikkel játékosan sportolhattam a pályafutásom első négy évében. Annak ellenére, hogy heti öt, hat edzésem volt, nagyon boldog gyerekkort élhettem meg.  Mai napig teljes életet élek, a sport mellett fontos számomra a tanulás is,  hiszen az EDUTUS Főiskola hallgatója vagyok kereskedelem és marketing szakon – tette hozzá az olimpiai bajnok kajakos.

Fiatal korban nagy szükség van valódi, kézzel fogható példaképekre, és élményekre, melyek egy életen át meghatározóak lehetnek. Az „Edz együtt a bajnokokkal” program ezért is jó kezdeményezés, mert a Nagy Sportágválasztó szellemiségét, hangulatát, lendületét viszi tovább a mindennapokban.

Sándor Tomi alapvetően kézilabdázik, de a szeptemberi Budapesti Nagy Sportágválasztón kipróbálta a kajakot is, így tetszett meg neki, és jelentkezett az edzésre.  – Két iskolába is járok edzeni, kézilabdázni, így több alkalmam van a játékra. A kézilabdában az tetszik, hogy ha jönnek a sikerek, meg szoktak dicsérni – mondja el a 11 éves sportoló. A többi vizes sport sem áll távol tőle, szereti az úszást, a vízilabdát is, mégis leginkább lapátot akart ragadni.  – Ez a sport az, ami nagyon erősíti a kezeket, és izmos lehetek tőle – tette hozzá Sándor Tomi.

A tornász Csépe Orsi szintén a Budapesti Nagy Sportágválasztón kedvelte meg a kajakot.  – Több sport is tetszett, többnyire az akrobatikus, táncos elemeket tartalmazó mozgások.  Mégis a kajakot választottam, és jól döntöttem. Kormányozhattam is a hajót, és pont olyan volt az egész, ahogyan elképzeltem – mondta el Orsi, aki a 2013-2014-es tanévben Jó tanuló - Jó sportoló elismerést is kapott, és büszkén említette, hogy aranyérme is van már mezei futásban 1000 méteren. – Nagy élmény volt egy olimpiai bajnokkal edzeni, soha nem fogom elfelejteni – tette hozzá Csépe Orsolya.

A folytatásban úszásban (Kovács Ágnes), vívásban (Szász Emese, Kulcsár Győző) vízilabdában (Gergely István) és jégkorongban (magyar válogatott) lesz még kihelyezett edzés a program keretében.

Lantos Tivadar – Nagy Sportágválasztó

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja