SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Együtt az életért III.

Verzár Éva [cikkei] - 2009-03-03
Kissé tanácstalan vagyok az ismeretlen területen, de próbálom feltenni Katának újabb kérdéseinket.
Együtt az életért III.

Csaladinet: Még mielőtt tovább haladnánk, szeretnélek megkérdezni, hogy hogyan szabályozza a törvény a beültetést?

Kata: Legfeljebb öt teljes, az embrió beültetésével végződő beavatkozást finanszíroz az egészségbiztosító.

Csaladinet: Milyen anyagi terhet jelent egy fiatal házaspárnak?

Kata: Mi magánintézménybe járunk, így az előzetes vizsgálatokért fizetni kell, de amint megkezdődik a stimuláció, már a tb finanszíroz, vagyis onnantól kezdve "ingyenes". Ez nálam az első beadott injekció napja volt. Könnyebbséget jelent, hogy vannak olyan vizsgálatok, amelyeket elfogadnak más intézményektől is. Tehát ezeket is a tb finanszírozza. Az injekciókat, és egyéb gyógyszereket is támogat valamelyest a tb, de természetesen ennek egy része is a mi pénztárcánkat terheli. Mindent egybevetve 100000Ft-os nagyságrendről beszélhetünk esetünkben.

Csaladinet: Milyen vizsgálatok előzték meg a konkrét kezelést?

Kata: Cytológia, HSG, HIV és Hepatitis vérből mindkettőnknek, hormonok vizsgálata vérből, ismételt spermiogramm. Hüvelyi ultrahanggal folyamatosan vizsgálták a méhemet és a petefészkemet. A stimuláció alatt folytatódott az ultrahangos vizsgálat, amit minden esetben megelőzött a hormonszintek vérből történő vizsgálata.

Csaladinet: Miben segít a családod?



Kata: Nagyon-nagyon szoros kötelék köt mindkettőnket a valódi és a szerzett családunk tagjaihoz. Ilyenkor hatványozottan érezzük szeretetüket és aggódásukat. És miben realizálódik mindez? Telefonos és "szóbeli" ki-, meg-, átbeszélések édesanyámmal, húgommal, anyósommal, meg azzal, akinek eszébe jutok (mert van, hogy folyamatosan csörög a mobil) a szűk rokoni körből. Nagy ölelések, heves ajtócsapkodások és nagy bőgések a párommal, ha túltengenek a hormonok. Édesanyám és anyósom főztje, amikor átesem a beültetéseken, hogy még véletlenül se erőltessem meg magam. És még hosszan sorolhatnám.

Csaladinet: Van olyan felismerésed, amely megkíméli azokat a párokat, hogy fölösleges köröket járjanak, ha többszöri próbálkozás után sem érkezik a várva várt baba?

Kata: Ha természetes úton, egy éven belül nem esik teherbe a nő, akkor érdemes, sőt szükséges egy alapos kivizsgálás a pár mindkét, hangsúlyozom, mindkét tagjánál. Ha esetleg az orvos nem szorgalmazza (hallottam ilyenről!), akkor is érdemes kötni az ebet a karóhoz! Vagy másik doktorhoz fordulni...

Együtt az életért I.
Együtt az életért II.
Együtt az életért IV.
Együtt az életért V.
Együtt az életért VI.
Együtt az életért VII.
Együtt az életért VIII.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja