SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

31 évesen is szájrapuszival köszön szüleinek Dudás Miki

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-14
Dudás Miki a Mokkában beszélt arról, hogy a mai napig szájrapuszit ad a szüleinek, és szerinte ebben semmi ciki nincsen. Mesélt a kislányáról és újszülött fiáról is, akiket ugyanúgy szájon puszil, és ahogy mondja, akkor is így fog tenni, ha felnőttek lesznek.
31 évesen is szájrapuszival köszön szüleinek Dudás Miki

/Kiemelt képünk illusztráció/

"Ha ciki, ha nem, 31 évesen anyának és apának egy szájrapuszival szoktam köszönni"

A világbajnok kajakozó a Mokkában arról mesélt, mennyire boldog, hogy már kétszeres édesapa. 

„Nagyon szeretem a kisfiamat, de a lányommal van egy olyan viszony köztünk, ami vele is nyilván lesz majd, de ahhoz telni kell az időnek. Manci most már beszél, van, hogy lelkizünk, megbeszélünk dolgokat, hogy mi történt az óvodában, és tényleg tök jókat dumálunk. Milót szájon csókolgatom minden nap, de síráson kívül még nem nagyon tudunk kommunikálni” – mondta Dudás Miki, és azt is elmesélte, hogy mit gondol arról, ha valaki szájrapuszival köszönti a szüleit. 

„Én a mai napig például, ha ciki, ha nem, 31 évesen anyának és apának egy szájrapuszival szoktam köszönni. Úgyhogy ezt el tudom képzelni a saját fiamnál, most is a szájában vagyok egész nap, puszilgatom a finom babaszájat. Felnőttkorában is simán szájon puszilom, mert szerintem ebben semmi ciki nincsen”  részletezte az egykori kajakos.
 


 

Magyarországon a szájrapuszi szexuális jelentéssel bír

A szájrapuszi valójában kulturális kérdés. Magyarországon szexuális töltete van, sokan emiatt is gondolhatják azt, hogy a szülő-gyerek közötti szájrapuszi egyenesen felháborító - ahogy az is, ha valaki felnőttkorában is szájon puszilja a szüleit. Pedig külföldön sokkal szélesebb körben élnek vele, akár nyugatra, akár keletre megyünk. 

Azonban Magyarországon is szép számmal akadnak olyan családok, ahol ez természetes. Mások úgy vélik, hogy ez kizárólag szerelmesek között fordulhat elő. 

Egyes szakemberek, pszichológusok szerint a szájrapuszi szülő és gyerek között azért is helytelen, mert a szülő ilyenkor akaratán kívül szexuálisan izgathatja a gyerekét, hiszen az ajkak érzékeny erogén zónák. Mások szerint viszont ez elfogadhatatlan érv, hiszen a szülő-gyerek kapcsolat mindig aszexuális.
 

szájrapusziPixabay / Niki Filipova


Mindenesetre fontos, hogy a gyerekünkkel tudjunk beszélni a témáról. Ha nálunk ez nem szokás, akkor se mondjunk olyat, hogy ez undorító vagy visszataszító, még akkor sem, ha így gondoljuk. Ne neveljük belé az előítéletet, mondjuk egyszerűen azt neki, hogy nálunk ez nem szokás. 

Ha pedig a szájrapuszi a mindennapjaink része, akkor készüljünk fel arra, hogy egy idő után már lehet, hogy kínos lesz a gyerekünk számára - ebben az esetben már ne erőltessük. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja