SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 ok, amiért a hűtlen férfiak a feleségükkel maradnak

Családinet [cikkei] - 2020-01-10
Ha már annyira nem működik a házasság, hogy az ember félrelép, nem lenne tisztességesebb elválni? - tehetjük fel a kérdést. De, lehet, hogy tisztességesebb lenne. Az élet azonban ebben az esetben sem fekete-fehér.
7 ok, amiért a hűtlen férfiak a feleségükkel maradnak

Amerikai felmérések szerint a házasok 15-25 százaléka lépett már félre, személyes tapasztalataink szerint azonban ez a szám ennek többszöröse is lehet. Mégis mi az oka annak, hogy az érintettek jelentős része mégis inkább a házastársával marad? Hét lehetséges indokot szedtünk össze, de ezeken kívül még számtalan érv szólhat amellett, hogy ne rúgják fel a jól-rosszul, de működő házasságot:


1. Csak egy kis izgalomra vágyik

Egy szeretőkereső-szolgáltatás igazgatójának tapasztalatai szerint a hűtlen férfiak jó része valójában harmonikus, csak éppen a hétköznapok során kicsit ellaposodott kapcsolatban él a feleségével. Eszük ágában nem lenne ezt az állapotot felrúgni, a kalanddal csak egy kis izgalmat szeretnének vinni az életükbe.


2. Az anyagiak a feleségéhez kötik

A közös lakáshitel, két háztartás költséges fenntartása, esetleg a közös családi vállalkozás rengeteg házasságot tartanak papíron egyben. Ezekben az esetekben a feleség igen gyakran tud is róla, hogy a férje barátnőt tart vagy folyamatosan mással csalja, de a hallgatólagos megállapodásuk szerint jobb mindent a megszokott mederben tartani, mert többet veszítenének a jól felépített életük lerombolásával.


3. Nem akar elszakadni a gyerekeitől

Létezik ugyan váltott elhelyezés és közös felügyelet, a gyakorlatban azonban az elvált apa az esetek többségében alkalmi vendéggé válik a gyermekei életében. Ha választaniuk kell, hogy az új kedvessel vagy a gyerekeikkel éljék a mindennapjaikat, inkább az utóbbiak mellett döntenek.

Apa és gyerek

A gyerek fontosabb lehet, mint a szerető (Kép: wavebreakmedia / shutterstock)


4. Azt remélte, a kaland majd tanít neki valamit…

… és tévedett. Sok férfi (és nő) az élet nagy kérdésein töprengve, esetleg krízishelyzetben szalad bele egy harmadik karjaiba. Amikor rájönnek, hogy ezek a tapasztalatok nem tették őket sem bölcsebbé sem érzelmileg gazdagabbá, inkább visszatérnek a házastársukhoz.


5. Neki így kényelmes

Meglepően sok férfi él profin kettős életet, tart két „feleséget” akár úgy is, hogy mindkét helyről vannak gyerekei. Akár évtizedeket is le lehet húzni egy ilyen helyzetben, szintén úgy, hogy minden érintett tud róla. Mégis kényelmesebb így mindenkinek, mint lépni.


6. Nincs kedve a válási procedúrához

A válás anyagilag és érzelmileg is megterhelő folyamat. Talán boldogtalan a házassága, de ennek inkább nem tenné ki se magát, se a családtagjait.

 

7. Megbánta, amit tett

Előfordulhat, hogy belement a kalandba, de utána mélyen megbánta, mert rájött, hogy valójában a felesége mindenkinél fontosabb neki. Ha valóban ez a helyzet, és a feleség is tiszta szívből meg tud bocsátani, lehet rá esély, hogy tiszta lappal újra tudják kezdeni a házasságukat.

Házaspár

Van, akit a kaland döbbent rá, mennyire szereti a feleségét (Kép: takazart / pixabay)

Kapcsolódó cikkeink:

Borítókép: pasja1000 / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja