SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anyahoroszkóp: az Ikrek anya

Családinet [cikkei] - 2020-02-14
Hogy viselkednek szülőként az egyes csillagjegyek szülöttei? Mik azok a tulajdonságok, amik anyaként előnyt vagy épp hátrányt jelentenek? Most megtudhatod az Anyahoroszkópból.
Anyahoroszkóp: az Ikrek anya


​Anyahoroszkóp: az Ikrek anya (május 21 - június 20.)


Szétszórt anya

Szórakoztató, vidám és intellektuális beállítottságú vagy, folyton pörögsz valamin. A szülőin buzgón jegyzetelsz, de ahogy kilépsz a teremből, már el is felejted az egészet, és még véletlenül se írod fel a naptáradba azt a temérdek iskolai, óvodai eseményt, amiről szó volt. Szétszórt vagy, ezért a családi logisztika számodra sokkal nagyobb kihívást jelent, mint sok más szülő számára. Ti vagytok az a család, akik rendszeresen elkésnek, elalszanak, rossz címre mennek, akiknél otthon marad az úszófelszerelés... :)

Lételemed a szabadság, de ennek egy részéről muszáj lemondanod, amint anyává válsz. Ezt lehet, hogy nehezen viseled, és minél nagyobbak a gyerekek, annál boldogabb vagy, amint azt látod, hogy napról napra egyre önállóbbak. Ennek ellenére folyton nosztalgiázol és visszasírod azt a korszakot, amikor még olyan picik és cukik voltak...


Örök fiatal vagy

Az ikrek anya örök fiatal - ha szépen akarjuk mondani. De azt is mondhatnánk, hogy egy nagy gyerek vagy még most is, aki a gyermekeivel együtt nő fel... te vagy a legbevállalósabb, leglazább szülő az összes jegy közül. Simán köszönnek úgy gyermekeid osztálytársai, hogy "heló", aminek titokban még örülsz is. Sőt: szívesen beszélgetnek is veled, amire szintén büszke vagy. Nincs ebben semmi meglepő: modern, humoros és jó fej vagy, mindenkivel megtalálod a közös hangot. A gyerekeket, kamaszokat pedig különösen bírod.


Menő anya vagy

Tele vagy meglepetéssel, modern vagy, és feltűnő a megjelenésed. Úgy szívod magadba az információkat, mint a szivacs: mindig képben vagy a legfrissebb trendekkel kapcsolatban, kamasz gyermekeid pedig lelkesen mutogatják neked a legújabb videómegosztó és egyéb közösségi oldalakat - majd meglepődve veszik tudomásul, hogy már ismered őket, sőt, már rég regisztráltál...
Egy millió hobbid van, és mindenre kíváncsi vagy, ami igen érdekes és szórakoztató anyává tesz. Izgalmas ruhatáradnak köszönhetően kamasz lányodnak nem kell a plázákban lógnia: szívesen öltözködik a te szekrényedből is.
 

Minden kérdést megválaszolsz

Te vagy az, aki a gyerek összes kérdésére felel. Ennek eredményeképp gyermekeid rendkívül tájékozottak lesznek, és a jó minta hatására maguk is szívesen bújnak később könyveket, lexikonokat.
Szívesen tanítod őket, ha kell, játékos formában és izgalmas módszerekkel - folyton arra bátorítod őket, hogy fedezzék fel a világ csodáit. Az ő oktatásuk, tanítgatásuk az egyik legfontosabb cél számodra. Kíváncsiságodnak hála naprakész vagy az összes nevelési stílust, kreatív tanulási módszert illetően, és jól ismersz minden fejlesztő játékot, és azok hatásait.
 

Csapongó anya

Sok mindenbe belekezdesz, de nagyon keveset fejezel be vagy viszel véghez közülük: nem erősséged a kitartás; valószínűleg azért, mert folyton újabb és érdekesebb dolgokat találsz. Így gyermeked sem hibáztathatod, ha nem elég kitartó, ha nem küzd apait-anyait beleadva a cél érdekében.
Rengeteget beszélsz, csapongsz, percenként váltasz témát: próbálj néha egy picit lelassítani, mert gyermekeid számára zavaró lehet a túl sok - ráadásul néha összefüggéstelen - információ.


Állandóság, szabályok és határok hiánya

A gyerekeknek nagy szükségük van a következetességre és az állandóságra. Egy folyton változó, mást gondoló, csapongó Ikrek számára azonban a túl sok rutin nagyon fárasztó. Nem bírod az egyhangúságot, így erre szülőként különösen oda kell figyelned, és meg kell próbálnod minden nehézsége ellenére is némi állandóságot csempészni gyermeked életébe. A fix, kőbe vésett napirend sajnos nálatok szinte esélytelen, de azért érdemes törekedned rá - a kicsi érdekében.
Igazán nehezedre esik a szabályok betartása, ennek ellenére a családod számára gyakran állítod fel őket. A “Csináld, ahogy kértem, ne úgy csináld, ahogy én szoktam” azonban rossz stratégia, és hiába próbálsz úgy tenni, mintha te is betartanád az általad hozott szabályokat, a gyerekek különleges érzékeikkel hamar észreveszik és gyakran buktatnak le, kérnek számon (jogosan) - emiatt időnként kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. :)
Próbálj meg kevesebb szabályt hozni, azokat viszont te is tartsd be következetesen.
 

A gyerekem a legjobb barátom...

Már-már olyanok vagytok egymásnak gyermekeiddel, mint a legjobb barátok. Ennek egy csodálatos előnye lehet, hogy szinte mindent elmesélnek neked - arra azonban vigyázz, hogy te semmi olyat ne ossz meg velük, ami nem rájuk tartozik, aminek feldolgozásához még túl fiatalok, ami a személyes magánügyed. Nagyon népszerű lehetsz, mint “jó fej szülő”, érdemes azonban elolvasnod ennek veszélyeit, melyekre szakértőnk hívja fel a figyelmet. (A lányom a legjobb barátnőm - így okozhatnak jóvátehetetlen károkat a gyerekben a jó fej szülők)

Soha ne feledd: gyermekednek nem a haverja vagy a legjobb barátnője vagy, hanem az édesanyja. Sok barátja van - te legyél a szülője, a határozott, biztos pont az életében: erre van a legnagyobb szüksége részedről. 


Következetesség helyett kreativitás 

Ha valami, hát a szilárdság és következetesség abszolút nem jellemző rád - így meggyűlhet a bajod a gyerekek fegyelmezésével. Szerencsére azonban segítségedre siet ezügyben a kreativitásod: zseniális módszereket eszelsz ki arra, hogy keresztülvidd az akaratod a családban. Te vagy az, aki - bár minden nevelési szakkönyvet elolvasott, azaz pontosabban: mindegyikbe belekezdett - sosem tankönyvből nevel, inkább improvizál, és szuper trükköket eszel ki a nevelésre, fegyelmezésre. Ezek a legtöbb esetben be is válnak.


Folyton beszélsz

Az Ikrek a Merkúr irányítása alatt áll, ami a kommunikáció és információ bolygója. Imádsz beszélgetni, pletykálni: te nem csak az ebédről és a dolgozatokról kérdezed a gyermeked iskola után, hanem őszintén érdekel, ki, kivel, min veszett össze, ki kibe szerelmes, így szívesen osztanak meg veled bizalmas infókat a gyerekek, és nem kell harapófogóval kihúznod belőlük a választ arra a kérdésre, hogy mi történt a suliban.
Nálatok sosem telik unalmasan a közös vacsora, szívesen beszélgettek már-már egymás szavába vágva: így gyermekeid is kommunikatívvá válnak melletted. Néha azért nem árt egy kis elcsendesülés sem - ne terheld túl gyermekeidet azzal, hogy folyamatosan csivitelsz valamiről.
 

Empatikus gyerekeket nevelsz

Ez az egyik legfőbb célod. Hatalmas beleérző képességgel rendelkezel, ezért is éred el könnyedén, hogy gyermekeid megnyíljanak előtted - te valóban megérted a problémáikat minden életkorban. Sőt: belőlük is empatikus felnőtteket igyekszel nevelni, és a jó példa hatására ez valószínű, hogy sikerülni is fog.

Kíváncsi vagy, mi jellemző a többi csillagjegy szülötteire? Olvasd el Anyahoroszkópunkat!

Kép: DarkWorkX / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja