SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megcsalom a párom, és le szeretnék bukni

Mezei Csongor Andrea [cikkei] - 2021-11-29
A megcsalás és megcsalatás ideje egy különleges, majdnem szürreális lelkiállapot az összes szereplő fél számára. A történet minden szempontból nézve zaklatott és rendhagyó életforma, amire hosszú távon az emberi idegrendszer nincs berendezkedve. A lelki megterhelés színtere ráadásul ebben az esetben épp az a hely, ahol teljes biztonságot, intimitást és védelmet kellene megélnünk: az otthonunk.
Megcsalom a párom, és le szeretnék bukni

Az otthonunk az, ami ebben az időszakban a megalázottság és elárulás tere, ahol a biztonság és bizalom szőnyegét az egyik ember éppen kihúzza a másik alól.

Hacsak nem szörnyeteg valaki, a kapcsolat elárulása óriási lelki terhet rak rá is, a tilosban járó fél feszültté, idegessé válik, kapkodni kezd. A megcsalás teljes időtartama alatt ez a feszültség egyre fokozódik, a hamisságban vergődő fél számára egy idő után elviselhetetlenné válik, egyre óvatlanabbul hagy hátra az önmaga ellen szóló jeleket.


Ahogy fokozódik a nyomás, a döntésre kényszerülő szerelemes már nem titkolózik olyan ügyesen, mint kezdetben. Le akar bukni, hogy a feszültség végre megszűnjön, mert még az is jobb, mint a hazugság terhét viselni.

A megcsalás folyamata

Az újdonság varázsa, gondos titkolózás

Minden megcsalási történetnek saját dinamikája és természetrajza van, amelyeknek a forgatókönyve mégis kísértetiesen hasonló. A kezdet rendkívül izgalmas lehet, az újdonság varázsa berobban az évek óta tartós kapcsolatban élő ember mindennapjaiba, sokszor úgy, hogy észre sem veszi, de már fülig szerelmes. A tilosban járás gyönyöre tovább fokozza az intenzív lelkiállapotot, szinte megfűszerezi az érzést, hogy valami csodálatos változás köszöntött be a hétköznapok egyhangúságba. Dübörög a jelen varázsa, és nincs kapacitás a jövőn gondolkozni.

Ebben a szakaszban a titkolózás nagyon alapos. A telefon és a laptop az addigi gyakorlat ellenére kódossá válik, a hűtlen fél viszi magával mindenhová a telefonját, telefonbeszélgetések idején kivonul a közös térből. Ilyenkor csak a megváltozott viselkedéséből lehet következtetni arra, hogy valami megváltozott, hogy valami elkezdődött, ami egyáltalán nincs hasznára a kapcsolatnak. A szeretőt tartó fél lélekben máshol, messze jár, új szokásokat vesz fel, gyúrni jár, megváltozik a zenei ízlése… Az adrenalin nyargal a vérben, a bódult állapot azonban egy idő után szétfoszlik, és a szeretőknek dönteniük kell arról, hogy milyen jövőt szánnak egymásnak és a megcsalt partnernek.


Egyre nagyobb a feszültség: közeleg a pillanat, amikor dönteni kell

Ez a hezitálási időszak nyomasztó lehet, illik hozzá a "kötve hiszem" kifejezés, hiszen nehéz mindezt elfogadni, elhinni, de még kötésben vagyunk egymással. A szeretői szerep közben szűkké válik, szorítani kezdi viselőjét. Az adrenalin mellé belövell a vérbe a folyékony bűntudat is, és az egyveleg sajátos viselkedési szélsőségeket idézhet elő. A feszültség lassan csordultig tölti a poharat, a titkolózó fél mintha lecsavarná az érzelmi hőfokot nullára, vagy elzárna valami láthatatlan szeretetcsapot, máskor meg váratlan ajándékokat hoz, minél messzebbre sodródik a bázistól, annál drágábbakat. Igyekszik saját maga megbüntetésével csökkenteni a bűntudatát, engedékennyé válik olyan kérdésekben, amit addig sarkalatosnak tartott. A szexuális élet ellentmondásos módon felvirágozhat az eredeti felállásban is, új ötletek kerülhetnek a kalapba, izgalmas és kísérletező élmények iránti igény merülhet fel, és a zavart megcsalt fél csalóka megnyugvást élhet meg.

Még az is előfordulhat, hogy a megcsalás elkövetője produkál féltékenységi jelenetet, hiszen az eddig elképzelhetetlen mégis megtörtént, és innentől kezdve ez lehetséges opcióként merül fel. Az, hogy megtörtént, azt bizonyítja, hogy megtörténhet…

Lehetséges, hogy a szexuális élet elvágólagosan megszűnik az eredeti kapcsolatban, ez nagyon erős felhívó jel.


Amikor már nem akarja megmagyarázni: csak azt várja, hogy lebukjon végre

A hátrahagyott nyomok úgy válhatnak egyre feltűnőbbé, ahogy a meghasonlott ember közelebb jut ahhoz a döntéséhez, hogy mással folytatja az életét. Egyre több lehet a túlóra, és a kilométeróra állása alapján megnyúlik a munkába vezető út hossza.


Talán már nem is próbálja ezeket kimagyarázni, hanem reménykedve néz a párjára, hátha nekiszegezi a baljós felvetést: beszélnünk kell.

Ezen a ponton játszma kezdődhet „Ki bírja tovább?” – címmel. A megcsalt fél gyanítani kezd valamit, de úgy érezheti, hogy nyereségesebb viselkedés az, ha nem szorítja sarokba a párját, hiszen ha mégis mellette dönt, akkor ilyenkor még nagyobb törés nélkül folytathatják az életüket, mintha mi sem történt volna.

Hallgatnak. Az illegális párban ekkor erősödni kezdhet a vágy, hogy ne kelljen többé bujkálniuk, hogy az élet ismét visszatérjen valamiféle kiszámítható, normális kerékvágásba. A döntés azonban még nem születik meg, végeérhetetlen vajúdás kezdődik, sok fájdalommal és szorongással. Az idő egy láthatatlan pillanatra megáll, a rossz vagy jó döntésre való kísértés egyaránt fokozódik. 

Ahogy a mérleg nyelve elbillen, a nyomok eltűntetése úgy lesz egyre nagyvonalúbb. A mosásba színes mintás ismeretlen eredetű alsónadrágok kerülnek, a nadrágzsebből pedig olyan patikai gyógyszerszámla kerül elő, amit nem otthoni problémára írt ki az ismeretlen orvos. Az árulkodó cetlik, a távoli városban való több órás, tilos helyen való parkolásról szóló meghagyások már nem a szemetesből kerülnek elő: óvatlanul a fésülködőasztalon hevernek. A telefon már nincs levédve, a háttérkép rajta egy ismeretlen arc, és a laptop minduntalan nyitva marad egy megkezdett messenger beszélgetésnél.


Vegyél észre! - kiabálnak a jelek

Szaporodnak a hibák. A baráti kör már tudja, furcsán, feszélyezetten kezdenek viselkedni.


A kiinduló páros szélsőséges érdekellentétbe kerül egymással: aki menni szeretne, vitát próbál kieszközölni, egyre egyértelműbb nyomokat hagyva maga után, míg a másik fél minden erővel próbál időt nyerni, elkerülni a krízist.

A hallgatás azt is jelenti: amíg nem veszem észre a jeleket, nálam az irányítás hatalma, addig én kontrollálok. Ez a vélekedés ingatag nyugvópont a történetben, a csend leple alatt a krízis belobban.

Ez a játszma hetekig, hónapokig eltarthat, amíg végül az egyik feladja és leülteti a másikat: beszélnünk kell. Két fáradt, megalázott ember ül a közös életük romjain.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja