SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A méltó anya-gyerek kapcsolat záloga TE vagy!

Képes Anita [cikkei] - 2017-12-04
Amikor megszületsz, az első ember, aki ismerős érzéseket kelt benned, az az Édesanyád.
A méltó anya-gyerek kapcsolat záloga TE vagy!

Anya-gyerek kapcsolat

Születésedig már jól megismerted őt, sokkal jobban, mint gondoltad volna. Hiszen nem csak a testében nevelt téged, de a lelkében zajló folyamatoknak is részese voltál. Akár öröm érte, akár szomorúság, akár aggodalom, abból te mind részesültél, s így még inkább részévé váltál az Édesanyádnak.

Ráadásul, mint egyéni létező, az anyaméh történései is hatottak rád, főként, ha nem egyedüli magzatként éltél a biztonságot adó puha, meleg anyagméhben. De az ikerlétről majd máskor írok.

Mint minden ember, így az Édesanyád is nagyon érző és szeretetteljes ember, aki a maga módján legtöbbet adta neked minden élethelyzetben.

Hidd el, a legtöbbet, még ha esetleg te nem is úgy élted meg.

De ne szaladjunk ennyire előre. A várandósság alatt az anyák még inkább érzelmesebbé válnak, mert a hormonrendszer felkészíti a nőt arra, hogy a legnagyobb szeretettel várja a picikéjét, azaz jelen esetben téged.

Minden információ a testben érzéseket indít el, ami hatással van az anyára és rajta keresztül a magzatra is. Ezek az információk már a génekben megjelennek és a magzat a sajátjának tudja őket, noha a földi élete még csak nagyon limitáltan kezdődött is el.

Kutatások bizonyítják, hogy a génekben hordozott információk, gondolati minták akár több generációra is visszanyúlnak. Egy dédnagymama érzelmi hagyatékát úgy is hordozhatja a dédunoka, hogy SOHA nem is találkoztak ebben az életben.

Ezek a tudatalatti érzelmi minták programok, amiket már születésed előtt magadénak tudhatsz. Ez tulajdonképpen egyfajta családi ereklye, ami hozhat stabilitást, boldogságot hovatartozás érzést is.

De lehetnek olyan fájdalmas minták is, amik a te életedre oly módon hatnak ki, amit szíved szerint már nem élnél. Egyszerűen azért, mert nem a tiéd!

Hordozod magaddal a régi „örökséget”, mert hát mégsincs rendjén kihúzni a családi gyökereket, mert akkor megszűnik a hovatartozás.
 

Hiszed te ezt a lelked mélyén

Ne aggódj, mert létezik az a mód is, hogy a család tagja maradsz és boldogan viszed tovább a jól működő mintákat. Megengeded magadnak, hogy a saját életedért való felelősség keretében szabadon írj olyan mintát, ami boldoggá tesz téged.

Mindezt úgy, hogy tiszteletben tartod a múltad és megköszönöd a felmenőidnek, amit eddig tettek érted!

Mondok egy példát.

A dédit mondjuk megharapta egy kutya és nagyon félt a kutyáktól. Itt vagy pl. te, akinek mondjuk van egy gyereke, aki kutyát szeretne, de nagyon. Benned azonban él a dédi félelme, és eszed ágában sincs megengedni a gyerekednek, hogy kutyát hozzon a házhoz, mert azok veszélyesek (bár magad sem tudod, miért félsz ennyire, mikor téged sosem bántott egy kutya sem).

A gyerek egyre jobban szeretné a kutyát és már a párod is támogatja - te vagy az ellenlábas (magad sem tudod, miért).
 

Hiedelem

Fontos, hogy ha megfigyeled a helyzetet és beleérzel, akkor rájössz, hogy veled nem történt semmi rossz. Esetleg hallomásból hallottad, vagy a „zsigereidben érzed”, hogy a kutyák veszélyesek. Tudatosítsd magadban, hogy ez bizony egy hiedelem!

Te csak elhitted valakinek, bár lehet, hogy nem a szavak útján. Esetleg kérdezd meg Édesanyádat, van-e tudomása arról, hogy valakit a családban megharapott egy kutya.

Ha igen a válasz, akkor már tudhatod is, hogy genetikai szinten raktározódott félelemről van szó, amit egyszerűen le lehet cserélni egy erre szolgáló technikával.

Ennek az lesz az eredménye, hogy megszűnik benned az ellenállás, és a gyermeked megkaphatja a vágyott kiskutyát. Te pedig boldogan osztozol a család örömében. Amint megszűnik benned a félelem, az bizony hat a gyerekedre is, mert nem viszi tovább a félelem mintáját.

Így ne feledd, nem csak magadat gyógyítod, de a gyereked életét is támogatod, és nem adsz át olyan örökséget, amit magad sem szeretsz.
 

Programok átvétele

Másik fajta lehetőség a programok átvételére, amit gyerekként hallasz és elfogadod igazságként.

Pl. az Édesanyád/Édesapád egyszer azt mondta a barátnőjének a füled hallatára, hogy „az élet nehéz”, te pedig el is hitted, hiszen anyukád/apukád mondta. Ennek az lehet az eredménye, hogy ismétled az anyai/apai hitrendszert és olyan életet teremtesz magadnak, ami tényleg nehéz számodra.

Pl. Olyan férfiakat/nőket vonzol magadhoz, akik nehézséget okoznak vagy hűtlenek, vagy nem vagy megbecsülve nőként-anyaként/férfiként-apaként stb.

És itt akkor most álljunk meg egy pillanatra! Igen! Ezek mind lehetségesek, de RAJTAD áll, hogy mit kezdesz velük. Arra kérlek, hogy szívből légy hálás az Édesanyádnak, Dédinek stb., mert megmutatták neked, mi az, amit felülírhatsz az életedben.

Hidd el, ők is éltek volna más életet, ha a tudás birtokában lettek volna. De úgy éltek, ahogy tudtak, és azt adták, amit tudtak. A tőlük telhető legjobbat és legtöbbet.
 

Változtasd meg saját programodat

Azt javaslom neked, hogy ha szeretnél szabadabb és gondtalanabb életet élni, akkor tiszta szívből mondj köszönetet a felmenőidnek, akár gondolatban, ha másként nincs módodban és változtasd meg a SAJÁT programjaidat.

Ezzel nem csak magadat szabadítod fel, hanem őket is és továbbmegyek! A gyerekedet is.

Ő már azt fogja látni, hogy lehet a kutyától való félelem nélkül is élni, vagy, hogy lehetek boldog és elismert a párkapcsolatomban, nőként/férfiként, anyaként/apaként, stb.

Az Édesanyád szeretete és minden felmenődé benned van!

Létezik és a tiéd, még ha nem is érzed mindig, vagy ha gyakran nem is jössz ki Édesanyáddal könnyen. Ekkor tudd, hogy éppen a közös mintátok jelzi, hogy szeretne már más minőségben jelen lenni és elkészült arra, hogy átírd!
 

Az életed alakulásáért te vagy a felelős

Édesanyád életet adott neked a maga legjobb és legtökéletesebb módján, ahogy szeret is téged. Ha úgy érzed, nem vagy boldog ezzel a szeretettel, akkor nézd meg azt, milyen érzést hoz fel benned ez az ellentét.

Ez az az érzés, amit meg kell figyelned és átalakítanod magadban azért, hogy rendeződjön köztetek a viszony! Ne várj rá vele! Ő már megtette a magáét! Világra hozott téged és alkalmat teremtett a tapasztalásra. Természetesen az Édesapád sem marad el mellette.

Most rajtad a sor!

Gyógyítsd meg a kapcsolataidat a felmenőiddel a lelkedben és egy boldog és felszabadult gyerek anyukája leszel, nem mellesleg szeretetteljes kapcsolataid lesznek. Akkor is így van ez, ha még éppen csak gyermekáldás előtt állsz. Ez a legnagyobb genetikai ajándék, amit a családodnak adhatsz!

Így kívánom, hogy Isten éltessen minden Édesanyát a legjobb és legszeretetteljesebb módon!

Fotó: AdinaVoicu / pixabay

 

Képes Anita


Képes Anita
Egészség coach, Théta Healing Instruktor, aromaterápiás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-20/435-73-21
E-mail: kepesanita@egyensulyakademia.com
Honlap: http://egyensulyakademia.com/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
A szerkesztő ajánlja