SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Láthatatlanná vált anyák: fontos üzenet egy kisgyerekes anyukától

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-06-13
Régi barátok, kollégák gyakran róják fel az újdonsült anyáknak, hogy a gyereken kívül másról nem tudnak beszélni. Az éremnek azonban van egy másik oldala is. Egy édesanya, Anastasia Aligiannis az In all your spare time Facebook-csoportban osztotta meg a vallomását arról, hogy a külvilág számára ő már nem, csak a gyerekei léteznek.
Láthatatlanná vált anyák: fontos üzenet egy kisgyerekes anyukától

Sorai bizonyára sok anyának lesznek ismerősek, néhányan talán el is mosolyodnak a ráeszméléstől, hogy „Igen, pont ez a helyzet nálam is!” Anastasia azonban leszögezi: a helyzetben semmi vicces nincsen. 

„Nem sokkal a fiam születése után úgy éreztem, láthatatlanná váltam.

Egy nap kivettem az egyik fülbevalómat. Noha mindenki, aki ismer, tudja, hogy nem szokásom fél pár fülbevalóval járni, hét hónapba telt, amíg valaki észrevette, mi történt.

Hét hónapig jártam úgy az emberek között, hogy senki nem nézett egyenesen az arcomba, hogy ezt észrevegye. Ez bebizonyította számomra, hogy egy anya kettő, kétévesnél fiatalabb kisgyerekkel, aki „csak otthon van”, „nem dolgozik”, az láthatatlan. Nem csak a külvilág számára (akik talán észrevették, és kíváncsiak is voltak, miért csak az egyik fülemben van fülbevaló), hanem a családja, a barátai és talán saját maga számára is.

A telefonos beszélgetéseim (már amikor sikerül összehoznom egyet) a családdal és a barátokkal valahogy így hangzanak: „Hogy vannak a gyerekeid? Hogy van a férjed?” Ezután a beszélgetés halad a maga irányába. Nagyon ritkán kérdezi meg bárki, hogy én hogy vagyok. Valószínűleg azt gondolják, hogy ha azok az emberek, akikre gondot viselek, jól vannak, velem is minden rendben kell, hogy legyen.

Ebben a hét hónapban rájöttem, hogy nem szeretnék láthatatlan lenni se mások, se saját magam számára. Nehéz helyzet, amikor korábban az egész identitásodat a munkád határozta meg, a karrier, amit felépítettél, hogy honnan jöttél és hová tartasz. Nehéz ebből a tudatállapotból anya-üzemmódba kapcsolni. Úgy szeretni, hogy mindenestül csak adsz, de nem hagyni, hogy a szerep felőröljön.

Hogy megtaláljam magamat, rá kell jönnöm, hogy előttem más anyák hogyan léptek tovább ebből a helyzetből. Engedjük, hogy a kötelék, ami minket, anyákat összefűz, elég erős legyen ahhoz, hogy megtartsa azt, aki elesik!

Ezt a posztot azért írtam, hogy elmondjam: ha ma túlterheltnek vagy láthatatlannak érzed magad, esetleg úgy érzed, nem számítasz, nincs igazad. Fontos vagy, és minden bizonnyal te vagy a fogaskerék, ami biztosítja, hogy minden simán menjen. Dolgozz továbbra is jól, és ha ezen a héten más nem mondaná, tudd, hogy felbecsülhetetlenül értékes vagy a munkádban, amit végzel, és az áldozatod nem marad észrevétlen.”

Fotó: MianShahzadRaza / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
A szerkesztő ajánlja