SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ez volt a pillanat, amikor belém hasított az érzés: "Válni kell"!

Családinet [cikkei] - 2014-09-12
10 férfi őszinte vallomása a válásuk okáról - amit minden nőnek érdemes elolvasnia!
Ez volt a pillanat, amikor belém hasított az érzés: "Válni kell"!

A hűtlenség és „házasságtörés” komoly váló ok úgy a női, mint a férfi „tábor” részéről, de nem az egyetlen, amely a házasság megromlásához és váláshoz vezet. A statisztikai adatok szerint a válások közel fele az egyik fél hűtlensége miatt következik be. A többi okok között szerepel az érdeklődés elveszítése az intimitás iránt, veszekedések, túlzott féltékenység, anyagi gondok.

A következő bejegyzés a közösségi oldalak egyik provokatív kihívásának margójára készült, amelyben arra kérték a férfiakat, hogy osszák meg érzéseiket, gondolataikat, illetve emlékezzenek vissza arra a pillanatra, amely az „utolsó csepp volt a pohárban” ahhoz, hogy meghozzák a döntésüket a válással kapcsolatban.

Íme, a legőszintébb férfi vallomások, és azok a pillanatok, amelyek rádöbbentették a férjeket, hogy válniuk kell:

1. Amikor sehogy nem jöttek ki a számítások…

„Az óceánon túl voltam egy munkahelyi küldetésben 7 hónapig, és amikor hazajöttem a feleségem nagy hassal várt. 5 hónapos terhes volt. Nem vagyok nagy matematikus, de akárhogy számoltam én semmiképp nem voltam benne az egyenletben. Gondolkodás nélkül elváltam.

2. Amikor már nem hitt az álmaimban…

„A katonaságnál dolgoztam és 5 évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy tanulni szeretnék és orvosi pályára lépek. Ő mivel tudományos téren dolgozott úgy reagálta le a hírt mintha a világ legostobább döntését készülnék meghozni. Azt mondta, nem határozhatod el magad csak úgy egyik napról a másikra, hogy orvos legyél. Elváltunk. Négy éve én már az Orvosi Karon folytatom a tanulmányaimat.

3. Amikor elegem lett a hisztis kiborulásaiból…

„Volt egy autóbalesetem. Aztán rövid időn belül a munkahelyem is megszűnt. Az egyik családtagomat is elveszítettem így eléggé rossz periódusom volt. A feleségem ebben az időben viszont nem vágyott másra, minthogy megkapjon egy közel 1000 dollárt érő aranyórát. Amikor azt mondtam neki, hogy az adott helyzetben nem engedhetjük meg, hogy ekkora költségnek kitegyük magunkat, akkor hisztizni kezdett, sírt, elrohant és bezárkózott a fürdőbe. Én nem mentem bele a játékába és hagytam bezárkózva. Ez volt az első alkalom, amikor tudtam, hogy a játszmának vége. Amikor kijött egyszerűen odavágta hozzám, hogy válni fog. Ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy a legjobb döntés az, ha elválunk.

4. Amikor elveszítettük a kölcsönös bizalmat…

„Elhatároztam, hogy válni fogok, amikor azon kaptam magam, hogy folyamatosan fényképekkel kell, bizonyítsam neki félóránként, hogy éppen hol és kivel vagyok, mivel állandóan kétkedett a hűségemben. Ezek után egyszerűen csak leléptem.

5. Amikor a feleségből szobatárs lett…

„Az együtt töltött utolsó évben inkább szobatársaknak éreztem magunkat, mint férjnek és feleségnek. Nem töltöttünk együtt közös minőségi időt, aztán az intimitás is lecsökkent, nem akart már velem tusolni, nem egyszerre mentünk lefeküdni stb. Állandóan boldogtalannak érezte magát. Nagyon meg szerettem volna menteni a házasságom addig a pillanatig, amíg azt nem mondta, hogy már nem szeret. Ez volt az a pont, amikor megértettem jobb mindkettőnknek, ha elválunk...

6. Amikor depressziós voltam és Ő csak nevetett rajtam…

„Elmondtam, hogy nagyon lehangoltnak és szomorúnak érzem magam. Pesszimista és reménytelenség érzésem volt. Megosztottam ezt vele, mert úgy éreztem, hogy ez egy krízisállapot. Ő csak legyintett és nevetett rajtam. Kikacagta és nem értette a szenvedésem. Az volt az a nap, amikor megtapasztaltam, hogy nem számítok neki és nem számíthatok rá.

7. Amikor nem értettünk egyet a gyermeknevelésben…

„Amikor a feleségem, akinek még érettségije sem volt azt mondta, hogy a jövendőbeli gyerekeinket otthon fogjuk taníttatni és nem oltjuk be, akkor rájöttem, nincs mit keressek mellette.

8. Amikor már az sem érdekelt, hogy megcsal…

„Az a bizonyos pillanat éppen pár hónapja volt, amikor azt éreztem, hogy a folyamatos és végeláthatatlan megcsalásai és hűtlenségei már nem zavarnak. A harag eltűnt és megértettem, hogy ennek a mérgező kapcsolatnak véget kell vetnem. Hamarosan beadtam a válást.

9. Amikor megtiltotta, hogy időt szánjak a hobbimra…

„Épp a Knocked Up című filmet néztük a moziban és ennek kapcsán történt egy kis szóváltás. A film üzenete által megértettem, Ő teljes mértékben azon volt, hogy megakadályozza, hogy azzal töltsem el a személyes szabad időm, ami boldoggá tesz. Azt mondta, hogy a hobbim gyerekes és elrabolják tőle az időt. Neki egy hobbija sem volt és hiába bátorítottam, hogy keressen valami elfoglaltságot magának. Ekkor történt a válás.

10. Amikor a jeges télben gyalogoltam, és nem jött értem, inkább a jógát választotta…

„Abban az időben az otthonunktól távol dolgoztam és egy este későn végeztem. Lekéstem a vonatot és az autóbusz, ami hazavitt volna az nagyon nagy távolságra állt meg a lakásunktól így a jeges viharos téli estén nagy távolságot kellett gyalog megtennem. Felhívtam, jöjjön értem és Ő azt válaszolta, hogy nem tud, mivel jógagyakorlatra megy. Húsz év házasság után az volt az a jeges pillanat, amikor elhatároztam, elválok.

Neked mi a történeted? Szerintetek a magyarok más okok miatt válnak? Elváltál? Függetlenül attól, hogy férfi vagy nő vagy, oszd meg kommentben a Te rövid váló okod, ami talán intő jel vagy gondolatébresztő lehet mások számára is.

Forrás, és fotó: filantropikum.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja