SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Neked van munkahelyi férjed?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-11-25
Magyarországon kevésbé van relevanciája a work husband/wife, vagyis a munkahelyi férj/feleség megnevezésnek, legtöbben idegenkednek a kifejezéstől, pedig nem kellene. Sokan gondolják úgy, hogy ha valaki kapcsolatot létesít egy kollégájával, akkor abba minden belefér, de ebben az esetben nem erről van szó. Mit takar ez a kifejezés? Milyen környezetben használjuk? Milyen viszony társul hozzá?
Neked van munkahelyi férjed?

Nincs szex, se komoly érzelmek

Ha valaki meghallja, hogy férj meg házasság, rögtön komoly érzelmi kötődésre, szexuális tartalmú partnerségre gondol, és ezt valahogy nem tudja a munkatársaihoz kötni. Pedig az angolszász országokban a munkahelyi férj/feleség megnevezést gyakran használják azokra a kapcsolatokra, ahol egy bizonyos szintű bizalmi viszony kialakult már. Ez a legtöbb esetben mentes a szexualitástól valamint az érzelmektől, ugyanis ha már ezek is beleszövődnek a mindennapi életbe, akkor teljesen másról beszélünk.

A munkahelyi kapcsolatba beleférnek a becézgetések, a közös munkahelyi ebéd, az egymás megajándékozása, valamint a különböző apró kis incselkedések, ami a külső szemek számára többnek is tűnhet, de nem az. Természetesen van rá példa, hogy ez átalakul egy komolyabb, mélyebb érzelmi kötődésbe is, de ha mindkét fél az elején lefekteti az alapokat, akkor nem kell emiatt aggódni se nekik, se a házastársaknak.
 

Kutatások szerint jó hatással van az irodai teljesítményre

Wikipédia szerint már 1933-ban írt az ilyen kapcsolatokról a New Yorker, pontosan úgy fogalmazta meg, hogy egy miniszter és egy titkárnője között olyan bizalmi viszonynak kell kialakulnia, mintha házastársak lennének. Természetesen több kutatás is rámutatatott már arra, hogy a munkahelyen kialakult barátságok pozitív hatással vannak az elvégzett munkára, valamint javítják az irodai teljesítményt is, így a főnököknek nem érdemes ezekbe belefolyniuk. Az megint más eset, ha véletlenül szerelem is szövődik két munkatárs között, az már akár negatív kihatással is lehet a munkára, valamint a közösség életére is.


Egyértelmű jelek, amik a munkahelyi férj létezésére utalnak

Nem mindenki számára egyértelmű, hogy akkor most ő rendelkezik-e munkahelyi házastárssal, avagy sem. Ha a felsorolt dolgokból minimum 3 igaz rád, akkor bizony Neked is van egy munkahelyi férjed:

  1. Mindig felvidít, ha rossz napod van
  2. Tudod, hogy hozzá bármilyen kérdéssel fordulhatsz
  3. Néha hagytok kis ajándékokat/üzeneteket egymás asztalán
  4. Tudod, mit csinál a szabadidejében, mert figyelsz arra, amit mond, és ő is rád
  5. Bátran kritizálhatod, nem sértődik meg
  6. A barátodnak és nem a kollégádnak hívod
  7. Vannak belsős poénjaitok
  8. Gyakran vitáztok, de mindig egyezségre juttok

Ezek alapján, Neked van munkahelyi férjed?

Indexkép: Aleksandra Sapozhnikova képe az Unsplash.com-on

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót. 2021-ben a koronavírus-járvány alatt a lakosság egyharmada vett igénybe okoseszközöket, egészséggel kapcsolatos szenzorokat, applikációkat, jelenleg ez a szám 50 százalék, derül ki a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből. A mesterséges intelligencia (AI) alapú egészségügyi megoldások is egyre ismertebbek.
A szerkesztő ajánlja