SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sikeresebb a vállalkozó, ha nő!?

Vágó László [cikkei] - 2010-10-11
A nőnek attól, hogy vállalkozásba fog, nem kell a férfi vállalkozói társadalom tagjai közé besorolnia magát. A férfi vállalkozói tulajdonságok utánzásával elveszti a női mivoltának előnyeit?!
Sikeresebb a vállalkozó, ha nő!?

Jó kérdés. Szerintem igen, azért mert más. A női vállalkozó, ha nőként viselkedik az üzleti életben is, akkor a vállalkozása is jobban működik.

  • A női vállalkozók empátia-érzékükkel olyan körülményeket tudnak biztosítani, melyek jelentős teljesítmény-növelésre késztetik saját magukat és a munka-társaikat is.
  • A női vállalkozók fontos döntése illetve választása az, hogy milyen arányban osztják meg idejüket a család és az üzlet között. A férfi vállalkozó döntése általában mindig az üzlet felé hajlik.
  • A női vállalkozó sok mindent megtesz az üzlet sikere érdekében, de sokkal hajlamosabb a kompromisszumra és döntései sokkal árnyaltabbak.
  • Sikeressége is abból adódik, hogy mind a két területen a szükséges maximumot nyújtja és igyekszik a két oldalt egyensúlyban tartani. Ettől a női vállalkozók inkább kiegyensúlyozottabbak, kevesebb bennük a görcsösség. Ez a kedvező lelki állapot érződik rajtuk és sugárzik belőlük az üzleti életben. A kiegyensúlyozottság önbizalmat és előnyt biztosít számukra a stresszelő, bizonyítás kényszerben szenvedő férfiakkal szemben, akiknek nincs egyensúlyban tartó hátterük. Ennél még fontosabb dolog, a női vállalkozók az üzleti életben megvalósított viselkedése.

Charles Handy vállalatvezetéssel és irányítással foglalkozó angol szakember azt vallja az üzleti viselkedésről, hogy az üzleti életben vannak nyugati és keleti típusú üzletek. 
  • A nyugati típusú üzlet azt jelenti, hogy a felek igyekeznek egyoldalú erőfölényt kialakítani és ezt kihasználva kötik meg az üzletet a saját javukra. 
  • A keleti típusú üzlet az ő szemléletében a kölcsönös előnyökre és haszonra épül. Azaz mind a két fél nyer az üzleten.
Ön szerint melyik típus vonatkozik általában a női és melyik a férfi vállalkozókra?
  • Tapasztalataim szerint a női vállalkozók többségének üzleti viselkedése középpontjában a kölcsönös előnyökre való törekvés áll, vagyis a keleti típust részesítik előnyben.
  • A férfi üzletember az esetek többségében az üzlet során harcra készül és harcol is. A siker számára az ellenfél kárára elért egyoldalú eredményt jelenti. „A földbe döngölt üzletfél a jó üzletfél”. A férfiak általában a nyugati típusban hisznek.
 
Befejezésül egy történet, melyről Önök döntsék el, inkább kire jellemző. 
 
Katalin egy rendezvényszervezéssel foglalkozó vállalkozó hölgy. Párja Péter ital- és kávégépeket árusít. Egy árubemutatón ismerkedtek meg. Szerelem volt a „második” látásra, mert a bemutató utáni időben Katalin által szervezett egyik rendezvényen Péter cége biztosította az ital- és kávé automatákat. Mivel mind a ketten jól előkészítették a dolgokat a rendezvényre, volt idejük beszélgetni és jött a „szikra”. 
Péter sokat utazott országszerte, Katalin is sikeres volt, ezért csak komoly egyeztetésekkel tudtak közös programot szervezni. Az történt, hogy az egy éves évfordulójukat ünnepelték egy csütörtöki napon. Igyekeztek megadni a módját. Péter színházjegyet vett. Vacsorára egy jó étterembe foglalt asztalt. Katalin szépségszalonban készült fel az eseményre. Meglepte magát és persze Pétert egy csodaszép ruhával. Hétfőn Katalint felhívta egy üzletfele, hogy soron kívül egy rendezvényre lenne szüksége csütörtökön, mert üzleti partnerei meglátogatják. 
 
Ön szerint mit tett Katalin?
Katalin, mint szerelmes nő visszautasította a megrendelést, hogy együtt lehessen Péterrel ezen a fontos évfordulón. Katalin, mint vállalkozó, talált helyettesítőt. Egyben biztosította régi üzletfelét, hogy a jövőben továbbra is rendelkezésére fog állni, mivel fontos számára a bizalma és a vele folytatott üzleti kapcsolat.
 
Ön szerint Péter ugyanezt tette volna?!
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja