SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Karácsonyra csini leszek!

Zachár Arinka [cikkei] - 2018-11-06
Lenni vagy nem lenni? Mármint csinosnak! Ez a kisgyerekekkel otthon lévő anyukák örök problémája: mit kellene tenni, hogy csinosak legyenek (újra).
Karácsonyra csini leszek!

Hát még ha közelednek az év végi ünnepek, család látogatások, egy jó kis szilveszteri buli, ahol nem csak sorstársak lesznek?!

Kezdődik a töprengés: kell(ene) hozzá IDŐ, némi PÉNZ, de leginkább ENERGIA – de honnan? Ha szeretnénk, hogy ez ne egy "füstbe ment terv" legyen, akkor érdemes ezt a néhány tippet átgondolni!

A legfontosabb, hogy csak egy gondolat motoszkáljon benned: hogyan tudom megvalósítani?

És felejtsd el azt a természetesen feltörekvő gondolatsort, hogy miért nem tudom… Tény, hogy ebben a bő tíz hétben "áldozatot" kell vállalni, de megéri! Ha lecsúszik egy pár kiló, ha jól érzi a kismama magát a bőrében, akkor biztos nem csak a karácsonyfa fog ragyogni az ünnepen!
 

Minden fejben dől el!

Döntsd el, hogy megcsinálod bármi áron, mert meg lehet csinálni! A többi részletkérdés. Lásd a célt magad előtt, tudd, hogy nem adják ingyen azt, amire vágysz! Nem csak a konkrét anyagi részére gondolok, sokkal inkább arra az erőfeszítésre, amelyet meg kell hoznod magadért.
 

Törekedj a pozitív gondolkodásra!

Pörgesd fel magad, szánj magadra minden reggel három nyugodt percet, (akár úgy, hogy alvásidődből csíped le azt, és még mielőtt kinyitnád a szemed, vizualizáld magad, ahogy csinosan lépkedsz a párod mellett a környezet elismerő pillantásai tüzében), amikor álmod megvalósulását látod és biztosan tudod is.
 

Határozd el, hogy felelősséget vállalsz magadért!

Ha elindulsz ezen az úton és tudod, hogy az a célod, hogy karácsonyra csini anyu legyél, akkor számolj le az esetleges kifogásokkal. Mert abból akad bőven, főleg egy-két kisgyerek ellátása mellett: fáradt vagyok; kit érdekel, hogy nézek ki (megsúgom: Téged); majd hétfőn elkezdem; még ezt a kis csokit azért bekapom… és ez így megy végtelenségig. De ha ott munkál már benned a felelősség, akkor le tudod állítani ez a gondolat cunamit, egyetlen erős kijelentéssel: Nem! Itt és most teszek magamért! Karira csini mami leszek!


Kép: pixabay - Greyerbaby
 

Figyelj az étkezésedre!

Első lépésben akár csak annyiban, hogy ne kapkodd be a gyerek(ek) után a maradékot, és ha lehet, ne este legyen a főétkezésed, amikor már végre az apraja aludni tért. S ha még arra is tudsz figyelni, hogy konkrétan mit teszel a szádba, nyert ügyed van!
 

És jöjjön most a fő "mumus" – a mozgás!

Abban egyetértünk, hogy mozgás nélkül nincs fogyás, ugye? És ez a mozgás nem egyenlő az egész napos, gyerekek körüli lóti-futival, a játszóterezéssel. Na, itt kellene kreatívnak lenni: akár először csak annyi, hogy a séták során növeled az iramot, vagy hordozókendőbe téve a picit táncolsz vele naponta kedvenc zenéidre. Esetleg együtt tornázhattok is, egy-egy dvd-re – lehet, hogy a baba is élvezni fogja. A lényeg, hogy egy kis direkt mozgást próbálj becsempészni a mindennapokba. (Karácsonyra aztán kérhetsz valami olyan ajándékot például, ami megkönnyíti az otthoni "edzéseket". De az már a jövő zenéje!)
 

A külsőségekről se feledkezz meg!

Ez a tíz hét, amíg a karácsonyi "ragyogásodra" készülődsz, lehet, hogy további terheket rak rád – sőt biztos -, de próbáld megélni pozitívan! Reggelente érdemes picit kicsinosítani magad, minimális sminket is feldobni (kis púder, esetleg spirál, szájfény), a hajadat is "belőni" (mondjuk egy édi copfot fonsz, nem csak egy gumival összekötöd a hajad) és érdemes meg is jutalmazni magadat egy nagy mosollyal a tükör előtt. Van miért mosolyogni, hiszen biztosan tetszeni fog a látvány! Rájössz, hogy milyen szép az élet, hiszen itt vannak veled, akiket legjobban szeretsz, plusz tudod, hogy úton vagy a siker felé és karácsonykor egy nagyon csini, vidám, tündöklő mami "játszik Jézuskát"!

Benne vagy?

Indexkép: pixabayjill111

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja