SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Élőlánc a szabad életért! - Összefogás a távmunka népszerűsítése érdekében

Rindt Kata [cikkei] - 2010-10-14
Az internetes világfalu él, aktív mozgatható! Nem kell felállni a számítógép elől, mégis százakat, ezreket tud egy-egy ügy megmozgatni. Ne törődjünk bele a válsághelyzetbe, az állam nyújtotta szociális adományokba, gondoljuk újra lehetőségeinket!
Élőlánc a szabad életért! - Összefogás a távmunka népszerűsítése érdekében

Akik olvasták írásaimat, kommentjeimet tudják: számomra az egyik legfontosabb kérdés az idő múlása, legyen az szubjektív vagy objektív - mindkettő múlik.

Az idő pénz, a pénz pedig élhetőbbé teszi életünket. Az elmúlt héten egy beszélgetést folytattunk, a résztvevőkkel együtt múlattuk időnket. Talán túl sokat is töltöttünk egymás meggyőzésével, holott mindenki leírta: nem akarja meggyőzni a másikat. Hihetetlen indulatok, energiák szabadultak fel, nem győztem békére inteni a feleket.
 
Ki gondolná, de ezeket az energiákat és főleg időt, akár munkára is fordíthattuk volna. Számomra fontos volt, hogy beszélgessünk, nem sajnáltam a felszabaduló perceimet rászánni, hogy a beszélgetést rendes mederben tartsam. 
 
Nem ismerem a kommentelőket, nem tudom, mivel foglalkoznak, csak azt tudom, pillanatok alatt tájékozódnak a neten, be tudnak linkelni, hozzá tudnak szólni. Ezért meggyőződésem erősödött: aki ma be tudja kapcsolni a számítógépet, aktív részese tud lenni a világfalu életének, az bizony bármilyen munkát meg tud tanulni a számítógépen.
 
Internetes élőláncunkkal hívjuk fel az állam, a munkáltatók és a munkavállalók figyelmét: lehet otthon szabadon dolgozni!
 
A távmunkával megspóroljuk a munkahelyre történő beutazás idejét. Ez egy normális csúcsidőben akár napi három óra is lehet. Ez alatt a három óra alatt már majdnem egy félnapi műszakot el is lehet végezni. Gyesen lévő, vagy szülői kíséretet igénylő gyerekek anyukáinak ez a három óra igen értékes idő!
 
Köztudott, hogy a munkahelyeken rengeteg az üres járat, amikor a munkavállaló csak úgy ott van, de konkrét munka nincs. Az átlagosan napi nyolc órából bizony kettő-három is eltelhet a munkahelyi semmittevéssel. Ha a munkavállaló otthon dolgozik, akkor az a bizonyos két-három óra ebédfőzésre, takarításra vagy normálisan a gyerekre fordítható. Ha összeadjuk a fent említett elpazarolt órákat, bizony már minimum öt óra semmittevéstől szabadultunk meg! Márpedig én, mint anya, nem érek rá semmit se csinálni!
 
Egy anya jó logisztikus. Ha megkapja munkáját otthonra, akkor is lelkiismeretesen látja el, csak mellette jut idő az életre. 
 
Mit csinálok az alatt az idő alatt, míg mások már állnak a dugóban, hogy időben beérjenek munkahelyükre? Kényelmesen reggelizünk a gyerekekkel, rohanás nélkül. Az alatt az idő alatt viszem el őket az óvodába és ugrok be a postára, hogy befizessem a csekkeket, rossz idő esetén elolvasom a híreket. Közben a kicsi vagy még itthon alszik a nagymamájával, vagy a babakocsiban, így „kísér” engem. Mire mások beérnek a munkahelyükre, mi már elintéztük a napi kötelező rutin egy tetemes részét, mire aktív a gyerek, már szabadok is vagyunk. Az egész délelőttöt kettesben töltjük a babával, majd az ebéd utáni alvás idején máris tudok dolgozni. Három órát is egy huzamban. Mire felébred, biztosan a legfontosabb feladatokat már legyűrtem, mehetek a nagyokért az oviba. Ilyenkor mások még csak éppen, hogy elindulnak a munkahelyükről, az én gyerekeim már velem vannak. Megbeszéljük a napi eseményeket, jut idő még a vacsora előtt egy levezető játékra vagy sétára. Igaz, apukájuk már csak a fürdésre ér haza, de legalább én, az anyukájuk ráértem, amikor szükségük volt rám! Legalább négy órát már munkával töltöttem, az otthonomban, mindezt akkor, amikor mások még csak útban voltak dolgozni. A munkám egy részét elvégeztem, mire mások még csak hozzáfogtak!
 
Előfordul, hogy marad még feladat: ott az egész este vagy akár az éjszaka. A nap végére nekem is összejön a nyolc óra munka, csak éppen úgy, ahogy a gyerekeimnek megfelel, és az itthoni kötelező köröket is lefutottam.
 
Ennek az időbeosztásnak előnyeit nem csak én élvezem, élvezi a cégem, élvezik a gyerekeim, élvezi a lakásom. Ha pedig az állam is értékelné, hogy elégedett munkavállalói és munkáltatói vannak, akkor bizton támogatná, segítené őket - nagy erőket mozgatna meg a távmunka fellendítése érdekében!
 
Hívjuk fel a figyelmet, hogy a távmunkát támogassák, jutalmazzák. A munkáltatókat és a munkavállalókat bíztassák értékes idejük hasznos, gazdaságos és elégedettséget nyújtó kihasználásával az otthonukban. Nem kell kivonulni a szakhatóságok épületei elé, csak gondolkozzunk együtt, láthatóan. 
 
Láncszemről láncszemre haladva, következő írásaimban kitérek még egyéb, a távmunka előnyeit bizonyító szempontokra is. Addig beszélgessünk arról, ki mennyi időt spórolhatna meg, azt az időt mivel tudná hasznosan eltölteni!

Ha pedig kíváncsi vagy arra, én hogy boldogulok saját internetes távmunkámmal, klikk a fotóra, ismerkedj meg munkatársaimmal és velem.
 
 oktorberi borito
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja