SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Életigenlő Női Bölcsesség

Családinet [cikkei] - 2008-07-23
Talán te is érzékeled, hogy női életünk mindennapjai e felgyorsult modern tempó mechanikus tendenciájának nyomása alatt áll. Ebben a kutyaszorító helyzetben mi nők különösen érzékeljük, hogy mennyire fontos testi -lelki -szellemi értékeink megóvása.
Életigenlő Női Bölcsesség
Modern élet - Női bölcsesség

Nőként fel tudjuk ismerni Belső lehetőségeinket, hogy kívánságunk szerint életünket kreatív alkotásként éljük meg.
Létezéssel való kapcsolatunk mélyítése, Legbelsőbb értékeink vezetésében lehetséges. Törődésünk magunkkal, testünkkel és lelkünkkel, gyengédségünket, türelmünket ébreszti, mely minőségek mélyebbre és mélyebbre invitálnak bennünket oda, ahol intuíciónk csendes érintettsége támogat. Bölcsességünk "hangja" mindig kész tanítani bennünket az életről, a férfiról, gyermekről, a magunk lehetőségeiről, testünk szent mivoltáról, s ha e Belső hívásnak engedünk, feltárul előttünk létezésünket tápláló női Forrásunk.

Mechanikusság


Ebben a Belső folyamatban legfőbb akadályunk mechanikusságunk lehet, amit gépies életmódunk felerősít és a fogyasztói társadalom állandó kondicionálása által sajnos szinte már - már észre sem veszünk. E mechanikusság elfáraszt, stresszessé tesz bennünket, hiszen nagyon sok energiánkat elveszi, elpazarolja a negatív belső gondolkodás magunkról és az érzelmekre való reagálásunk. Folytonos tevékenységbe erőltet bennünket belső korlátainktól való megszabadulásunk igénye, így válunk egyre férfiasabbá, egyre aktívabbá, szemben a női integráló, befogadó és lassúbb minőségekkel.
Mégis ha esélyt adunk finom női minőségeink kifejezésének, finom rezgéssel tölthetjük fel szunnyadó női energiáinkat.

Életigenlő női bölcsesség


 Mi nők eredendően kapcsolatban vagyunk a létezéssel, hiszen életet vagyunk képesek adni és méhünkkel őrizzük ennek az életnek a bölcsőjét. Magunkban hordozzuk az éltető, életigenlő minőségeinket, melyek arra várnak, hogy megérintsük, megszólítsuk és gondoskodásunkkal, törődésünkkel tápláljuk őket!

Mindennapi életünk lehangolóvá, fárasztóvá, szomorúvá és elidegenítővé válhat életigenlő hozzáállásunk nélkül. Így hát, ha a magunk, az emberi kapcsolataink, párkapcsolatunk és mindennapjaink felemelkedését kívánjuk, bátran engedjünk e Legbelsőbb, mélyebb folyamat hívásának! Hogyan lépegessünk Befelé? Íme, hét lehetőség, melyeket elmélyültebben, Befelé figyelve érdemes elvégezni.

1. Óvatosan és lassan, kíméletesen bánj a testeddel. Néha inkább lassulj, hogy megfigyelni tudd a járásodat, hogy figyelmeztetni tudd magadat arra: tekintetedet emeld felfelé az ég irányába.
2. Fontos tény, hogy igyál vizet, hiszen a víz női minőség és számos tápláló minőséget közvetít tested rejtett zugai és sejtjeid számára.
3. A mai mozgásprogramok rendkívül mechanikusak és ezzel sok energiát vesznek el a női testtől. A dübörgő zenében való ugrálás rendszeresen káros, főleg, ha mozgás közben fejhallgatóval, vagy egy tv műsorral szórakoztatod magadat.
4. A testtudatosság nem azt jelenti, hogy tudod, hol van rajtad egy anyajegy, vagy bőrpír!  A tudatosság nem ismeret, nem tudás! Közelebb van az érzékeléshez, így hát, amikor csak teheted, térj meg tested érzékeléséhez!
5. Menj egyre többet a természetbe, s ilyenkor csendesítsd elmédet, hangold magad a magasabb létezést idéző tágasságra.
6. Lélegezz jó mélyeket, s figyeld meg légzési folyamatodat. kilégzésre elengedsz, belégzésre befogadóvá válsz.
7. Az élet nehéz, s nehézségek mindig is lesznek, és nem tudod kikerülni őket, akár a világ végéig is elmehetsz! De van valami, amit hosszas gyakorlással ugyan, de megszerezhetsz magadnak, s ez a Belső figyelem.

Knolmár Marica
Életigenlő - Életforma

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja