SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Nő és a Bolygóvédelem

Családinet [cikkei] - 2008-04-21
Biztos egyetértünk abban, hogy a Föld Napja program nem csak egy napra szól. Ezt az egy napot használjuk arra, hogy éberebbé váljunk a magunk Női és a Föld jelenlegi folyamataira, hiszen mostanra már megadatott a lehetőségünk, hogy Nőként lássunk túl a mindennapok illuzióin és szembenézzünk spirituális feladatainkkal is. Ez a spiritualitás a mindennapi életünk által nyújtott tágabb lehetőségeket jelenti, meghaladja a spirituálitásról alkotott fogalmat.
Nő és a Bolygóvédelem

A fogyasztói társadalom negatív tendenciája

Sajnos a fogyasztói társadalom nem kíméli természetes környezetünket, a természet értékeit sem. Ennek a súlyos következményekkel járó folyamatnak mindannyian tanúi vagyunk. Mindennap találkozhatunk a környezetszennyezéssel, a mérgező gázok és tisztítószerek, a különböző betegségeket okozó kozmetikumok és spray-k ártó hatásával. A végtelenségig sorolhatnánk az emberre és természetre, Földanyánkra ható káros hatásokat. Meglepő, hogy mindezen káros hatások tudásának ellenére is, a világban továbbra is növekedni látszik a szennyezés, az ártó szerek használata és az erdőírtás. Pedig mostanra tudni lehet, hogy mindezekből elég!

Közös életünk

Egy éve Világmeditációt indítottam el Földanyánk védelmében. Az első lépéseknél elbizonytalanodtam, vajon hogyan is tudnánk tenni negatív tendencia ellen? Ezt az elbizonytalanodásomat azok az ezrek cáfolták meg, akik a felhívásomhoz csatlakoztak. Ennek a pozitív tapasztalatomnak az Erejével szólok most hozzátok lányok és asszonyok!

 Amire felhívni kívánom a figyelmet, nem csak egy napra, hanem az egész itteni földi, közös életünkre szóló Bolygó és Életvédelem, melynek része Földanyánk, a természet, a Nap, az Ég, a Szél, a Hold, a Tenger, az Óceán, a Mindenség, a mindennapjaink és emberi kapcsolataink is. A mindennapi életünkről van most szó, gyermekeink életéről, mely megszólítja Szívünk értő figyelmét. Ez a spiritualitás meghaladja a ma oly divatos ezotérikus hullámot - ez a spiritualitás a mindennapokért, a mindennapok sűrűjében, a mindennapok feladataiban teljesedik.

 Szomorú tény, hogy mostanra, az embernek nem sikerült megőriznie kapcsolatát a természettel. Tudása fákról, vízről, az állatokról, a homályba vész. A kényelem és a fogyasztói társadalom eszközei szétdúlták e kapcsolódás lehetőségeit, s látható, hogy e kapcsolat újra felvétele, az "én"  szintjén, önös érdekek érvényesítésében megoldhatatlan.

Női ritmusaink

Mi Nők testünkben - lelkünkben, Szívünkben hordozzuk eredendő tudásunkat Földről, Égről, a Mindenséghez való kapcsolódásunkról. Képességünk, hogy felismerjük Földanyánkkal való kölcsönösség lehetőségeit, hiszen Hozzá hasonlóan megtermékenyülni, kihordani és szülni, életet adni tudunk. Női ritmusaink Földanyánk ritmusát idézik. Tavaszunk, virágzásunk, érési folyamataink, visszahúzódási időszakaink Földanyánk évszakváltásait elevenítik meg. Földanyánk lányai vagyunk!
Ha a magunk működéseinek, ritmusainak mélyebb ismerőivé válunk, spontán lesz számunkra a Bolygóvédelem, az Élet védelme és őrzése, mely a kölcsönösség folyamatában nyilvánul meg.


Nőiségünk kibontása

Most nem arról van szó, hogy másként kell csinálni, hogy más legyen! Ez ugyanis, csak az érem másik oldala volna. Mostanra tovább kell lépnünk, meg kell haladnunk eddigi elgondolásainkat az életünkről, nőiségről, magunkról, hiszen mások vagyunk, mint amilyennek gondoljuk magunkat!
1. Képesek vagyunk az éber együttérzés kifejezésére, magunkért, így másokért is
2. Képesek vagyunk az "én" visszavonására a jobbítás érdekében
3. Képesek vagyunk teret adni magunkban női minőségeink kibontakozásának mások érdekében is.

Merjük felismerni, hogy Nőként meghatározó szerepünk van Földünk és földi életünk teremtő folyamataiban, melyek a mindennapok feladataihoz szólítanak bennünket. Nőiségünk kibontása, az Élettel, a Mindenséggel való kapcsolatunkat mélyíti.

Legyünk éberebbek!

1. Bátran mondjunk nemet az állandó tevékenységnek, férfias kihívásoknak, ezzel is női erőnket támogatjuk!
2. Merjük látni, hogy nekünk Nőknek elsődleges feladatunk az Élet támogatása, az Élet és Bolygóvédelem egyaránt.
3. Merjük látni magunkat Földanya lányaiként!
4. A mindennapi feladataink között ott vár ránk a kihívás: megbékélni Nőiségünk Erejével, melyet  a türelmünkkel, a figyelmességünkkel és gyengédségünkkel táplálhatunk.
5.  Tudatosítsuk, hogy helyes hozzáállásunkkal táplálni tudjuk a mindennapok megújító, jobbító folyamatait.

Mindezekkel együtt Női minőségeinket támogatjuk, melyek döntő szerepet játszanak a magunk és mások, valamint Földanyánk megújító folyamataiban is.
 
Hogyan legyünk jobbítóak?

1. Különböztessük meg a mű, üres „ételt” a tápláló forrásoktól!
2. Ne gyötörjük testünket kimerítő mozgásprogramokkal!
3. Főzzünk! Főzzünk magunknak, főzzünk másoknak, hogy Női Erőnk birtokába juthassunk!
4. Kapcsoljuk ki a Tv-t, hangos, dübörgő zenét, halkítsunk a világon, így magunkat meghallani is egyszerűbb lesz!
5. Ne nézzünk horrort, krimit! Főként várandós anyaként óvd magad ezektől!
6. Lassulj, oldódj, csendesedj.
7. Bátran álljunk ellen a kényelemnek, a könnyebbnek és ügyeljünk környezetünk tisztaságára.

Ha valóban változtatni, változni akarsz, szembe kell menned az árral, a ma oly divatos hullámokkal arrafelé, ahol az "én" háttérbe kerül és megjelenik a "nem cselekvés" derűs áramlása. Kívánom, hogy közös életünk eképpen teljesedjék!

Szeretettel: Knolmár Marica spirituális terapeuta
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja