A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A könnyebb mindennapokért - A sérült gyermeket egyedül nevelő szülők élethelyzetéről készít felmérést az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület

Családinet - 2021-06-10
Az egyszülős családokon belül is kiemelten nehéz helyzetben vannak azok a szülők, akik sérült gyereket nevelnek. Rendkívül keveset tudni az élethelyzetükről és azokról a megoldási lehetőségekről is, amelyek könnyebbé tennék a mindennapi életüket. Az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös kutatásában azt szeretnék felmérni, hogy mi jellemzi ezeknek a családoknak a mindennapjait, kiktől kapnak és kiktől várnának segítséget, és hogy milyen támogatással lehetne segíteni őket.
A könnyebb mindennapokért - A sérült gyermeket egyedül nevelő szülők élethelyzetéről készít felmérést az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület

A felmérés célja, hogy a sérült gyermeküket egyedül nevelő szülők számára olyan programokat, tehermentesítési lehetőségeket tudjanak biztosítani, amelyek a valódi szükségleteikre adnak választ.

Az önkéntes és anonim kérdőív az alábbi linken érhető el 2021 június 9-től közel két hónapon keresztül, július 31-ig:
https://docs.google.com/forms/d/1PnEbL1Q_uQlN-OabGwpkYYdc4qim9L3bd_Na7fGi8yQ/viewform?edit_requested=true

 

Egyszülős központ logó

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel három évben a Központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 15 ezer egyszülős családot ért el.
Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma megközelítőleg 300.000.

Találj Magadra Egyesület logó

A Találj Magadra Egyesület 2018 júniusában alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy a sérült gyermeket nevelő szülők élethelyzetét segítse, az anyák munkaerőpiacra való visszatérését, rekreációját támogassa, érdekeik érvényesítésében fogódzót nyújtson. A lélegzetnyi idő program keretében több, mint száz sérült gyermeket nevelő anya jutott szabadidőhöz, a gyermekek számára pedig szakképzett gyerekfelügyelők biztosítottak programot egyénileg.  
Magyarországon ma megközelítőleg 90.000 családban ápolnak sérült gyermeket.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja