A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fesztiválozók támogatásával hoznák létre az első Autista Krízis házat

Családinet - 2018-06-08
Nagyszabású adománygyűjtésbe kezd az Út a Mosolyért Alapítvány az első Autista Krízis Ház és Oktatási Központ létrehozására. A nyár folyamán a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. jóvoltából négy nagy fesztiválon is jelen lesz figyelemfelkeltő aktivitásaival az alapítvány, melynek célja, hogy a fesztiválozókkal is megismertessék az autizmus jelenségét.
Fesztiválozók támogatásával hoznák létre az első Autista Krízis házat

Tovább folytatja az autizmussal élők támogatására indított, "Megérteni. Elfogadni. Segíteni." kampányát az Út a Mosolyért Alapítvány, amely a legnagyobb hazai nyári fesztiválokon is jelen lesz figyelemfelkeltő aktivitásaival.

A kampány első állomása az idén 25 éves VOLT Fesztivál, ahol harmincezer hawaii nyakláncot osztanak szét a közönségnek, a MOL Nyrt. pedig minden nyakba akasztott VOLT-füzér után 100 Ft-tal támogatja az alapítványt.

Gubcsó Balázs az alapítvány kuratóriumi tagja a VOLT Fesztivál sajtótájékoztatóján elmondta, "nagy lehetőség számunkra, hogy a fesztiválozó közönség figyelmét is felhívhatjuk az autizmusra, hiszen minden korosztályban fontosnak tartjuk az érzékenyítést. Köszönjük, hogy a VOLT Fesztivál partner ebben! Az Út a Mosolyért Alapítvány célja, hogy egy alapvető problémára hosszútávú megoldást találjon. Ennek megfelelően az idei évben is egy olyan célt tűztünk ki magunk elé, amely hiányterület az autizmusban érintettek számára."

Gubcsó Balázs kiemelte: "A »Megérteni. Elfogadni. Segíteni.« kampányunkkal az Autisták Országos Szövetségével közösen szeretnénk létrehozni az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot, ahol szakszerű és hatékony segítséget nyújtunk a súlyos autizmussal élő személyeknek és családjaiknak, valamint tanulási lehetőséget, tapasztalatszerzést biztosíthatunk szakemberek számára. Ez egy hatalmas beruházás, ami jelenleg az előkészítő szakaszban jár az ország legjobb szakembereinek bevonásával."
 

A fesztiválon "Tabuk nélkül az autizmusról" címen június 27-én kerekasztal-beszélgetést szervez az alapítvány a Diákhitel Kávézóban

Szakemberek mesélnek arról, milyennek látják az autisták az őket körülvevő világot, milyen nehézségekkel kell szembenézniük, valamint hogy milyen módon tudunk segíteni ezeknek a különleges élethelyzetben élő gyermekeknek és felnőtteknek.
A fesztiválozókat az alapítvány arra buzdítja, hogy az idén először létrehozott Mosoly útja végén kihelyezett Mosoly falon küldjenek egy-egy kedves üzenetet az autizmussal élő társaiknak. Az erről készült képeket pedig folyamatosan nyomon lehet majd követni az alapítvány közösségi felületein.

Az Út a Mosolyért Alapítvány „Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” kampányával a VOLT Fesztiválon kívül a Balaton Soundon, a Szigeten és a Strand Fesztiválon is találkozhat a közönség.

#FESZTIVÁLOZZAMOSOLYÉRT
#MEGÉRTENIELFOGADNISEGÍTENI

Amennyiben szeretné támogatni az Út a Mosolyért Alapítvány munkáját, a felajánlását a következő bankszámlaszámra tudja eljuttatni:
10918001-00000087-36910019.

További részletek:
www.utamosolyert.hu
www.facebook.com/utamosolyert/

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja