SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Legyen tőlünk újra víg a színház! - Nemzetközi Down Világnap a Vígszínházban

Családinet [cikkei] - 2010-03-10
A tavalyi évben több mint 1500 látogatója volt a március 21-én megrendezett I. Down Világnapnak. 2010-ben ismét a Vígszínház ad otthont ennek a különleges eseménynek, amely egyszer már bizonyította a társadalmi összefogás erejét. Március 21-én ismét legyen víg tőlük a Színház!
Legyen tőlünk újra víg a színház! - Nemzetközi Down Világnap a Vígszínházban

2009. március 21-e igazi piros betűs ünnep volt a Down Egyesület életében. A vártnál sokkal több érdeklődőt vonzó eseményen szülők, Down-szindrómás és ép gyerekek tölthettek el együtt egy élményekben gazdag napot, bebizonyítva, hogy társadalmi összefogással elérhető az integráció.

„Megdöbbentő és nagyon megható volt számomra, hogy ilyen sokan jöttek el a rendezvényünkre, s ennyi ember vallja velünk, Down-gyermeket nevelő szülőkkel együtt azt, hogy ezek a gyermekek be tudnak illeszkedni a társadalomba, az integráció megvalósítható. Az a célunk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a korai fejlesztés lehetőségére és az emberek jobban elfogadják sérült társaikat. Talán így kevesebb szülő mond majd le Down-szindrómával született gyermekéről.” - kommentálta az eseményt Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke, egy 9 éves Down-szindrómás kislány édesapja.

Az első magyarországi Down Világnap igazán mérhető eredménye, hogy hatására a tavalyi évben három örökbe fogadni akaró szülő is jelentkezett a Down Dada rendszerbe és immáron egy éve nem került olyan szülőkkel kapcsolatba a Down Egyesület, akik le akartak mondani Down-szindrómás gyermekükről. Ugyanakkor egyre több új család kereste meg az egyesületet tanácsért, ami mindenképpen azt jelzi, hogy a társadalmi párbeszéd megkezdődött a témában. A tavalyi adománygyűjtés eredményeképpen elkezdődött a keleti országrészben tervezett Korai Fejlesztő Központ kialakítása.

A 2010. március 21-én megrendezésre kerülő második Nemzetközi Down Világnap helyszíne ismét a Vígszínház lesz. Sokszínű és igényes színpadi programokban az idei évben sem lesz hiány, a hangulatról a Makám, az Alma együttes és a Bojtorján mellett a Vígszínház művészei gondoskodnak. A rendezvény újdonsága a tavalyihoz képest a Szlovákiából és Lengyelországból érkező Down-szindrómás csoportok bemutatkozása lesz.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója ismét sok szeretettel segíti az Egyesület munkáját: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Vígszínház már 2. alkalommal lehet házigazdája ennek a különleges és egyedülálló rendezvénynek a Down-szindróma világnapján. Meggyőződésem, hogy a színház a kultúra közvetítésén túl arra is alkalmas, hogy segítse az esélyegyenlőség megvalósítását. Magam és az egész Társulat nevében nagy szeretettel várjuk a gyerekeket, és LEGYEN TŐLÜK VÍG A SZÍNHÁZ!”
A változatos színpadi programok mellett különböző kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, játszószobával és táncos sportfoglalkozással készülnek a szervezők az ép és down-szindrómás gyerekek fogadására. Ezen kívül a Vígszínház színészei, Hegedűs D. Géza, Kovács Patrícia, Fesztbaum Béla, Hegyi Barbara és az esemény házigazdája, Eszenyi Enikő várják a szülőket és gyerekeket egyaránt.
Az idei évben híres sportolók relikviái kerülnek kalapács alá. Kovács Kati, Erdei Zsolt, Besenyei Péter, Egervári Sándor és Dzsudzsák Balázs állt a nemes ügy mellé, az adományokat a Down Egyesület a tavalyi évben elkezdett Korai Fejlesztő Központ kialakítására és reményeik szerint befejezésére fordítja.



További információ:

Down Egyesület

Kisari Károly elnök
Tel: +36-70/630-1701
www.downegyesulet.hu
www.0321.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja