SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Dzsudzsák Balázs a sérült gyermekekért!

Családinet [cikkei] - 2009-04-24
Dzsudzsák Balázs, a 21-szeres holland bajnok PSV Eindhoven sztárja sérült gyermekeken segít. A magyar válogatott futballistája Down-szindrómás gyermekek számára készülő Korai Fejlesztő Központ létrehozását támogatja egy különleges festmény megvásárlásával.
Dzsudzsák Balázs a sérült gyermekekért!

Évente 160 gyermek születik Down-szindrómával Magyarországon. Minden harmadikat - minden évben ötven újszülöttet - elhagynak a szülei, így ők állami gondozásban nőnek fel. Pedig ezek a gyermekek a megfelelő korai fejlesztéssel ép társaikhoz hasonló életet tudnának élni. Megtanulhatnak írni, olvasni, számolni, felnőttként munkát vállalhatnak, be tudnak illeszkedni a társadalomba.

DzsudzsákA Down Egyesület - amely azért küzd, hogy megismertesse és elfogadtassa a társadalommal a Down Szindrómát és elérje, hogy a szülők elfogadják és felneveljék sérült gyermeküket - márciusban nagysikerű rendezvényt szervezett a Vígszínházban ép és sérült kicsik számára. A rendezvényen Down-szindrómás gyermekek és kortárs művészek - köztük Wahorn András és efZámbó István - együtt készítettek festményeket. Ezeket a képeket április 23-án az egyesület elárverezi, hogy a bevételbol egy Korai Fejlesztő Központot hozzanak létre Észak-kelet Magyarországon.

Dzsudzsák Balázs egy olyan képet vásárolt meg, amely ezen a rendezvényen kifejezetten az Ő számára készült, de a mai pihenőnapján, Budapestre érkezve ellátogatott a Magyar Telekom székházába is, hogy megnézze a többi kiállított képet.
 


"Sajnos a csütörtöki aukción nem tudok itt lenni, de örülök, hogy egy festmény megvásárlásával én is hozzá tudtam járulni a Korai Fejlesztő Központ létrehozásához. Ez nemcsak azért fontos nekem, mert szeretnék segíteni a sérült gyerekeken, akik számára elengedhetetlen a korai fejlesztés, hanem azért is, mert a fejlesztő központ Nyíregyházán épül, így a szűkebb hazámat is támogatni tudom.
 
Az új Korai Fejlesztő Központ létrehozására nagyon nagy szükség van, ezért remélem, hogy sikeres lesz a holnapi aukció és összejön a szükséges pénz. A kép, amit megvettem - egy kortárs festő: Appelshoffer Péter és egy sérült kisgyerek közös munkája - a nemrég vásárolt lakásomban a falra kerül.
 
Ma este utazom vissza Eindhoven-be, mert a hétvégén ismét fontos meccset játszunk.
"

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja