SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tizenévesek halnak meg a "kitalált betegségben" - fiatal áldozatokat szed a koronavírus

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-10-18
A vírustagadók többsége még mindig nem hiszi el, így több millió áldozat után, hogy a koronavírus valóban létezik. Sajnos a betegség nem válogat, és egyre több fiatal válik a fertőzés áldozatául. Mit tud tenni a szülő, hogy tinédzser gyermeke elkerülje a kórházba kerülést?
Tizenévesek halnak meg a "kitalált betegségben" - fiatal áldozatokat szed a koronavírus

5 nap alatt vitte el a 10 éves lányt

Egy amerikai anyuka átélte azt, amit semelyik szülőnek sem lenne szabad: eltemette a saját lányát, aki sajnos elkapta a koronavírus fertőzést - és ez okozta a halálát. Nicole Sperry kislánya, Teresa semmilyen komoly tünetet nem produkált, a feje fájt, és kicsit fáradtabbnak érezte magát a kelleténél. A 2. napon, amikor hazaért, szó szerint beájult az ágyába, és onnan már lázasan kelt fel. Az első koronavírus tesztje még negatív lett, ám miután belázasodott, elrendeltek egy újabbat. Mire megérkezett az eredmény, a kislány már nem volt magánál, és sajnos már többet fel sem ébredt.

Édesanyja mellette volt, ám amikor elhunyt, az iskolában, ahol anyukája tanított, éppen arról tartottak értekezletet, hogy a szülők többsége kétségbe vonta a Covid létezését, valamint a kötelező maszkhasználat eltörlését szerették volna elérni. A kislány a kora miatt nem volt beoltatva, de a szülei és az idősebb testvérei mind megkapták az oltást.
 

A szomszédban tombol a negyedik hullám

Romániában is a napokban hunyt el egy 13 éves kislány, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt, viszont ő sem kapott védőoltást. A szomszédjainknál több mint 17 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon, akiknek nagyrészét kórházban kezelik. Sajnos rendkívül alacsony az átoltottság az országban, mindössze 30%-os, sokan elutasítják a vakcinákat, pedig lehetőségük lenne beoltatni magukat.
 

Magyarországon 14 éves a legfiatalabb áldozat

Hazánkban áprilisban hunyt el a legfiatalabb áldozat, aki mindössze 14 éves volt, de nála alapbetegségként feltűntették az asztmát, ami nagyban hozzátesz ahhoz, hogy a fertőzés súlyos lefolyású legyen. Előtte márciusban elhunyt két 16 éves fiatal is, akik nyirokrendszeri problémákkal küszködtek, valamint korábban megjelöltek egy csecsemőt is, aki koronavírusos volt, ám az ő halálát valójában Meningococcus fertőzés okozta.
 

Az oltás a legjobb védekezés

Magyarországon a 12-15 éves korosztály is megkaphatja a védőoltást, ami nagyban véd a koronavírus ellen. Lehet, hogy megfertőződik a tinédzser annak ellenére, hogy beoltatta magát, viszont sokkal enyhébb tünetekkel vészeli át a karanténban töltött napokat, és a súlyos kimenetelnek, valamint a kórházba kerülésnek minimális az esélye.

Amellett, hogy odafigyelnek a távolságtartásra, valamint a fertőtlenítésre, a biztos megoldást a koronavírus ellen csak az oltás jelentheti. Szerencsére Magyarországon rendelkezésünkre áll elég oltóanyag, így aki szeretné megóvni gyermekét, az regisztráljon online az elérhető vakcinák egyikére.

Indexkép: Lucia Macedo képe az Unsplash.com-on

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja