SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Tizenévesek halnak meg a "kitalált betegségben" - fiatal áldozatokat szed a koronavírus

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-10-18
A vírustagadók többsége még mindig nem hiszi el, így több millió áldozat után, hogy a koronavírus valóban létezik. Sajnos a betegség nem válogat, és egyre több fiatal válik a fertőzés áldozatául. Mit tud tenni a szülő, hogy tinédzser gyermeke elkerülje a kórházba kerülést?
Tizenévesek halnak meg a "kitalált betegségben" - fiatal áldozatokat szed a koronavírus

5 nap alatt vitte el a 10 éves lányt

Egy amerikai anyuka átélte azt, amit semelyik szülőnek sem lenne szabad: eltemette a saját lányát, aki sajnos elkapta a koronavírus fertőzést - és ez okozta a halálát. Nicole Sperry kislánya, Teresa semmilyen komoly tünetet nem produkált, a feje fájt, és kicsit fáradtabbnak érezte magát a kelleténél. A 2. napon, amikor hazaért, szó szerint beájult az ágyába, és onnan már lázasan kelt fel. Az első koronavírus tesztje még negatív lett, ám miután belázasodott, elrendeltek egy újabbat. Mire megérkezett az eredmény, a kislány már nem volt magánál, és sajnos már többet fel sem ébredt.

Édesanyja mellette volt, ám amikor elhunyt, az iskolában, ahol anyukája tanított, éppen arról tartottak értekezletet, hogy a szülők többsége kétségbe vonta a Covid létezését, valamint a kötelező maszkhasználat eltörlését szerették volna elérni. A kislány a kora miatt nem volt beoltatva, de a szülei és az idősebb testvérei mind megkapták az oltást.
 

A szomszédban tombol a negyedik hullám

Romániában is a napokban hunyt el egy 13 éves kislány, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt, viszont ő sem kapott védőoltást. A szomszédjainknál több mint 17 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon, akiknek nagyrészét kórházban kezelik. Sajnos rendkívül alacsony az átoltottság az országban, mindössze 30%-os, sokan elutasítják a vakcinákat, pedig lehetőségük lenne beoltatni magukat.
 

Magyarországon 14 éves a legfiatalabb áldozat

Hazánkban áprilisban hunyt el a legfiatalabb áldozat, aki mindössze 14 éves volt, de nála alapbetegségként feltűntették az asztmát, ami nagyban hozzátesz ahhoz, hogy a fertőzés súlyos lefolyású legyen. Előtte márciusban elhunyt két 16 éves fiatal is, akik nyirokrendszeri problémákkal küszködtek, valamint korábban megjelöltek egy csecsemőt is, aki koronavírusos volt, ám az ő halálát valójában Meningococcus fertőzés okozta.
 

Az oltás a legjobb védekezés

Magyarországon a 12-15 éves korosztály is megkaphatja a védőoltást, ami nagyban véd a koronavírus ellen. Lehet, hogy megfertőződik a tinédzser annak ellenére, hogy beoltatta magát, viszont sokkal enyhébb tünetekkel vészeli át a karanténban töltött napokat, és a súlyos kimenetelnek, valamint a kórházba kerülésnek minimális az esélye.

Amellett, hogy odafigyelnek a távolságtartásra, valamint a fertőtlenítésre, a biztos megoldást a koronavírus ellen csak az oltás jelentheti. Szerencsére Magyarországon rendelkezésünkre áll elég oltóanyag, így aki szeretné megóvni gyermekét, az regisztráljon online az elérhető vakcinák egyikére.

Indexkép: Lucia Macedo képe az Unsplash.com-on

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja