SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Magyar Orvosi Kamara szerint két hét múlva 50-60 ezer új fertőzött is lehet

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-03-17
Radikális intézkedések meghozatalát sürgeti a Magyar Orvosi Kamara annak érdekében, hogy sikerüljön lelassítani a koronavírus-járvány terjedését.
A Magyar Orvosi Kamara szerint két hét múlva 50-60 ezer új fertőzött is lehet

A járvány ma Magyarországon a gyors kibontakozás szakaszában van. Az ismertté vált esetek száma alapján nagyjából 1000 nem azonosított fertőzött élhet jelenleg hazánkban, ez a szám pedig két héten belül 50-60 ezerre nőhet.

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy kizárólag a gyors, drasztikus intézkedések hozhatják magukkal a vírus terjedésének lelassítását, ami egyben azt is jelentené, hogy az egészségügy számára kezelhető mennyiségű beteget kellene csak ellátni. Jó példa előttünk Kína, ahol a január 23-án meghozott szigorú intézkedések hatására a fertőzés terjedési sebessége először lelassult, mára pedig úgy tűnik, lassan véget náluk a járvány. Más ázsiai országokban (Szingapúr, Taiwan, Hongkong) a vírus elszabadulását sikerült ugyanezen módszerekkel megakadályozni.

A Magyar Orvosi Kamara ezért 11 pontos javaslatcsomagot juttatott el az Operatív Törzsnek.

A javaslatok között szereplő pontokból azóta néhány már meg is valósult:

  • Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem hívják vissza a betegellátásba a 65 év feletti orvosokat, vagyis a legveszélyeztetettebb korosztályt.
  • A társas kapcsolatok csökkentése érdekében hazánkban is bezártak a szórakozóhelyek, az éttermek, kávézók és nem alapvető cikkeket tartó üzletek korlátozott ideig lehetnek nyitva.
  • Nem végzik el a halasztható egészségügyi vizsgálatokat és kezeléseket.

A Kamara emellett azt is javasolja, hogy

  • a kórházak és a kezelőorvosok dönthessék el, kin végeznek koronavírus-tesztet,
  • az egészségügyi dolgozók védőfelszerelésben végezhessék munkájukat,
  • és sürgetik a lakhelyelhagyási tilalom bevezetését: azt, hogy otthonát mindenki csak munka, bevásárlás vagy halaszthatatlan ügyintézés érdekében hagyhassa el.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A szerkesztő ajánlja