SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Házi praktikák a kirepedezett sarok ápolására

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-07-18
A felrepedezett sarok nem csak csúnya, veszélyes is: fájdalmassá teszi a járást és fertőzések melegágya lehet. Az alábbi házi módszerekkel veheted fel a versenyt a probléma ellen.
Házi praktikák a kirepedezett sarok ápolására

A sarok kirepedezésének oka a száraz bőr, a túlsúly, a túl forró vízben való fürdés, de az öröklött hajlam is közre játszik. Fontos még az elején kezelni a problémát, később ugyanis elfertőződhet a terület.

Ha bármi egyéb problémád – cukorbetegség, ekcéma vagy egyéb bőrbetegség – van, ne kísérletezz házi módszerekkel, hanem kérd orvos segítségét!

Az első lépés a habkő használata, amely bármelyik drogériában kapható néhány száz forintért. Fürdés vagy lábáztatás közben dörzsöld a sarkadat habkővel, így szabadulhatsz meg az elhalt hámsejtektől. Túlzásba azonban ne vidd, mert az is a terület elfertőződéséhez vezethet. Habkövezés után töröld szárazra a lábad, és jöhet a kiegészítő ápolás!

  • Krémezés: Kend be a sarkad vastagon hidratáló krémmel, húzz rá zoknit, és hagyd rajta egy éjszakát!

Krém

Kép: saponifier / pixabay

  • Zabpehely: Keverj össze egy evőkanál finomra őrölt zabpelyhet ugyanennyi olívaolajjal, és hagyd a pasztát 30 percig a sarkadon. Egy másik módszer szerint két evőkanál zabpehelyhez adj egy evőkanál mézet és egy kiskanál jojobaolajat!

Zabpehely

Kép: purple_zeppelin / pixabay

  • Szódabikabóna: Egy liter meleg tejbe önts 2 kis csomag szódabikarbónát, és ebben a fürdőben áztasd a lábad fél óráig. A szódabikarbónát összekeverheted apróra vágott paradicsommal is, és így készíthetsz sarokpakolást. Ebben az esetben néhány órát kell a masszát fent hagyni.

szódabikarbóna

Kép: evitaochel / pixabay

  • Banán: Nagyszerű puhító hatással rendelkezik a pépesített banán akár önmagában, akár egy fél avokádóval keverve. A sarkadat bekenve tekerd körül folpackkal, húzz rá zoknit, és hagyd hatni egy éjszakán át.

banán

Kép: ID 4924546 / pixabay

  • Növényi olajok: Az olívaolaj önmagában is remek hidratáló. Egész éjjel a lábon kell hagyni, és már két-három alkalom után látható lesz az eredmény.

Olívaolaj

Kép: stevepb / pixabay

  • Kókuszolaj: Alkalmazható magában vagy néhány csepp teafaolajjal. Alaposan az érintett területbe kell masszírozni, és egész éjjel hatni. Lemosni nem szükséges.

Kókuszolaj

Kép: DanaTentis / pixabay

  • Citromlé: Sokoldalúan használható a sarok ápolására. Önmagában is rákenhetjük a felrepedezett felületre, de ne lepődjünk meg, ha eleinte fájdalmas lesz, ahogy behatol a réseken keresztül a bőr alá. Készíthetünk bőrradírt is 1-1 evőkanál citromlé és olívaolaj és 5 evőkanál durva szemcséjű só keverékéből. Ezzel dörzsöljük be a sarkat jó alaposan, majd öblítsük le.

Citromlé

Kép: kerdkanno / pixabay

  • Vazelin: Pár csepp citromlével keverve szinte azonnal felpuhítja a bőrt.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Indexép: jackmac34 / pixabay

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja